Oare va supraviețui în această noapte ?

Se cheamă Nelu Grigore. De loc e din Cândești.

Spune că în urmă cu mulți ani i-a ars casa cu un copilaș înăuntru.

„Eram însurat, aveam serviciu. Într-o zi m-am dus până la magazin. După ce am cumpărat, pe drumul de întoarcere veneau unii fugind către mine. Că să vin repede că mi-a luat foc casa. N-am putut face nimic. De atunci n-am mai lucrat, am devenit omul străzii. N-am pensie, n-am anii necesari.

E unul dintre cei mai cunoscuți oameni ai străzii din Buzău. Și polițiștii locali și cei de la UPU, dar și cei de la adăpostul primăriei sunt sătui până peste cap de el.

Episodul 1

Duminică, pe la ora cinci, stătea întins ca și acum pe banca din stația de autobuz de la BIG (Unirii Sud). Era un ger cumplit, reporterul buzoienii.ro l-a certat. „De ce stai aici ? O să crăpi până dimineață!”.

După cinci minute de discuții a acceptat. „Bine, bine, chemați-mi o salvare”. Reporterul a sunat la Poliția Locală, în ideea de a nu-i deranja pe cei de la ambulanță.

Agenții au venit, dar au chemat la rându-le ambulanța. Cică așa e protocolul. După o oră și jumătate a venit și ambulanța. „Au fost alte urgențe”, au motivat, argumentat, cei de la SAJ.

Episodul 2

Luni, după-amiază, tot pe la ora cinci, același loc – stația de la BIG, aceleași personaje.

„Ce faci, de ce nu ești în adăpostul primăriei ?”

„Păi nu m-am dus. Au niște paznici acolo care nu mă primesc. Și mi se cere pensie, iar eu n-am. Azi noapte am fost la UPU. Acolo am stat toată noaptea. Dimineața am plecat și am venit aici”

„Și în noaptea asta ce faci ?”

„Nu știu. Văd eu”

Episodul 3

În urmă cu câteva minute (ora 23.00) reporterul a coborât până la magazin. E frig, dar afară a început să și ningă. O ninsoare frumoasă.

Întins pe banca din stație, îmbrăcat cu un palton și învelit cu o pătură, cu fesul tras peste ochi stă Nelu Grigore.

Reporterului îi e rușine să mai sune iar după ajutor. Oare va supraviețui până mâine ?

„Nelu Grigore e clientul nostru vechi. Din păcate e și cel care ne crează cele mai mari probleme. Obișnuiește să vină băut și să facă și scandal. Nu respectă regulile și e recalcitrant când îl punem să se spele. Acceptă să vină la noi și să facă ce i se cere doar când îi ajunge cuțitul la os. De obicei stă la noi peste noapte, iar dimineața pleacă” – Daniel Lambru, șeful adăpostului pentru persoanele fără locuință din Buzău.

UPDATE

Doi cititori buzoienii.ro s-au deplasat după publicarea articolului la fața locului și au solicitat intervenția poliției locale. Bărbatul a fost ridicat și transportat la adăpostul primăriei.

Citește și articolul: Salvat de la moarte. A stat peste două ore întins pe jos. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Oare va supraviețui în această noapte ?

  • Pingback:

  • În cazul în care omul străzii refuză ajutorul comunității ,este cel puțin inconștient .Nu realizează ce i se poate întâmpla .Nu știu ,e grea întrebarea pe care ați pus-o ,eu ,credeți-mă nu am nici cea mai vagă idee ,nu știu ce să răspund .

  • Se cere pensie acolo nu mai vb ca stie omu strazi ce zice si hotii de popi cere pensia ex popa fe la buzau care are adapoaturi fara pensie nu te primeste

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.