Obezitate la câini – cum scapi de kilograme în plus animalul iubit

Obezitatea este o problemă tot mai răspândită și la câinii de companie. Aceasta poate apărea atunci când animalul consumă mai multe calorii decât arde, ceea ce duce la creșterea în greutate și depunerea de grăsime în corp. Obezitatea poate duce la probleme de sănătate grave, cum ar fi diabetul, boli ale inimii și ale plămânilor, probleme la nivelul sistemului osos și a articulațiilor, reducerea duratei de viață și alte probleme de sănătate.

Cum previi obezitatea patrupedului?

Pentru a preveni obezitatea există câteva lucruri pe care le puteți face:

  • Alimentație adecvată: Asigurați-vă că îi dați câinelui dvs. o hrană adecvată pentru vârsta, rasa și nivelul de activitate fizică. Consultați un medic veterinar pentru a vă ajuta să determinați cantitatea de hrană potrivită pentru câinele dvs. și frecvența în care ar trebui să mănânce.
  • Exercițiu fizic regulat: Câinii au nevoie de exercițiu fizic zilnic pentru a rămâne în formă și sănătoși. Încercați să-i faceți plimbări lungi sau să alergați cu el în parc, să-i aruncați mingea sau să vă jucați cu acesta.

Hrana pentru câini este formată din alimente concepute special pentru a furniza nutrienții și energia necesare pentru a menține sănătatea și starea de bine a câinilor. Există o varietate de opțiuni de hrană pentru câini disponibile, inclusiv hrana uscată, hrana umedă, hrana semi-umedă și hrana crudă. Aceste alimente sunt formulate pentru a furniza proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali de care câinii au nevoie pentru a-și menține o sănătate optimă.

Hrana pentru câini poate fi fabricată comercial și vândută sub formă de conserve, pliculețe sau crochete, sau poate fi preparată acasă cu ingrediente proaspete și nutritive. Este important să alegi o hrană adecvată pentru nevoile nutriționale ale câinelui tău și să îi oferi porția într-o cantitate potrivită, pentru a evita problemele de sănătate precum obezitatea sau deficiențele nutriționale.

Cum ajuți un câine să slăbească în siguranță?

Pentru a reuși să obții o reducere semnificativă în privința conținutului caloric și a kilogramelor în plus privind patrupedul preferat, e necesar să îi oferi reduci din caloriile pe care le primea înainte de începerea regimului de slăbit. Nu este recomandat să folosești metoda FdH, adică porții înjumătățite de mâncare. Hrana este făcută pentru a îi oferi câinelui toate vitaminele, mineralele și oligoelementele necesare în funcție de greutatea sa. 

Dacă un câine supraponderal va primi doar jumătate din porția sa de mâncare, atunci vor apărea carențe alimentare. O altă consecință negativă a acestei metode este reprezentată de lipsa sentimentului de sațietate, pentru că stomacul câinelui nu este niciodată plin. Unii câini grași vor începe să amplifice comportamentul de cerșit sau vor începe să fure mâncarea. Mai mult, vor dezvolta un comportament de protest prin ignorarea regulilor casei. 

Metoda eficientă este să treci câinele supraponderal pe un regim special de slăbire. Kilogramele în plus acumulate de-a lungul unei perioade mai mari de timp nu vor dispărea în câteva săptămâni. Un regim va dura chiar și luni întregi. Este important ca măsurile luate în timpul regimului să fie menținute și după ce câinele a ajuns la greutatea ideală.

De ce este important un magazin pentru animale?

Un magazin pentru animale reprezintă universul proprietarilor de câini, deoarece aici pot găsi alimente, obiecte și lucruri importante pentru viața benefică și sănătoasă a patrupedului. Pe Fera, ai oportunitatea de a găsi alimentele necesare unui sistem digestiv sănătos care îți vor întări relația cu câinele tău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.