O minciunică. Când au demolat au zis că vor face o casă de locuit și nu un bloc

E o vorbă românească. Minciuna are picioare scurte. În cazul de față a ținut un an și jumătate.

Când a demolat cele două case vechi de pe strada Bistriței (între Școala nr. 5 și Liceu Economic), Adrian Ghiveciu (unul dintre cei doi frați Ghiveciu, oameni de afaceri buzoieni) a spus pentru buzoienii.ro că va construi în loc tot o casă, pentru că locuiește la bloc (CLICK AICI).

Foto: noiembrie 2018, demolare case vechi str. Bistriței

Acum, în iunie 2020, pe terenul eliberat de cele două imobile, stă înfipt un panou care anunță intenția construirii unui bloc cu 8 niveluri.

Nimic senzațional (era de așteptat ca pe acel loc să se amenajeze un bloc), nimic ilegal, doar că ar fi fost bine ca intenția să fi fost recunoscută de la început și nu servită minciunica amenajării unei case de locuit.

Reporterul buzoienii.ro a primit în ultima lună mai multe mesaje de la cititori nemulțumiți acolo se va face bloc, în condițiile în care zona este și așa aglomerată. Un astfel de mesaj a fost trimis și primarului Toma pe buzaucityreport.ro:

„Bună ziua. În imediata vecinătate a Liceului Economic un afacerist local (care în urmă cu doi ani, când a achiziționat și demolat două vile vechi pretindea că vrea să-și construiască o locuință) intenționează să construiască un bloc cu opt etaje plus spații comerciale la parter. Cum se împacă acest lucru cu normele de urbanism (nu există o limită de înălțime în zonă pentru construcțiile noi?) ținând cont că oricum zona este deja supraaglomerată, cu trafic rutier și pietonal intens?”

Rămâne de văzut ce decizie se va lua la nivelul Primăriei Buzău, dar probabil că nu se va putea împiedica construirea blocului, așa cum și-ar dori unii vecini.

Constructorul a prevăzut, conform anunțului, parcare subterană, iar reclamația referitoare la limita de înălțime nu pare a avea fundament în condițiile în care în imediata vecinătate sunt trei blocuri cu zece niveluri.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

24 de comentarii la „O minciunică. Când au demolat au zis că vor face o casă de locuit și nu un bloc

 • Una din case a aparținut familiei mele și a ajuns în posesia ei ajutandu-se de influenta și relații!

 • Casa aia chiar avea o arhitectura frumoasa. Interesant ca a scapat de comunisti, care i au contruit blocuri de jur imprejur, dar nu a scapat de Ghiveciu. Nici nu inteleg de ce a primit autorizatie de daramare, dar incurcate sunt increngaturile politice.

 • Se pare că Primăria Buzău a fost privatizată, nu mai funcționează ca instituție publică. Mentalitatea de „întreprinzător privat” a edilului își pune din ce în ce mai mult amprenta asupra întregii urbe. Prioritate absolută așa zișilor „investitori” și nici o obligație pentru protecția mediului, prevenirea incendiilor, calitatea aerului, combaterea poluării, descongestionarea traficului auto, dezvoltare echilibrată a tuturor zonelor.

 • Liceul Economic este acolo, nu,, Pedagogic”

 • A durat un pic dar…te-ai ținut de cuvânt, ai publicat materialul.
  Ar fi interesant de aflat și opinia oficială a departamentelor de profil din primărie. Și, de ce nu, a soției domnului afacerist…nu de alta dar, dacă-mi amintesc bine, în urmă cu doi ani tare îl mai certa….că doar făcuse bani cu duiumul și tot la bloc locuiau. Doamna aparent își dorea o casă …( Cel puțin așa declara, în scop de fumizare, firește, onestul afacerist).
  În rest…cu toată opoziția riveranilor, cu toate normele și legile ce interzic construcții noi în zonă mai înalte de două etaje plus mansardă ( vezi noul hotel Pietroasa)….cu toată revolta opiniei publice….ei bine, blocul se va construi. Și asta doar pentru că trăim în România…

 • Nimic nou sub soare !…

 • Mi se pare un lucru bun, orasul se modernizeaza si apar locuinte noi!

 • O idee foarte buna .Cu ajutorul lor putem sa modernizam orasul.

 • Construirea unui nou imobil nu va ingreuna traficul, el fiind prevazut cu parcare subterana. O idee buna totusi, schimba înfățișarea orașului!

 • Ghiveciu detine si RAR-Buzau si incaseaza o suma colosala in urma contractului sustinut de Boscodeala pe vremea cand era la putere in primaria Buzau.

 • Nu înțeleg de ce sunteți împotriva unui proiect care oferă locuințe modernizate și încăpătoare tinerilor. In condițiile în care blocurile din zona 0 a orașului arată deprimant, acesta va schimba imaginea de peisaj monoton.

 • Comentarii rautacioase la adresa unor oameni care, prin initiativa lor doresc sa schimbe fata orasului. Buzaul este un MUNICIPIU, resedinta de judet, ce se vrea a fi un oras in dezvoltare. Pana la daramarea celor 2 case,nimeni nu s-a plans de conditia precara a acestora. Faptul ca erau lasate de izbeliste de autoritati si fostii proprietari nu a suparat pe nimeni. Salut initiativa domnilor de a schimba ceva in acest oras monoton. Tin sa mentionez faptul ca putine blocuri din oras se bucura de parcari subterane, parcari ce au devenit o necesitate avand in vedere cresterea brusca a numarului de masini.

 • Nu vad de ce spatiile noi de locuit in zone centrale ar reprezenta o problema. Un oras in dezvoltare are nevoie de asa ceva, iar Buzaul se dezvolta!

 • Mie mi se pare o idee buna ca mai facem si noi ceva nou si modern in acest oras

 • ,,Bine” că s-au găsit să facă… bloc ! Altceva chiar nu mai ştim să facem ? Nu sunt destule blocurile lui nea Nicu sau, mai nou, ale lui Gagu şi Dobrică ?? Primăria sau orice altă instituţie care poate, să facă tot posibilul să blocheze acest proiect nesăbuit. Care, dacă se va materializa, nu numai că va înghesui şi va strica cadrul urbanistic în acea zonă, dar va îngreuna extrem de mult traficul de acolo (care e deja destul de intens).
  Păcat, se putea face ceva frumos şi util pentru buzoieni în acea locaţie. Dar cum banii n-au miros, se aprobă orice RAHAT.

 • Un bloc in apropiere de centrul orasului nu poate fi un lucru rau in conditiile in care avem nevoie de locuinte. Iar parcarea subterana este motivul pentru care traficul nu se va ingreuna, care oricum este infernal in unele zile din cu totul alte motive. Avem nevoie de modernizare si asta e un pas in acest sens!

 • Din pacate aspectele pozitive nu le mentioneaza nimeni. Se va schimba infatiseara centrului, se construiesc locuinte moderne si se vor crea noi locuri de munca, avand in vedere ca parterul pare a fi destinat spatiilor comerciale. Blocul este prevazut si cu parcare subterana, ceva ce putine imobile din oras detin desi au devenit o necisitate

 • Ideea în sine este una foarte reușită, atât pentru faptul că vor apărea noi apartamente modernizate disponibile care vor atrage tinerii în oraș (nu doar la periferia lui), cât și prin faptul că nu încurcă cu absolut nimic circulația datorită parcării subterane. Orice construcție nouă înseamnă un pas spre urbanizare, ne dorim să rămânem în urmă?

 • „Apară” confuzi pe Ghiveciu cu dl. Ghiveci care detine soc. Somet. Cel din urma detine RAR-ul…

 • Dezamagitor articol, dezamagitoare si reactia unora. Din cate inteleg terenul este propietate privata, iar omul poate construi orice, atat timp cat respecta legea. Poate omul nu a mintit in prima instanta si chiar isi dorea sa-si faca o casa pentru el. Oricum acestea sunt detalii si cred ca un bloc este o idee mai buna decat o locuinta singulara avand in vedere pozitia si spatiul de care se bucura propietarul. Mentalitatea acestea ne arunca inapoi la inceputurile Ev Mediu. in timp ce alte tari sunt la ani lumina distanta fata de infrastructura romaneasca.

 • De ce acuzați oamenii de “minciunica”? Poate ca la momentul respectiv asta si-a dorit, dar s-a răzgândit pe parcurs. Este totuși o distanță de un an jumătate intre declarația inițială si momentul actual. Nu știți decât sa împroșcați cu noroi, in ziua de azi dacă muncești si realizezi ceva ești văzut ca un “hoț”. “Vulpea care nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri!”

 • Emulația negativă din jurul articolului ,genereaza din faptul că această clădire spre deosebire de celelalte ,are parcare subterană. De aici cred că vine invidia unora, că vor exista locuitori ai orașului nostru care isi vor parca mașina în siguranță. De ce nu vă legați de noua clădire a Primăriei de la Bazar care nu are parcare subterană ? Să vedeți voi acolo haos și aglomerație în viitor, totul a fost gândit anapoda. Acolo este bine ? Acela este exemplul de urmat? Sperăm ca acest bloc să fie o construcție frumoasă care să învioreze zona. Dacă nu , comentăm.

 • O ,,minciunica” cu 8 niveluri ?!…..[Leo]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.