Oamenii vin și se uită. Anunț și despre Ziua Națională la Buzău

În Parcul Crâng, lângă foișor, a răsărit de câteva zile un monument din marmură.

Realizare a Primăriei Buzău – menită a comemora eroii buzoieni din Regimentul 48 Infanterie, decedați în primul război mondial.

Fiecare dintre cei 775 de eroi buzoieni are trecut pe monument numele, satul (din jud. Buzău) din care a plecat pe front, data și locul în care s-a prăpădit.

Lucru frumos, pentru fiecare erou buzoian (din lista de 775) s-a plantat în parcul Crâng și se va mai planta de 1 decembrie câte un stejar.

De 1 decembrie, în dreptul fiecărui stejar plantat, se va monta câte o plăcuță cu numele soldatului.

În acest fel, în viitor, Parcul Crâng va deveni și o pădure a eroilor buzoieni și un obiectiv turistic.

Ce frumos, aleea principală a Parcului Crâng a fost decorată cu zeci de drapele tricolore

Bravo și Prefecturii Buzău

În condițiile realizării monumentului și a plantării celor 775 de stejari, Prefectura Buzău a consimțit ca în acest an manifestările dedicate Zilei Naționale să se desfășoare în parcul Crâng.

PROGRAM 1 DECEMBRIEBUZĂU

 • Ora 12:00 – în Parcul Crâng: întâmpinarea, primirea onorului și salutarea Drapelului de Luptă de către persoanele oficiale;
 • Intonarea Imnului Național al României;
 • Dezvelirea Memorialului Eroilor Regimentului 48 Infanterie;
 • Oficierea serviciului religios;
 • Alocuțiuni;
 • Intonarea, de către Muzica Militară, a Imnului Eroilor pe fondul căruia se vor depune coroane de flori de către autoritățile publice locale;
 • Ora 12:56- încheierea ceremoniei militare.

Din pricina epidemiei, buzoienii care doresc să asiste la ceremonie sunt rugați să poarte mască (astfel încât nasul și gura să fie acoperite) și să păstreze doi metri distanță față de ceilalți participanți.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Oamenii vin și se uită. Anunț și despre Ziua Națională la Buzău

 • Imi imaginez ce colcaiala de militieni si jandarmi, pregatiti cu procesele verbale de amenzi, va fi pe 1 Dec in jurul orei 12:00 in parcul Crang.
  Va fi fara indoiala momentul propice ptr cei dornici sa incaseze vreo amenda de 2500 lei de la vreun Garcea mai batut in cap, sa iasa atunci la plimbare si sa-l puna necuratul sa nu fie atent ca i-a cazut masca sub nas.

 • Îmi imaginez că ești unul dintre șobolanii care nu crede în existența acestui virus, motiv pentru care nu porți mască de protecție sau o porți sub bărbie.
  Ce vină au jandarmii și polițiștii pentru că unii cetățeni nu respectă legea? Spune? Niciuna!
  Nu îți doresc să ajungi să vezi cum este să ai Covid-19 sau, și mai rău, să ai persoane dragi care să decedeze din acest motiv.

 • Cu toate regretele d-le @Radu, dar iti imaginezi o prostie tipica unuia care nu gandeste. Sunt unul dintre cei care cred cu tarie ca acest virus nu doar ca exista, ci si ca omoara multa omenire de toate varstele, iar personal respect cu strictete toate sfaturile ptr a ma feri de el.
  Ceea ce nu esti d-ta capabil sa-ti imaginezi este ca nu sunt de acord cu teroarea politieneasca actuala omniprezenta si deosebit de sacaitoare, incat atunci cand incapi pe mana unui Garcea ar fi gata sa te omoare ptr ca te-a ochit el atotputernicul intr-un moment de neatentie.
  Nu mai avem mult pana vom deveni o natiune formata numai din cetateni cu dosare penale si amenzi ptr botnitza.
  Dupa tartacuta d-tale este normal si permis sa-i dai omului o amenda de 2000-2500 lei din primul foc cand l-ai prins fara botnitza in prima zi de restrictie? Am avut pe strada un caz concret cu o prapadita care habar n-avea ca de a doua zi era obligatorie declaratia pe propria raspundere si din cauza ca analfabeta n-o avea, a potcovit-o cu 20 mil lei vechi, de era sa moara de frica. Atatia bani nu vazuse la un loc in toata viata ei de amarata.
  Cu impostura asta anormala de Dumnezeu atotputernic pe care si-o aroga idiotii din militie, in special cea locala, sa-ti imaginezi ca nu sunt de acord.

 • Repet, ce vină au autoritățile că unii cetățeni nu respectă legea? Ce contează câți polițiști sau jandarmi sunt pe stradă atât timp cât se respectă legea?
  Hai să ne mobilizăm și să nu le mai dăm ocazia să aplice amenzi. Se poate? Nu prea, cu un astfel de popor în mare parte fără educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.