Om de afaceri: „Puteți scrie că 200.000 € sunt cadoul meu pentru buzoieni”

Așa arată noua grădiniță din Buzău de pe Aleea Parcului.

E gata, la toamnă va găzdui primii copii.

Lucrarea a fost realizată de firma HidroSalt a omului de afaceri Deugene Băiculescu, bucureștean, dar la origini din Pârscov.

„Cu 200.000 de euro am ieșit în pierdere la această lucrare. Din cauza scumpirii exagerate a materialelor. Aveam posibilitatea de a abandona lucrarea când am văzut că încep să fiu pe minus. Dar mi-ar fi părut rău. Am decis să continui, să o finalizez. Puteți scrie acolo, pe site, că acești 200.000 de euro sunt cadoul meu pentru buzoieni”, a spus Deugene Băiculescu pentru buzoienii.ro.

În schimb, Băiculescu a fost nevoit să renunțe la contractul pentru creșa de pe Col. Buzoianu, deși mai avea de turnat doar plafonul ultimului etaj.

În acest stadiu a fost abandonată construcția creșei

Deugene Băiculescu, manager Hidro Salt: „Îmi pare rău, deja am ajuns și aici la 80.000 de lei pierderi. Continuarea lucrărilor ar fi însemnat falimentul firmei. Nu-mi permit așa ceva, am 260 de angajați și responsabilitatea lor. Când am luat lucrarea un kg de fier costa 2,9 lei. Acum e 6 lei. Betonul l-am calculat la 220 de lei. Cablurile pentru instalațiile sanitare și electrice au luat-o razna, la unele din ele scumpirea e de 350-410%! Dacă Guvernul României nu face urgent ceva, multe firme de construcții vor da faliment”.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Om de afaceri: „Puteți scrie că 200.000 € sunt cadoul meu pentru buzoieni”

 • Acest mare om de afaceri nu trebuia sa se intinda mai mult decat ii este plapuma, a luat proiecte la gramada fara sa aiba oameni sa le faca si asa stateau santierele deschise cu cate 2 3 oameni pe ele care taiau frunza la caini

  Răspunde
 • Sarmanul….nu ma mai pot opri din plans!!!
  Dar despre sponsorizarile unor anumite campanii electorale ce ne poate spune generosul om de afaceri? Si despre contractele semnate, cu totul intamplator, dupa finalizarea acelor campanii electorale, tocmai cu anumti „sponsorizati”, ce are de comentat onorabilul busInismen ???
  Haida de bre ! Lasă-ne cu generozitatea matale !!!

  Răspunde
 • Stai bre dimn’ reporter! Da’ oare cand ar fi trebuit sa fie gata respectivele gradinite?
  Gradinitele alea ar fi trebuit date in folosinta acum 2-3 ani!
  Daca publici comentariul asta promit sa mai citesc ce scrii, daca nu, mi-e clar!

  Răspunde
 • … doar nu i-a fost târșă de documentul constator negativ pe care l-ar fi primit dacă abandona lucrarea, nu? 😉

  Răspunde
 • Daca constructorul se retrage dintr-o lucrare fara penalitati înseamnă că e făcut prost contractul. Atunci când a câștigat licitația și-a făcut calculele și ieșea cu profit. A tras de timp și s-au scumpit materialele. Riscul lui, să îl acopere. Daca se iefteneau materialele dădea bani înapoi? Nu! Îi ieșea profitul mai mare. Orice contract are riscuri și beneficii. Când pierd se plâng, dar când au profit mare nu mai zic nimic, Trebuia sa de-a banii înapoi daca nu e in stare sa termine lucrarea.

  Răspunde
 • Antreprenorul roman de succes, asta-i! Daca era chinez, ramaneau profit aia 200k, ca termina lucrarea-n cateva saptamani. Am mai vazut pe aici niste filmulete cu lucrari terminate-n zile, pe cand la noi dureaza cu lunile, ca-n basme dar pe invers.

  Răspunde
 • Toate lucrările au un termen de finalizare. Proiectantul și executantul nu au de unde stii ca peste o saptamana sau o lună se scumpesc materialele. Cred ca toti cei care vorbiti aiurea nu stiti ce înseamnă a cuvantul a construi și ce costuri implică o asemenea construcție.

  Răspunde
 • Ăștia care comentați sunteți niște ghimpi împotriva lucrurilor bune!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.