O veste proastă + O veste bună pentru locatari

Zece milioane de lei vechi! E ultima factură la căldură, de la RAM – (vezi mai jos), primită de locatarii blocului ANL din Dorobanți II (de lângă liceu).

O locatară din bloc i s-a plâns azi primarului:

„Domnule primar, am fost uluită de factura la încălzire a locuinței sociale din blocul ANL Dorobanți 2, bloc I 17! Nu este posibil ca pentru două calorifere să vină o sumă fabuloasă!!! Menționez că în urma decesului soțului meu am rămas cu doi copii, un elev rși student eminent, eu fără serviciu, iar singurul venit este pensia de urmaș a celor doi copii însumând 1150 Ron! Iar factura la încălzire este de 1005ron!!! Îmi este efectiv imposibil ! Vă cer ajutorul nemărginit!”

Explicația facturilor mari e că doar cele două blocuri ANL au mai rămas branșate la RAM din tot cartierul. Astfel că locatarii au fost nevoiți să plătească și pierderile de pe traseu

După vestea proastă, pentru locatarii din bloc a venit și o veste bună. Ultima factură de la RAM a fost chiar ultima.

Asta pentru că Primăria Buzău le-a montat locatarilor centrale de apartament pe gaz.

Astfel că de luna viitoare locatarii vor plăti doar factura la gaze, care e de aproximativ 300 de lei (pe lună de iarnă).

Citește și:

loading...

11 comentarii la „O veste proastă + O veste bună pentru locatari

 • Va rog frumos sa va informați corect.si mie mi.a venit factura 1000 de lei.stau în bloc ANL la Sala Sporturilor, dar nu se montează nici o centrala de luna viitoare.nu mai dați speranțe degeaba oamenilor .este o discuție ca se vor monta centrale, credeți ca se pot monta în mijlocul iernii.se fac proiecte la gaze, nu mai induceți lumea in eroare. Facturi mari o sa vina pana în luna aprilie.va mulțumesc și va rog sa va informați corect.

  Răspunde
  • Răspuns pentru Ginel. La acel bloc s-au montat cu doua zile in urmă. Și, din câte am inteles, si la ANL-ul de pe str. Gârlași.

   Răspunde
 • Gata cu pomanageala? Foarte bine!

  Răspunde
 • D.l reporter va aștept la mine acasă la ANL ., Aleea Sporturilor , bloc 3 A, nu are nici un chiriaș ANL montata centrala .despre ce vorbim .verificați dacă are cineva montata centrala. La vara .cum sa se monteze iarna .va rog verificați înainte sa publicați.

  Răspunde
  • Vă rog să citiți cu atenție articolul. Scrie clar că de centrală beneficiază locatarii celor două blocuri ANL din Dorobanți II.

   Răspunde
 • 300 de lei factura la centrală dacă îi dau drumul doar în weekend!Eu la doua camere am platit 470!

  Răspunde
 • S-au montat centrale la ANL in Dorobanti II, dar nu se vor porni decat la primavara, cand se va opri caldura de la Ram. Acum centralele doar sunt montate pe perete, nu sunt legate la calorifere.

  Răspunde
 • Îmi cer scuze în numele domnului primar Constantin TOMA pentru că și-a băgat picioarele-n ea de mică UNIRE și un steag tricolor n-a spânzurat pe bulevarde! Se vede treaba că i s-a urcat la cap succesul venit odată cu finalizarea monumentalelor lucrări Iazul Morii, ”aveon”, locomotivă, ulițele de glod asfaltate – decare nu știa mai nimeni, multele parcuri – d-aia îl numește REDACȚIA, în continuu, deși nu se lipește de popor, ”primarul parc”. Ori încă o fi supărat că nu a înfăptuit marele Buzău?
  Auziți, pentru care merite, în afara falimentării primei privatizări din România, pusă în brațele-i tinere (n-avea 40 de primăveri) de către politicul vremii, de care s-a arătat ulterior scârbit :)))))))))), a fost acest domn candidat și apoi ales primar, că tot n-am reușit să pricep?!? Adică, în primul mandat încă purta cămeșe cu mănecă scurtă, reprezentând fix municipiul Buzău, ca imagine. În al doilea mandat m-am temut că-și adaugă și băscuță, din fericire s-a acoperit cu o jachetă pare că de la frații mai mari.
  P.S. Putin a zis că din România nu-l interesază decât Buzău, fiind oraș deschis.
  P.S.S. Că măcar haz de necaz să mai facem…

  Răspunde
 • Haz de necazul „diavolului” ca intr-un mandat si jumatate Toma a facut mai multe decat „bosco” in
  cinci mandate. De mistocareli suntem buni dar n-am citit aici o propunere a „diavolului” care sa contribuie cu ceva la bunul mers al lucrurilor in Buzau! Se numesc propuneri constructive iar nerecunoasterea meritelor unor gospodari tine de altceva!

  Răspunde
 • Din ce am inteles de la beneficiari sunt in curs de bagare centrala la acele ANL. Va mai dura ceva vreme pana se termina lucrarea, pana se refac bransamentele… Deja lucreaza de aproape o luna, iar in ritmul in care lucreaza probabil vor termina cel mai devreme la 1 martie.
  Oricum e o cheltuiala uriasa, practic niste bani pierduti, avand in vedere ca la ANL-uri nu se plateste chirie (ca a plati cat un pachet de tigari nu se poate numi chirie). Si daca mai iei in calcul ca se planuieste deja sa se instraineze definitiv acele locuinte… practic au bagat o caruta de bani de care vor beneficia cei ce vor fi improprietariti in curand la preturi derizorii. Iar suma pe apartament ce s-a cheltuit pentru a reface instalatiile si instala centrale am inteles ca e peste 3000 euro/apartament. Asta in conditiile in care pretul anuntat la care se vor instraina apartamentele e de 10.000 euro.

  Răspunde
 • Factura nu e mare. E corecta, conform cu piata.
  Poate locatara care se vaita ar fi bine sa puna mana la munca, ca s-a obisnuit numai pe ajutoare sociale… doamne fereste sa munceasca sa plateasca ceva, s-au obisnuit numai sa capuseze bugetul public si sa nu plateasca nimic la valoarea de piata. Chirie nu, intretinere nu, mancare nu…
  Tot baga la inaintare copiii ca si cum ar fi copii de alaptat, cand in realitate nici macar nu sunt copii, sunt majori, ba mai mult unul din ei nici nu mai locuieste acolo decat in mod fictiv, in acte ca sa poata incasa ajutoare sociale.
  Daca ii verifici pe cei din ANL-urile alea o sa descoperi ca jumatate din ei nici nu trebuiau sa primeasca acolo apartament social ca nu sunt nicidecum cazuri sociale, dar au manarit in acte situatia reala ca sa primeasca apartamentele pomana de la primarie. Majoritatea au apartamente proprii, dar sunt trecute pe numele rudelor, unii chiar avand apartamente pe care incaseaza chirii, majoritatea au cate minim 2 masini dar sunt trecute pe numele rudelor, majoritatea in realitate au venituri peste medie, majoritate isi fac minim 2 concedii in strainatate pe an… si tot felul de astfel de suveici facute doar cu scopul de a mima ca sunt cazuri sociale si de a primi apartamentele pomana de la primarie. Si majoritatea au cel putin un membru de familie care lucreaza in institutii aflate in subordinea primariei.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.