„O minciună! N-am dat în 2022 niciun leu!”

Șeful CJ Buzău a negat că instituția pe care o conduce a cheltuit în acest an 500.000 de euro pentru finanțarea unor investiții la Chișinău – așa cum a fost atacat dinspre PNL Buzău.

Emanoil Neagu a explicat că suma respectivă a apărut într-o hotărâre a CJ Buzău, dar că în realitate banii n-au fost trimiși dincolo de Prut.

Emanoil Neagu, CJ Buzău: „S-a propagat în spațiul public o minciună. Vă spun eu, în 2022 n-a plecat niciun leu de la CJ Buzău către Chișinău. Banii respectivi au fost aprobați, e drept, dar una e aprobarea și alta execuția. În realitate, n-a plecat niciun leu. Singurii bani care au plecat, 50.000 de euro, au fost anul trecut, în 2021, pentru reabilitarea unui scuar în care s-a amplasat o statuie a lui Nicolae Titulescu”.

În urmă cu o lună, la Chișinău, s-a dezvelit în prezența lui Emanoil Neagu statuia lui Nicolae Titulescu. CJ Buzău a contribuit la amenajarea scuarului

Dincolo de aceste explicații, la Campus TV, unde a fost invitat recent, șeful CJ Buzău a mai avut o declarație referitoare la Republica Moldova, când a ridicat și tonul:

Emanoil Neagu: „Poporul de acolo, din Basarabia este tot un popor român și trebuie ajutat. Sunt frații noștri pe care trebuie să-i ajutăm. Înainte de a cere, trebuie să oferim. Românii de acolo, din Basarabia, trebuie să ne simtă pe noi aproape, dar unii prin declarațiilor lor nu fac decât să-i divizăm”.

În emisiune, Neagu a intrat într-un scurt dialog cu Gabriel Avrămescu. Președintele PNL Buzău a susținut, în mai multe declarații publice, că autoritățile locale de la Buzău ar trebui să limiteze ajutorul financiar trimis dincolo de Prut pentru a se concentra pe problemele de la Buzău.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„O minciună! N-am dat în 2022 niciun leu!”

 • O parte dintre cei de peste Prut mai sunt sau se simt romani, insa in oricare dintre situatii, ei pot intra-n Ro la liber, nu vad unde e problema de genul Coreelor. Neagu da, ca nu da de la el, si mai mult ca sigur e ca urmare a unei sugestii centrale, nu cred eu ca arunca banii pe nimic (adica nu voturi, imagine si influenta locala). A pus si el cat s-a putut, sa-l vada si sa-l tina si pe el minte sefii, ca e baiat valabil si de baza.
  Schema e ca orice alianta, prietenie, apropiere trebuie sa aiba o baza, o motivatie, un castig de ambele parti, altfel nu functioneaza. Cica noi le dam, ca si noi cerem (la altii care?) si asta ar fi castigul nostru: unul MORAL. Ati inteles? Ne cumparam curatenia sufleteasca de buzoieni (cine ne curata si de ce suntem murdari… nu stiu), aia in schimb primesc bani de la noi. Eu zic ca noi suntem cei mai castigati, ca egal n-are cum sa fie.

  Răspunde
 • O bagatelă, mărunțiș….50.000 de euro pentru „reabilitarea unui scuar”!! Asta da afacere pentru cel care a făcut reabilitarea!!

  Răspunde
 • Pai daca nu s au dat si nici nu se vor dea… Sa dea o hotărâre a CJ ca suma aprobata si neplătita in 2022 nu va mai fi plătită. Asa mr. Neagu spune adevarul ca nu s a dat…dar sa spună si daca se vor da sau nu?
  Dl. Tereaca ce zici? Il intrebi pe Neagu?

  Răspunde
 • Domnule Neagu, dragi buzoieni si dumneata reportere…
  Oameni buni, România (Buzăul ca județ de fapt arată jalnic) ne plângem că nu-s bani, dar aruncăm la alții ceea ce am putea face pt noi! Ce nu știe Neagu și mulți alții, este că marea majoritate a moldovenilor ne înjură la maxim. Sau lasă capul plecat pt a obține cetățenie si apoi să iasă in UE! DE CE NU VORBEȘTE NEAGU DE ROMANII CARE SUNT BATJOCORIȚI LA MUNCĂ IN ITALIA, FRANȚA, OLANDA, BELGIA ETC. EI NU S FRAȚII NOȘTRI? NU TREBUIESC AJUTAȚI? ACEI OAMENI BAGĂ MILIOANE DE EURO IN ȚARĂ.
  PLUS CĂ, Neagule, înseamnă ca nu ești serios dacă ai aprobat 500000 de euro si nu i ai trimis. Drumurile din județ is de mai mare râsul. Evul. Mediu. Localități fără apă curentă. Oameni care și-au vândut animalele din cauza secetei. Ce faci Neagule pt ei??? Le arunci in față vorbe de genul nu s au dat 500 de mii de euro in Moldova deși era aprobat. Dj 203k când se va termina??? Batjocură la adresa fraierilor care stau pe Valea Slanicului. Alții fac poduri, tuneluri etc si voi nu reușiți sa reabilitati un amărât de drum.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.