O singură semnătură mai lipsește!

O singură semnătură mai lipsește pentru ca Pădurea Crâng să ajungă în proprietatea orașului Buzău din cea a statului.

„Semnătura trecută a semnat și ministrul Finanțelor. Ne mai trebuie, acum, o singură semnătură. Cea a ministrului Justiției, Stelian Ion. După Paște mergem la dânsul, sperăm să nu fie probleme”, a anunțat primarul Toma.

Edilul șef spune că apoi Primăria Buzău va căuta să atragă fonduri europene (Toma: „se dau pentru așa ceva”) pentru o operațiune masivă de reîmpădurire.

Specialiștii au confirmat problemele Pădurii Crâng, afectată de uscarea speciei ulm din pricina unei ciuperci

Primarul Toma susține că orașul Buzău ar urma să aibă cea mai mare pădure parc din Europa. Deocamdată acest statut l-ar avea Tiergarten din Berlin, dar Buzăul ar putea trece pe primul loc în urma unei campanii de împăduriri.

Gică Contra de la USR Buzău

Deși preluarea de către Primăria Buzău a Pădurii Crâng pare a avea consecințe pozitive (plantări, extindere, curățenie, pază), actualul șef al USR Buzău, Irinel Cârstea, a anunțat că se opune.

„Nu sunt de acord cu trecerea la Primăria Buzău. Dacă se va ajunge la a se construi în Crâng ? Mai bine să rămână cum e acum. Replantări se pot face și acum, dacă se dorește”, a spus Cârstea.

Dacă inițial Toma și consilierii PSD gândeau să-l roage pe Cârstea să facă lobby la ministrul USR al justiției, după ce i-au aflat poziția, au dat înapoi: „Mai bine nu faceți nimic, lăsați”.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „O singură semnătură mai lipsește!

 • Toma nu e veșnic, cine știe ce nenorocit vine după el și transforma Crângul in Simileasca.

  Răspunde
 • Toma va pleca. Cine va veni dupa el sau peste 2-3 generatii vor distruge padurea si vor contrui blocuri, case pentru bastani si coruptie cat cuprinde. Mai bine sa ramana la stat, macar asa e o siguranta ca va mai exista si peste 20-30 de ani.
  In partea de parc care este in prezent a orasului vad numai constructii si betoane.

  Răspunde
 • Deci am inteles.
  USR e nasol. PSD e bun.
  Dilema ? Toma vrea sa planteze copaci, dar nu poate acum. Din cauza unor acte. Care, dupa ce pleaca el (simt eu asa, ca la urmatoarele alegeri…) vor afecta acel parc mult mai mult decat pare acum.
  Nu stiu care este realitatea corecta in acest caz, dar eu asa simt, ca cetatean.
  Si sa nu uitam inca o data ce ne induce dl. Tereaca subliminal:
  USR e nasol. PSD e bun.

  Răspunde
 • Cătălin, ce crezi, usr e nasol sau nu, dacă l-au pus ofițer de presă pe pesedistul ăla? Are Tereacă aici vreo vină? Ce a făcut usr Buzău e o mizerie. Sunt siniștri!

  Răspunde
 • conform legii, orice padure se administreaza in regim silvic. Deci primaria va face un contract de paza si administrare cu Romsilva sau vreun ocol silvic privat. Sau poate isi face primaria ocol silvic? cu oameni angajati? Primaria va plati pt paza si administrare, dar va putea controla modul de administrare, acesta fiind singurul avantaj.

  Răspunde
 • @Ar.
  Eu nu am zis care e bun sau rau. Nu-mi pasa.
  M-am referit la moderator, doar.
  Care este jurnalist si ar trebui sa fie impartial.

  Dle Tereaca, intelegem simpatia dvs si a multor buzoieni (in scadere, totusi) ptr Primarul TOMA, dar nu confundati pe dansul cu PSD.
  FACETI O MARE GRESEALA.

  Răspunde
 • USR-ul are dreptate. Și Dragnea a furat Lacul Belina și l-a dus în sufrageria viloiului dintre străzi. Să nu-l lase pe Toma să fure Crângul și să-l ducă la cabana de la Hadar Chalet!

  Răspunde
 • Padurea Crang sa ramana asa cum este. Buzoienii nu vor trecerea ei de municipiu. Irinel asta e un personaj mai mult caraghios,dar aici are dreptate. Impadurire se poate face si acum. Alei asfaltate si alte minuni prin padure nu sunt decat inceputul unor alte si alte constructii in timp.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.