O nouă măsură luată de Toma în primărie: „În timpul programului se pleacă doar cu bilet de voie!”. Aprecieri critice la adresa unor salariați

Primarul C-tin Toma a decis o nouă măsură ce poate fi deranjantă pentru unii salariați ai Primăriei.

„Și la acest capitol era un talmeș-balmeș în primărie. Fiecare pleca unde și când voia atunci când avea de rezolvat diverse probleme personale. Mi s-a întâmplat să am nevoie de informații de la mai mulți angajați, dar deși erau pontați ca fiind la serviciu, aceștia erau ieșiți din primărie. Evident, mi-a sărit țandăra, și am decis ca plecările din instituție, indiferent dacă sunt în interes de serviciu sau personal să se facă doar cu bilet de voie semnat de superiorul ierarhic”.

Măsura a fost deja pusă în practică. Funcționarii simpli trebuie să aibă hârtie semnată de șeful de birou, apoi în scară, de șeful de serviciu, de secretarul primăriei, de viceprimari și primar. Pe bilet se trece ora de plecare, ora de întoarcere și dacă plecarea din instituție se face în interes personal și de serviciu. În ultimul caz se trece și motivul deplasării.


Primarul Toma a făcut referire în cadrul unei emisiuni la Campus Tv și despre cazul unui angajat problemă al primăriei:

„Avem aici pe unul care lipsește de la serviciu când vrea el, nici măcar nu anunță. I se trec absențe nemotivate, dar penalizările pe care i le dăm noi i le șterge justiția. Omul merge la tribunal, ne dă în judecată și câștigă. Nu e corect nici față de ceilalți angajați, toți ceilalți din primărie care își fac treaba onest sunt luați pe post de fraieri”.

Edilul șef a evitat totuși a-l nominaliza pe respectivul. Apoi a făcut și o caracterizare aspră a angajaților primăriei, folosind criteriile din mediul privat, unde se știe că se muncește în cu totul alt ritm față de sectorul de stat. 

„Am găsit în primărie 10% din angajați extraordinari. Majoritatea sunt, să zicem mediocri, dar sper ca și din aceștia să pot promova în timp în prima categorie. Avem însă și angajați slabi rău, nu știu dacă se poate face vreodată ceva util cu ei. Pe ăștia aș vrea să-i dau afară, dar nu știu dacă voi putea vreodată, întrucât în România e aproape imposibil să dai afară un angajat de la stat”

 

loading...

Un comentariu la „O nouă măsură luată de Toma în primărie: „În timpul programului se pleacă doar cu bilet de voie!”. Aprecieri critice la adresa unor salariați

  • daca esti ales nu inseamna ca esti dictator. in democratie relatiile trebuie sa fie de colaborare ; functionarii publicii trebuie sa aiba o anumita pregatire si se bucara de cariera in functia publica. ,,administratie nu e armata,,

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.