„O substanță cleioasă se depune pe mașină! Dispuneți, domnule primar, tăierea teilor”

Solicitare către primar făcută de dnul Emil Brutaru, posesor al unui loc de parcare pe strada din spatele blocului Camelia (str. Panduri).

Acesta solicită tăierea a patru tei și a unui dud pe motiv că „pe mașină se scurge o substanță cleioasă care se întărește și necesită revopsirea mașinilor”.

„Bună ziua, locuiesc în blocul Camelia de pe b-dul N. Balcescu și am închiriat locul de parcare nr 157 situat în str. Panduri. Lângă locul meu de parcare sunt doi tei din ale căror flori se scurge o substanță cleioasă ce se depune pe mașină. Aceasta substanță se întărește pe vopsea și nu se mai curăță. Solutiile oferite de specialiști sunt polisarea și revopsirea mașini. Ca acel clei să nu se întărească ar trebui să spăl mașina zilnic, lucru imposibi. De aceea, vă rog, să dispuneți celor de la spațiile verzi să taie acești tei. Eventual, să-i înlocuiască cu alți copaci”.

Pe site-ul la care primarul primește sesizările cetățenilor abundă mesajele în care se solicită tăieri de arbori.

Printre ele și una a unui cetățean aflat pe „contrasens”.

„Domnule primar, pot face o contrasesizare ?”

„Solicitările de taiere a pomilor din Buzău au devenit o rutină. Pe mulți dintre locatarii Buzăului a ajuns să îi deranjeze câte ceva în legatură cu pomul din proximitatea locuinței. Ba că se găinățează păsările pe mașină, ba că lasă frunze pe mașina, că nu are el de pom să parcheze, că le atinge izolația sau balconul etc. Întrebarea mea este dacă un astfel de plângăcios cere tăierea de arbori, ce pot face eu să nu se taie ? Contrasesizare sau ce?
Doresc eliminarea acestui gen de solicitare sau neluarea în considerare a lor. Plângăcioșii pomicoli posteaza pe FB despre pădurile țării care sunt taiate, dar cer tăierea puținilor nuci, castani, salcâmi sau tei pe care îi mai au în Buzau. În viața lor nu au plantat un copac, să vadă că acestuia îi trebuie peste 30 de ani să ajungă la maturitate”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

19 comentarii la „„O substanță cleioasă se depune pe mașină! Dispuneți, domnule primar, tăierea teilor”

 • Eu știu, că s-au inventat husele pentru masini . Dacă nu-i convine locul de parcare, să renunțe la el și locul va scos la licitație ,conform legilor în vigoare.
  Îi recomand RECLAMANTULUI,să planteze copaci și apoi (după 30-40 de ani ) să revină cu reclamația. În rest,sănătate și spor la treabă !

 • “Cleiul” pomenit de corespondentul dvs. nu este produs de florile teiului respectiv (teii nici nu au înflorit încă), este rezultatul infestării arborelui respectiv cu afide sau “păduchi de plante” în limbaj comun. Soluția este stropirea arborelui respectiv cu un insecticid, în nici un caz tăierea lui! În tot orașul, este o invazie de afide, favorizată atît de secetă cît și de vremea deosebit de caldă!

 • Nu mai degrabă primăria “tratează” pomii cu un insecticid… să elimine afidele care cauzează cleiul ?
  Domnul ce face, dacă un copil sau soția fac febră…. îi împușcă sau îi tratează, sunt curios.

 • Asa de idioti?sa taiem copacii… spala masina si se curata.cum sa tairm copacii,o sa stam la umbra masinilor pe urma.

 • Suntem o țară de tâmpiti. stiti cat timp ii trebuie unui arbore sa creasca matur ? 30 – 40 de ani. cleiul acela se ia la spălătorie sa nu mai faca atat tam tam-tam. cat despre vopsit masina probabil are o dacie veche. sa.si puna husa ca probabil o scoate numai duminica de sub tei si de asta e plină de clei.
  Domnilor ocupanți ai acestor locuri, eliberati-le si lăsați pe alții să liciteze. credeti ca sunteti stăpânii si arborilor si ai spațiilor verzi daca stati de 40 de ani intr.un amărât de apartament.

 • Aloo, dnu cu teii…cred ca nu cunoasteti speciile de pomi. Substanta asa-zisa cleioasa nu e data de tei. Daca va uitati mai bine poate recunoasteti dupa frunză cum arata un dud. Si apropos poza e cam veche…….

 • Sigur….hai să defrișăm la solicitarea cetățeanului….. Respectivul să facă dovada plantării și îngrijirii a cel puțin 10 arbori înainte de a solicita tăierea unei singure crengi….

 • In tot orasul e invazie de insecte; in alti ani mai se mai utiliza un avion pentru combaterea acestora

 • Cetateanul nostru nu s-a uitat mai atent. Ar fi observat si gainatz pe masina lui, care ii ataca vopseaua si necesita revopsirea.
  Dispuneti d-le primar si omorarea tuturor zburatoarelor din spatiul aerian al orasului, ca sa fie omul multzumit……[Leo]

 • De la un mofturos ca ăsta, dacă i se va da curs solicitării (adică tăierea acelor arbori), Toma îşi va pune o grămadă de buzoieni în cap ! Probabil asta şi urmăreşte respectivul ,,nemulţumit”.

 • Cred ca raspunsul ar trebui sa fie simplupentru acel cetatean, adica trimis la origine si atat.

 • Tot din cauza unor astfel de cetățeni aveam și străzile pline de calmatoare de trafic. Cine a cerut a primit, fără nicio analiză temeinică. Străzile sunt pline de gropi, așa că nu erau necesare calmatoarele.

 • dupa ce domnul cu …defrisarea teiului face dovada ca a plantat 10 arbori si in urma unei expertize de specialitate platita de domnia sa, nu din bani publici) se ajunge la concluzia ca teiul este vinovat de scurgerea acelei substante cleioas , domnul poate fi obligat sa-si cumpere husa cu care sa acopere masina cind este in parcare . Daca totusi domnul insista cu taierea teiului , trebuie sa faca dovada legala ca dinsul nu respira, deci nu are nevoie de oxigen si atunci o comisie poate decide taierea teiului.

 • De taiat am inteles ca toti vreti si faceti asta invocand diverse motive. De plantat, ia sa vedem, ce s-a plantat in mandatul asta? Este macar un copac nou? Nu cei inlocuiti in centru, care oricum sunt putin decorativi, ior umbla ioc.

 • Locuieste de mai mult timp in zona. De ce a licitat fix locul acela? Era cel mai aproape de intrarea in bloc? Cel mai comod cumva? Masina se spala. Ori nemultumirea este mai evidneta acum pentru ca si plateste pentru acel loc? Solutia este tratarea, schimbarea locului de parcare, husa, spalat regulat, nu distrugerea. O sa ajungem un oras sufocat. Deja respiram cumplit de mult praf.

 • Răspuns pt. buzoian. Copaci noi? Toată linia de pe Calea Eroilor. Sunt plantati în mandatul lui Toma si au inceput sa creasca mari si sa faca umbra.

 • Individul asta nu o fi stiind care este diferenta intre o masina si un pom? Ia aminte, omule: masina produce poluare, care te omoara, iar arborele produce oxigenul care iti permite sa vietuiesti! Daca vrei sa scapi de “cleiul” ala de pe masina ,stropeste-o cu benzina si da-i foc! Iar daca nu iti place “solutia”, ia-ti rabla si o du la fiare vechi!

 • Domnul primar sa nu taie nici un pom. Un pom emite in doua ore oxigen pentru ca o persoana sa poate respira 3 zile.

 • Buna ziua.Eu locuiesc acolo si cunosc si masina si cetateanul, are 2 masini.Pe a doua o aseaza perpendicular pe locul de parcare, dar cumva in dreptul accesului in bloc.Acolo sunt DUZI ALBI.Daca se va ajunge la taierea teilor poate si vecinii ar trebui sa reactioneze intr-un fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.