O piață din Buzău s-a demolat azi. În loc va apărea ceva mai modern

Muncitorii au demolat azi așa-numita Piață Crâng.

La această oră nu mai există cortul și nici măcar structura metalică pe care se așezase acea prelată.

„Da, astăzi s-a început demolarea vechii piețe în care comercianții și marfa înghețau iarna și se topeau de căldură vara. În loc va apărea o construcție nouă, modernă, luminoasă. Noua piață va fi alcătuită în principal din vitrine transparente, atât la fațada dinspre stadion, cât și pe cele două laterale, înspre Traian Vuia și firma de confecții. De joi se va începe construcția, termenul de finalizare e de 45 de zile, dar eu sper că se va termina într-o lună astfel încât piețarii să-și poată vinde marfa înainte de Crăciun. Vom aduce și mobilier nou, tonete cu mai multe rafturi. Toată investiția se face din fonduri proprii ale SC Piețe, Târguri și Oboare”, ne-a declarat directorul Daniel August.

Conducerea piețelor buzoiene s-a gândit la comercianți și pe durata executării construcției:

„Am închiriat pentru o lună căsuțele de lemn de la Centrul de Cultură și Artă care stăteau nefolosite în curtea muzeului”, a precizat August.

Întrucât căsuțele sunt foarte frumoase, nu puțini sunt trecătorii și cumpărătorii care zic că ar fi bine să-i lase pe piețari în ele.

Citește și articolul: A luat premiul Academiei! Distincție rară primită de un buzoian!

Comercianții ar fi de acord, însă doar pe durata verii. Noua piață care se va amenaja va putea fi încălzită pe timp de ger.

Schițe ale viitoarei piețe au fost inserate în fotografiile de mai jos.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „O piață din Buzău s-a demolat azi. În loc va apărea ceva mai modern

  • piața centrală când se va moderniza asemanator acesteia?

  • Mai bine facea parcare. Le a facut conditii la niste bisnitari.

  • Felicitări pentru proiect. Era necesară o construcţie modernă într-o zonă des frecventată atât de buzoieni cât şi de persoane aflate în tranzit prin municipiul Buzău
    Pe această cale vin cu o propunere pentru S.C. Pieţe Târguri şi Oboare. Să analizeze posibilitatea construirii unei parcări semiacoperite pentru biciclete în zona Piaţa Centrală. Aceasta poate fi construită pe spaţiul dezafectat de lângă zidul WC-ului public unde, oricum iarba verde este călcată în picioare. Actualele spaţii pentru biciclete sunt opturate de maşinile parcate în zonă. Realizarea acestui proiect va elimina înşiruirea bicicletelor pe lângă gardul parcului din apropierea pieţei. Grilajele care se vor monta să ţină cont şi de faptul că, sunt biciclete şi mai mici şi mai mari în dimensiune roţilor.

  • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.