O veste ce convine șoferilor, taxatoarelor și călătorilor de pe autobuzele din oraș

Pentru reducerea cheltuielilor anul trecut s-a decis eliminarea taxatoarelor de pe anumite trasee Trans-Bus.

Tăierea de bilete și verificarea abonamentelor pentru pensionari și elevi au căzut tot în sarcina șoferului, călătorii având voie să se urce în autobuze doar pe ușa din față.

Recent, primarul C-tin Toma a anunțat că se va renunța la această măsură, pe autobuze urmând a fi retrimise taxatoarele, în timp ce șoferii se vor ocupa doar cu pilotarea autobuzelor.

Explicația principală ar fi aceea că nu se mai respecta orarul autobuzelor, în condițiile în care șoferul trebuia să oprească mai multe minute în stații la orele cu aflux sporit de călători.

Validator bilete și abonamente

Vestea bună pentru taxatoare nu va fi însă cu bătaie prea mare în timp. În acest an ar urma ca Trans-Bus să achiziționeze sistemul e-ticketing, prin care călătorii vor trebui să-și procure din timp bilete și abonamente pe care să le treacă la urcarea în autobuz printr-un validator. Atunci, taxatoarele vor rămâne fără obiectul muncii.

O parte dintre ele vor rămâne totuși ca angajate, urmând a efectua supracontrolul.

Citește și articolul: Locatarii blocurilor din centru trebuie să-și țină respirația. Ce se poate face ?

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „O veste ce convine șoferilor, taxatoarelor și călătorilor de pe autobuzele din oraș

  • Nu stiu cat de buna e masura.
    De cand se deschidea doar usa din fata si se platea la sofer lucurile erau mai normale, si cei ce cautau sa circule gratis erau respinsi prin metoda „autobuzul nu pleaca pana nu iesi din el”.
    In schimb pe timpul taxatoarelor, se circula in voie fara bilet, si daca cerea taxatoarea banii de bilet ori refuzau si trageau de timp pana la destinatie ori se faceau ca nu cunosc traseele si ca au urcat din greseala si taxatoarele preferau sa intoarca capul si sa nu isi faca datoria si indivizii fara bilet circulau si coborau unde doreau.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.