„Odihnește-te în pace, Nelule! Buzăul e mai sărac fără tine!”

Vocea lui inconfundabilă nu s-a mai auzit la tv de câteva săptămâni.

Nici comentarii pe facebook nu a mai pus. „Cine știe, o fi omul pe la țară. Prin vacanță”, și-a zis reporterul buzoienii.ro.

Astăzi, după mai multe zile în care a tot amânat, a telefonat către Nelu Crețu. A răspuns o femeie plângând.

„Domnu’ Auraș, Nelu nu mai e. A murit. L-am și îngropat. Vă mulțumesc mult pentru telefon…”

Nelu Crețu a fost unul dintre acei puțini buzoieni cu un pronunțat simț civic. Foarte atent la ce se întâmplă în Buzău, intervenea des (în ultimii zece ani) în emisiunile tv locale și posta zilnic comentarii pe facebook și în presa locală. Avea vederi de stânga, dar i-a ciupit adesea atât pe Boșcodeală, cât și pe Toma, atunci când considera că nu s-a luat o decizie bună

Luminița Crețu, soție: „Am venit cu el de la piață și mi-a spus deodată că îi e rău. Suferea cronic de diabet și tensiune. Am mers cu el la Urgențe. Atunci l-am văzut ultima oară. Nici să vorbesc cu el n-am mai putut. Nu știu de ce, dar – după internare – i-au luat mobilul. Mă suna doar câteva zeci de secunde, dar nu de pe telefonul lui, ci de pe al asistentelor. Ultima dată, asistenta i-a luat telefonul din mână. Peste câteva zile m-a sunat cineva de la spital. Doamnă, condoleanțe! Soțul dvs…”

Ultima lui poza. Pe scara blocului cu nepoțelul. Nelu Crețu locuia la parter, în Micro III, pe str. Pietroasele. S-a supărat anul trecut când Primăria i-a demolat garajul lipt de Zidul Episcopiei, dar s-a bucurat în primăvară când a aflat că pe acel loc se va amenaja prima parcare supraterană din oraș

Pe certificatul de deces medicii au scris pancreatită. „Nu a avut Covid. Copiii au aflat, nu știu cum, că înainte să moară a avut mai multe infarcte”, a adăudat soția îndurerată.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „„Odihnește-te în pace, Nelule! Buzăul e mai sărac fără tine!”

  • Dumnezeu să-l ierte ! L-am cunoscut , chiar am lucrat în tinerețe în aceiași secție a fostei fabrici de mase plastice (actuala Romcarbon) , și nu am decât “vorbe bune” despre Ion Crețu . Primul lucru care-mi vine în memorie este permanentul lui zâmbet schițat în colțul buzelor, ca “accesoriu” nelipsit în abordarea oricărei situații , mai bună sau mai rea și acest fapt îi crea imaginea unei persoane optimiste. Păcat că a avut ghinionul să aibă nevoie de asistență medicală specializată tocmai în această perioadă de “nebunie pandemica”, în care bolnavii cronici , alții decât cei cu Covid-19, sunt total ignorați și lăsați în plata Domnului.

  • Prin mine și bătrâna ” Chimica ” resimte pierderea unei conștiințe civice!…

  • Sincere regrete la aflarea acestei triste vești. Puțini știu cât de implicat a fost acest om-cetățean model în viața urbei și a țării. A contribuit inclusiv la inițierea unor legi adresându-se biroului parlamentar al fostului senator Constantin Popa. Dumnezeu să-l odihnească. Condoleanțe familiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.