O nouă arteră importantă din Buzău a intrat la modernizare

Erau, toată lumea căzuse de acord, cele mai proaste trotuare din oraș.

Astfaltul fusese turnat cu aproape 60 de ani în urmă, când se modernizase strada pentru prima/singura dată (!).

De ieri, la comanda Primăriei Buzău, muncitorii de la Troia au purces la repararea trotuarelor.

Pe sub trotuare se vor face și canalizații pentru îngroparea cablurilor de comunicații.

Pe lângă trotuare, evident, se va reabilita inclusiv carosabilul.

După Bd. Republicii, muncitorii de la Troia se vor muta (în continuare) și pe Bd. 1 decembrie (dar asta după ce Strabag va finaliza Bd. Unirii Sud).

NOTĂ. Buzăul e municipiul din țară campion în ultimii ani la reabilitarea infrastructurii rutiere. Peste 50% (!) din străzile orașului s-au reabilitat în ultimii 6 ani. Iar procesul continuă.

Ieri s-a turnat primul strat de asfalt și pe str. Iazul Morilor din Broșteni. După montarea geigerelor și a gurilor de canal se va turna și stratul doi, de uzură

Pe lângă Strabag (pe Bd. Unirii) și Troia (str. Iazul Morilor și Bd. Republicii), Urbis Serv lucrează acum pe str. Păcii, Aleea Insulei și aleea către cimitirul Dumbrava.

Citește și:

loading...

17 comentarii la „O nouă arteră importantă din Buzău a intrat la modernizare

 • presupun ca se vor verifica si subtraversarile cabluri/tevi/canalizare

  Răspunde
 • Poate ar trebui scoși toți acei tei de pe margine. Trotuarele sunt stricate mai ales de rădăcinile lor care cresc la suprafață, împingând asfaltul.

  Răspunde
 • Ce frumos ar fi ca acei tei sa dispara si sa apara ceva pomi frumosi ( Salcamii din centru sunt superbi). Plus ca daca ar fi putuna sistematizare se va putea face pe o parte parcare si pe cealalata piste pentru biciclete ca spatiul o permite generos acolo!
  Putina imaginatie si poate iesi ceva super frumos.

  Răspunde
 • Don Primarele nu e rău că a început o nouă lucrare urbanistică, dar nu ar fi fost să se înceapă după ce a fost recepționată o alta.Pana acum numai incep dar una terminată și data în folosință ,exista. Hai sa terminam ce am inceput că acum vine toamna și iarna și o să dăm vina pe anotimpuri că nu putem termina niciuna

  Răspunde
 • Pai nu injura toata lumea salcamii din centru ???!!

  Răspunde
 • Iată o știre demnă de ” Breaking news ” ! Despre aceste ” trotuare ” semnalez în pagina Dvs. de câțiva ani … Merită bifată la capitolul ” Realizări ” !

  Răspunde
 • Domnule reporter, ne puteți furniza informații despre cum această companie Troia lucrează la toate proiectele din Buzău? Mi se pare că au pus monopol pe tot ce înseamnă asfaltare. Este singura firmă din Buzău care poate face astfel de lucrări? Și vă rog să nu mai ștergeți comentariile. Deja am făcut print screen și nu văd niciun motiv ca acest comentariu să fie șters.

  Răspunde
 • Constanța este plină de tei. În iunie, când teii sunt în floare este o binecuvântare să te plimbi perpedes.
  Chiar dacă și salcâmul înflorit produce plăcere organelor olfactive acesta nu se pretează ca arbore ornamental. Lăstărește și se întinde pe unde vrei și nu vrei.
  Un arbore ornamental frumos, întâlnit prin tot occidentul, este platanul, dar vedeți ce discuții legate de costuri au apărut după ce au fost plantați pe Calea Eroilor!

  Răspunde
 • Aaa, am uitat! Pe străzile reabilitate din Constanța în dreptul tulpinii teilor este o țeavă de apă, d-aia din polietilenă PEHD. Ca să uzi toți teii de pe o stradă este nevoie de un singur om care să acționeze un robinet, nu mai este nevoie de cisternă cu șofer și încă un om care să manipuleze stropitoarea! Bașca mai incomodează și circulația! Iar dacă operațiunea se produce noaptea atunci trebuie spor de noapte și multe altele…
  Hai să facem lucrurile cu cap și la Buzău! Era greu să se fi făcut pe Unirii și Industriilor o astfel de instalație?

  Răspunde
 • Domnule „Pixelu Albastru” foarte bună ideea, mai ales că ați văzut-o în practică, dar la Buzău se muncește!!! nu se gândește!!!… C-asa-i la noi….

  Răspunde
 • TROIA mai misca ceva pe Bd.Republicii, ca a trecut o luna de cand a inceput cu o decopertare pe zona conductei de gaze si a unuia dintre trotuare si in rest mai nimic(nici un utilaj care sa lucreze). A mai aparut in ultima saptamana o asa zisa reparatie a unei guri de canal in fata Policlinicii CFR, ce obstructioneaza traficul si asa ingreunat din cauza autobuzelor care nu mai au spatiu de refugiu la oprirea in statii pe sensnul dinspre Podul Marghiloman si gara!
  Sau asteapta Iarna ca sa lucreze pe racoare….?

  Răspunde
 • La noi ca la nimeni…..
  Ce impune schimbarea de proiect?

  Răspunde
 • Poate preiei si comentariile de aici …….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.