Obiectiv abandonat din Buzău, preluat de primărie

Sunt 6-7 ani de când s-au abandonat lucrările, începute cu 12 ani în urmă, la sala de sport a Colegiului Tehnic din Buzău.

„De ce am abandonat lucrarea ? Simplu, pentru că s-a oprit finanțarea. Mai era nevoie de vreo 7 miliarde de lei vechi. Până atunci banii au venit de la un centru de investiții de pe lângă Min. Educației. Centrul ăsta a fost desființat. Nici liceul n-a mai avut bani. Mai era de pus parchetul și de învelit clădirea sălii cu vată minerală ignifugă și încă un rând de tablă”, a explicat Emilian Marinescu, patronul firmei Elmaflux, cea care a ridicat construcția.

„Mi-e rușine să vă arăt unde facem acum sportul”, i-a spus reporterului buzoienii.ro profesoara de sport Ștefania Suditu de la Colegiul Tehnic din Buzău.

„Avem această sală, atât de necesară pentru elevii noștri, dar nu putem intra în ea. Zace părăsită de vreo 6-7 de constructor. Știu că s-a ajuns până la DNA Ploiești, dar degeaba, nu s-a mai mișcat un ac”, se plânge inimoasa profesoară de sport.

Zilele trecute, primarul Toma a dat o veste bună pentru elevii și cadrele didactice ale colegiului.

„O vom face noi, Primăria Buzău. Am comandat o expertiză pentru a afla ce s-a făcut și ce mai e de realizat. Municipalitatea va prelua sala și va finanța lucrările rămase”, i-a transmis primarul Adrianei Râmniceanu, directoarea Colegiului.

Cu câteva săptămâni în urmă, Primăria Buzău a predat Colegiului Tehnic o altă investiție. E vorba de noua centrală termică pe gaz care încălzește cele două corpuri ale liceului, internatul, atelierul și sala de mese.

Foto: centrală termică la Colegiul Tehnic Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.