O primărie din Buzău a dat lovitura pe final de an. A obținut 1,6 milioane de euro

Bucurie printre salariații comunei Vadu Pașii.

Moș Crăciun a venit pentru ei sub forma anunțului câștigării unui proiect de 1,66 milioane de euro.

Finanțarea europeană va servi pentru înființarea unei noi rețele de apă, dar și de canalizare în comună.

Banii au fost obținuți în urma unui proiect depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, iar Primăria V. Pașii este singura din județ și printre cele 14 din țară care au obținut o astfel de finanțare.

Citește și articolul: Exclusiv! Iată cum a fost aranjată Sala Sporturilor pentru concertul de mâine! Foto și video din urmă cu câteva minute

„A existat o concurență deosebită pentru atragerea acestor bani. E o realizare importantă pentru noi cei din primărie, dar și pentru locuitori care vor avea astfel condiții mai civilizate de trai. Reușita acestui proiect se datorează și unei idei inspirate, care ne-a ajutat la obținerea unui punctaj bun. Ne vom conecta la stația de epurare a Companiei de Apă, realizată tot în urma unui proiect cu fonduri europene. Conducta de canalizare va traversa râul Buzău pentru a ajunge din Vadu Pașii până la stația de epurare”, a precizat primarul Gheorghe Firon.

Anul viitor la Vadu Pașii va începe și un amplu program de asfaltare prin două proiecte distincte. Unul cu fonduri europene și unul cu bani de la guvern prin PNDL II.

Lucrări ample vor avea loc și la Școala Gimnazială din V. Pașii, care va fi modernizată și va avea la finalul lucrărilor parter și etaj.

Anul viitor, în decembrie, ar urma să fie inaugurat și noul pod rutier de la V. Pașii.

Citește și articolul: Toma: „Urmează ca din 2019 să eliminăm maxi taxi din orașul Buzău”. Iată pe ce se bazează Toma, dar și atuul patronilor de maxi-taxi!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „O primărie din Buzău a dat lovitura pe final de an. A obținut 1,6 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.