O propunere atât de simplă, dar atât de utilă la Buzău – buzoienii.ro

Un centru de permanență și în mun. Buzău. Care să funcționeze, eventual, chiar în vecinătatea UPU, într-un spațiu nefolosit din cadrul spitalului județean.

E ideea atât de simplă, dar atât de utilă pentru pacienții din Buzău. Îi aparține lui Sebastian Radu, deputatul PSD Buzău având deja primele discuții cu oficialitățile care ar putea înfăptui acest proiect.

Înființarea centrului i-ar deservi pe pacienții care n-au o urgență în adevăratul sens al cuvântului și ar degreva UPU.

„Centrele de permanență pot asigura asistența medicală în afara orelor de program ale medicilor de familie. S-ar scădea astfel în mod semnificativ numărul celor care se prezintă la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, cetățenii ar avea posibilitatea să beneficieze de servicii medicale mai aproape de zonele în care locuiesc, iar pentru cazurile care prezintă necesitatea intervenției urgente, apelurile la ambulanță venite din partea centrului de permanență vor fi preluate cu prioritate” – Sebastian Radu

În acest sens, Sebastian Radu, membru PSD al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a decis să se adreseze autorităților din Buzău, la nivel de județ, dar și local, pentru a-i încuraja să înființeze mai multe centre de permanență.

Deputatul buzoian a identificat și un prim spațiu care ar putea găzdui un astfel de centru, chiar în cadrul Spitalului Județean Buzău. S-ar putea utiliza cabinetele de medicină din ambulatoriu care au program îndeosebi dimineața.

„Acest spațiu oferă avantajul poziționării în imediata apropiere a Unității de Primiri Urgențe a spitalului. Trebuie analizată fezabilitatea acestui proiect, motiv pentru care alături de Direcția de Sănătate Publică Buzău, Consiliul Județean și Primăria Buzău, m-am adresat și managerului SJU, domnul Damian, pentru a-i solicita disponibilitatea și expertiza în ceea ce privește înființarea unui centru de permanență în proximitatea UPU. Sunt convins că există soluții care pot duce la îmbunătățirea serviciilor medicale de care beneficiază buzoienii. Am găsit disponibilitate la conducătorii instituțiilor cu care am discutat până acum” – Sebastian Radu

Oricât de bine ar fi organizată o unitate medicală, fluxul crescut de pacienți, mai ales noaptea și în zilele de sâmbătă și duminică, poate pune în dificultate desfășurarea activității din UPU.

În momentul de față, în județul Buzău există 3 centre de permanență, la Berca, Vernești și Vintilă Vodă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „O propunere atât de simplă, dar atât de utilă la Buzău – buzoienii.ro

  • Bravo și succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.