Obiectiv asumat oficial: „Pentru cei din Mărăcineni și Valea Slănicului”

Emanoil Neagu de la Consiliul Județean Buzău și Dumitru Constantin, primarul din Mărăcineni, au anunțat zilele trecute încheierea unui parteneriat pentru construirea unui nou pod peste râul Buzău:


Redactarea și semnarea acestui parteneriat reprezintă primul document oficial legat de viitorul pod! Un pas mic, e drept, primul, dar e mai mult decât nimic, așa cum era până acum.

Noul pod ar face legatura între Mărăcineni și orașul Buzău (în spatele Dedeman), exact pe locul unde armata a amenajat în 2005 un pod de pontoane „pe vremea lui Băsescu”, când podul mare de la Mărăcineni a fost grav afectat de o viitură pe râul Buzău.

O altă opinie

Există și opinia unora că acest nou pod, „pe la Dedeman”, n-ar mai fi atât de necesar atunci când va fi gata autostrada Focșani – Buzău – Ploiești:

„Actualul E85 va deveni precum un drum județean când va fi gata A7. Doar 25% din traficul actual va mai rămâne pe E85, traficul local Rm. Sărat – Poșta Câlnău – Cochirleanca – Buzău. Așa că în loc de un nou pod va fi suficient un sens giratoriu la Mărăcineni, la intersecția cu DJ 203 K”.

Din păcate, autostrada A7 este acum știrbă. Se lucrează de la Ploiești la Focșani, dar cu excepția lotului din jurul orașului Buzău, unde nu s-a desemnat încă, după doi ani de contestații, un câștigător. Jenant pentru România, U.E. ne dă banii, dar noi nu suntem în stare nici măcar așa, cu finanțarea asigurată.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Obiectiv asumat oficial: „Pentru cei din Mărăcineni și Valea Slănicului”

 • Lotul din jurul Buzăului al A7 miroase a sabotare. Un posibil obiectiv ar fi returnarea finanțării pentru toată A7. Dacă nici corifeii UE nu se pricep la perversiuni…

  Răspunde
 • Bani aruncați aiurea! Pana se face noul pod se va deschide podul de la autostrada și traficul pe E85 va scădea simțitor. Nu cred ca se justifica investiția pe viitor. Sunt alte locuri sensibile în județ unde CJ Buzău ar putea folosi banii! Părerea mea!

  Răspunde
 • Tereaca, ia zi-ne tu, ca esti destept la cap, ar fi posibil ca Troia sa faca segmentul „lipsa” de autostrada? Ca Troia lucreaza bine, ieftin, rapid si asa mai departe.
  Serios, prezinta-le ideea celor implicați, poate iese ceva bun ca banii tot ii dam, macar sa primim ceva de ei.

  Răspunde
  • Dacă lucrarea mergea de acum doi ani la Troia acum ne pregăteam de inaugurare!

   Răspunde
 • Ciolacu, Neagu, Toma si care ar mai avea un cuvant de spus, ba baieti, voi v-ati gandit vreo clipa sa mutati unitatile militare din si din jurul municipiului Buzau? Sunt 4 sau 5 astfel de puncte de interes militar. Traim o perioada tulbure in care ar trebui sa speram la ce-i mai bine si sa ne pregatim pentru ce-i mai rau. Asta inseamna sa renuntam la teza sovietica a unitatilor militare in/langa localitati pentru ca, nu-i asa, ne-am mai desteptat putin si parca nu tinem neaparat sa fim scuturi umane. Ce parere aveti, s-ar putea face ceva bun in directia asta? De pilda mutarea unitatilor militare in mijlocul campului, asa cum se intampla in toate tarile NATO sanatoase la cap in care nu (mai) domina gandirea sovietica?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.