O trecere de pietoni adesea însângerată. Semafor sau pasarelă ? „Ne rugăm ca traversarea străzii să nu fie ultima”

Aici au murit sau au fost răniți numeroși buzoieni.

Trecerea de pietoni e într-adevăr una din cele mai riscante din județ.

Vorbim de zebra situată imediat după podul de la Mărăcineni, pe Dn2E85 între pensiunea Bianka și parcarea de la Moara Drăgăicilor.

Mai mulți localnici ne-au sesizat cu rugămintea de a ne adresa autorităților:

„Domnule reporter, vă spunem sincer că de fiecare dată ne rugăm ca traversarea străzii să nu fie și ultima. E extrem de riscant. Se circulă cu viteză și dintr-un sens și din celălalt. Dar cel mai periculos e când șoferul de pe prima bandă încetinește, dar nu și cel de pe banda a doua. Ajungi pe scuar și apoi urmează aceleași emoții. Zi de zi, același coșmar. Sunt mulți buzoieni care au nevoie să treacă dintr-o parte în alta, mulți muncitori din Focșănei, Gura Câlnăului ori de pe strada Cazărmii care vor să ajungă la stația autobuzului 2 de la pod și invers. Nu știm cui să ne adresăm primarului, prefectului, celor de la Drumuri Naționale, fie pentru un semafor, fie pentru o pasarelă”.

Reporterul opinează că în zonă indicată ar fi o pasarelă.

Numai că acolo unde au fost montate (pe Dn1 de pildă), de lene ori din grabă, cetățenii n-au mai urcat, în timp, treptele preferând să riște pe zebră.

Un semafor n-ar fi indicat pentru că se riscă formarea de ambuteiaje pe pod și, în plus, există riscul, mai mare, al tamponărilor în condițiile vitezei cu care se circulă în zonă.

Citește și articolul: Primăria Buzău va cumpăra 15 apartamente de pe piața liberă. Iată ce are, de fapt, în vedere C-tin Toma CLICK AICI

Iar instituția care ar putea comanda înființarea unei pasarele este Compania de Drumuri Naționale (CNAIR).

E drept demersuri ar putea face și primarul de la Mărăcineni, ca și prefectul ori președintele CJ Buzău.

Citește și articolul: Asta da bombă! Toți elevii din jud. Buzău vor primi la primăvară tablete gratuit! Toți profesorii primesc laptopuri! Distribuie ca să afle toți!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „O trecere de pietoni adesea însângerată. Semafor sau pasarelă ? „Ne rugăm ca traversarea străzii să nu fie ultima”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.