Omul ăsta ne dă 20 mil. € în fiecare an!

Nu-l știe aproape nimeni deși e probabil cel mai important om din jud. Buzău.


Omul ăsta se numește Viorel Tudose și ne dă nouă buzoienilor BANI. MULȚI. Peste 20 mil. € în fiecare an!

Viorel Tudose a plecat din jud. Buzău la 18 ani la facultate la București. În anul 2000 a înființat o firmă. Deși trăiește și locuiește în București, firma a înregistrat-o acasă, în jud. Buzău.

Firma a crescut an de an, iar din 2020 are cifre de afaceri uriașe, de peste 1 miliard de lei (conform listafirme.ro). Getica 95 COM e unul din principalii jucători de pe piața energiei din România.


Reporter buzoienii.ro: „Domnule Tudose, câți bani dați dvs., prin firma pe care o conduceți județului Buzău ?”

Viorel Tudose, Getica 95 COM: „Anul trecut firma a plătit către stat 75 mil. €. Din acești bani, pentru că firma e înregistrată la Rm. Sărat, 30% din bani, adică vreo 22 mil. € ajung la Buzău. Cam jumătate, 11 mil. € ia Consiliul Județean Buzău, iar cealaltă jumătate ia municipiul Rm. Sărat”

Vă dați seama, omul ăsta ne dă nouă buzoienilor bani de cheltuială/investiții 11 mil. € pe an, iar orașului Rm. Sărat îi asigură mai bine de jumătate din buget.

Cu toate astea, nimeni din Buzău și nici de la Rm. Sărat nu spune nicio vorbă despre el.


Opinie: Poate exagerez, poate nu, aștept și opinia dvs., dar fiecare ședință de CLM la Rm. Sărat ar trebui să înceapă cu formularea „Mulțumim, domnului Tudose”, iar la CJ Buzău, domnul Neagu ar trebui s-o facă o dată la trei ședințe.


Pentru că e microbist, din acest campionat, Viorel Tudose ajută și Gloria Buzău la fotbal. Firma Getica 95 COM apare pe tricourile de joc ale buzoienilor.

„Au 330 de mii de euro pe an de la mine. Dar nu m-au invitat și pe mine să fac parte din Consiliul de Administrație!”, a spus ieri Viorel Tudose reporterului buzoienii.ro.

Care reporter va încerca în perioada următoare să prezinte cititorilor și alți oameni (de afaceri)/alte firme care fac un mare bine comunității buzoiene, dar care nu sunt cunoscuți și apreciați așa cum ar merita.

Citește și:

loading...

25 de comentarii la „Omul ăsta ne dă 20 mil. € în fiecare an!

 • In domeniul energiei??? E unul din băieții deștepți care jonglează cu prețul energiei dintr un birou pe spinarea noastră. Lăsați laudele!!

  Răspunde
 • Sa i se ridice o statuie ? Pentru care fapte ? Cred ca exagerați. Ca foarte mulți alții, omul își plătește datoriile la stat.(probabil la timp). Se umple orașul de statui….

  Răspunde
 • Când spui ca merita o statuie, e primul care îți vine în minte? Cate statui au bunicii noștri morți pe fronturi? Ce statuie are Emil Palade la Buzău? Sau Baesu? Sau chiar Marghiloman? Statuie pt preturile mari la energie?

  Răspunde
 • Oare nu vede nimeni mizeria de o fac firmele de energie zilele astea? S au tras o grămada de bani de la stat cu plafonarea lui peste prăjit și acum s au pus și pe banii clienților.

  Răspunde
 • Vreau și eu o statuie! De zeci de ani îmi plătesc toate taxele și impozitele. Integral și la timp. Ok, nu sunt cu zecile de milioane de euro, că nu fac speculă cu bunurile produse de altul, dar orișicât, ceva mai puțin impresionant, la un metru șaizeci asa, mărime naturală, cred că merit.
  Și vreau și articol super la ziar!

  Răspunde
 • Este finanțatorul celor de la FC Argeș Pitești.
  Cât despre energie, lucrurile stau diferit. Furnizorii de energie fac protecție socială (adică schema de plafonare compensare), după care statul le înapoiază banii cu luni de întârziere.
  Statul a luat 90% din creșterea prețurilor (pentru că este producător de energie electrică și de gaze naturale, pentru că este transportator, ba chiar și distribuitor și furnizor, plus taxe, accize, TVA).

  Răspunde
 • Statuie pentru ce?
  Ca are o firmă și își plătește dările către stat? Ne dă nouă ceva personal? Omul are afacerea lui, combinația lui, riscul lui, treaba lui. Dar terminați cu prostiile și aberatiile . Bunicul meu a luptat în WW2 și a fost prizonier în Siberia, cu toate astea comuniștii i-au confiscat terenurile și l-au băgat la CAP forțat. Martirilor , eroilor români si eroilor revoluției care și-au dat viața pentru libertatea de azi, lor să le faceți statuie și să le multumiți în rugăciuni.

  Răspunde
 • Înaintez, de asemenea, propunerea de a se ridica statuie și unui alt ilustru cetățean al Buzăului, domnul Marian Ghiveciu, autoproclamat Don Corleone de Buzau (domnia sa știe de ce, nu ne băgăm noi) care, la randul domniei sale, prin intermediul companiei pe care cu mult succes o conduce (și pe care inițial a intitulat-o Corleone SRL, domnia sa știe de ce, nu ne băgăm noi), câștigand sute de contracte cu statul, reușește cu trudă și sudoare cifre de afaceri tot de zeci de milioane de coco europeni și, bănuim, nu-i așa, ca un cetățean model care a fost și va fi, ca-si platește și impozitele, probabil la concurență cu domnul de mai sus.

  Iată, distinsului domn, mai nou i s-a acordat un contract de 10 milioane de coco, probabil recunoscandu-i-se mărinimia pe care o poarta semenilor săi, spre a construi o șosea de centură într-unul dintre cele mai prospere orașe ale județului, orașul Pogoanele, unde și locuiește domnul Ghiveciu, atunci când timpul ii permite, pentru a degreva orașul de traficul infernal al mașinilor care trec cu o frecventa probabil chiar mai mare de una/minut.

  Recomand, de asemenea, autorităților locale, sa înmâneze ulterior domnului Ghiveciu, și un contract de reasfaltare a porțiunii de drum dintre localitatea Călțuna și Pogoanele, respectiv Pogoanele – Căldărăști, care, pe deplin ar merita titlul de cel mai distrus drum din judetul Buzău.

  Sunt convins că domnul Ghiveciu, in bunătatea sa deja cunoscuta pe plaiurile buzoiene, mai ales pe cele de la Vintila Voda, va accepta cu stoicism și aceasta provocare și ne va face un bine, noua, cei care ne distrugem zilnic mașinile în acel drum construit parca de pe vremea lui Apollodor, drept pentru care, propun anticipat o statuie a sa și în orașul Pogoanele.

  Răspunde
 • Omul (de fapt firma la care, probabil, e actionar majoritar) face afaceri foarte banoase! Nu discutam cum de face atatia bani! Si nu e normal sa-si plateasca taxele? Nu pricep ce vrei sa ne spui! Ca e filotim, ca da de pomana din marinimie? Sau, poate consideri ca entitatile ce incaseaza banii astia, nu-i merita? Ori a pus ochii pe CJ? I s-a facut de mai sus? Surprize, surprize?

  Răspunde
  • Vi se pare un lucru banal că un om, prin firma sa, dă peste 20 de mil. € judetului Buzău ? Că asigură mare parte din bugetul unui oraș ? Cine mai face asta ?

   Răspunde
   • Cum cine mai face asta? Multinaționalele, băncile, firmele de telefonie…greșesc???

    Răspunde
   • Baaaaaa. Face chestia asta pentru ca il obliga legea și în Buzău are personaje cheie cumpărate . Dacă ar fi opțional , ar păstra banii în buzunar și ar dona la anumite partide politice. Nu mai fi naiv. Trezește-te, că dormi în bocanci. Firma lui era în incapacitate de plată și i s-a cerut insolvența. A scăpat la mustață.

    Răspunde
   • Realizati ca acest om nu da 20 de milioane de euro judetului Buzau ci el plateste taxe si impozite asa cum sunt ele stipulate in legea fiscala, da?
    Laudam primarul ca face o mica parte din ceea ce trebuie sa faca primarul, acum laudam si cetatenii care platesc taxele pe care oricum sunt obligati sa le plateasca?

    Răspunde
    • Toți plătim taxe și impozite, dar omul ăsta e probabil campion la Buzău. Mai arătați-mi, dvs., unul ca el, cu firmă pe Buzău, și cu asemenea cifră de afaceri. Oamenii aceștia trebuie cunoscuți și apreciați.

     Răspunde
   • Afacerile lui tot mai prospere sunt de fapt prețurile la energie extrem de exagerate pe care muritorii de rând le plătesc. Lauzi exact ce nu trebuie. Si ca idee, ce fac Cj Bz si Rm sarat cu banii? Că nu se vede nimic in Rm sărat și nici în județul Bz. Ba mai mult investițiile chipurile făcute de Cj sunt bani UE care înseamnă multă m…. Ue.

    Răspunde
 • Troia, pana sa se mute cu sediul la Bucuresti, merita si ea. Compania de Apa – aproape cel mai mare angajator din judet, Transbus… astia exista doar cu subventii, nu au ce impozit pe venit sa plateasca ca sa mai ajunga o parte din cota si la buzoieni.
  Domnule jurnalist, e lege, nu un gest de bunavointa. Sa stii ca parte din cota defalcata din impozitul pe venit se aloca 47% localitatii unde realizeaza activitatea economica (sediu social sau punct de lucru cu mai mult de 5 angajati). 11% catre judet si 22% catre ANAF-ul din judet, tot pentru echilibrarea ulterioara a bugetelor localitatilor.
  O firma serioasa se muta cu sediul intr-o localitate unde are sprijinul local, reducere la taxe, o logistica urbana dezvoltata. Beneficiul direct pentru localitate este impozitul incasat pentru cladiri, teren, parc auto si procentul de 47% din cota defalcata, cel indirect e legat de forta de munca angajata (si pentru care nu mai platesti somaj), cresterea consumului.
  O firma plateste impozite statului roman, statul repartizeaza ulterior sumele catre primarii – d-aia e important ca si tommy boy sa nu mai alunge oamenii (potentialii investitori din oras) ca urmatorii nu mai au cu ce face frumos, mai ales ca ponderea veniturilor proprii din taxe si impozite locale este sub 35% (impozit pe cladiri si bunuri mobile), restul depindem de aceste cote, de imprumuturi la banci unde deja suntem campioni nationali si de fonduri europene pentru parcuri si biciclete in principal.
  Apropo, cu o cifra de afaceri de 249 mil euro in 2022 si un profit, dupa plata impozitelor, de doar 5.8 mil euro, eu nu as da vreodata drept exemplu aceasta firma. Pare de manual.

  Răspunde
 • Și dacă este o firmă a unui „serghiciu”, îi mai ridicăm statuie administratorului?

  Răspunde
 • DAR CE DA EL LA MANIVELA SI PRODUCE CURENT MAI BAIETI BAIETI DESTEPTI IL IAU DINTR O PARTE SI IL VIND IN CEA LALTA PARTE ASA CA NU MAI FACETI ATITA TAM TAM CA NU IL PRODUCE EL IAR TAXELE LE PLATESTE CA E OBLIGAT RESTU E VRAJEALA CU PIRATI PUBLICATI COMENTARIUL MULTUMESC

  Răspunde
  • Domnule Fane vă doresc să faceți și dvs o afacere în care „să luați dintr-o parte si să vindeți în alta”, cum ziceți dvs, și să dați județului Buzău 20 de milioane de euro pe an dacă e așa simplu. Succes!

   Răspunde
 • Mentalitate de sclavi, de asupriți. Atâtea secole de stăpânire străină și-au pus amprenta asupra sufletului românesc. Neam de umiliți rupți în fund care se uită admirativ la „domni”.

  Răspunde
 • Daca intri pe siteul firmei, vei fi intampinat de un anunt legat de insolventa evitata la limita dupa procese, anunt pe care e obligat de lege sa il afiseze.
  A verificat cineva daca banii sunt platiti fizic la stat, sau exista doar in contabilitate ca fiind datorii si creante ce trebuie recuperate de catre stat?
  Ca primariilor si institutiilor le convine si daca apar doar scriptic in contabilitate desi banii nu au fost si nu vor fi vreodata platiti, pentru ca primarii apoi pot face credite mai mari tocmai pentru ca in contabilitate sunt „umflate” veniturile.

  Dar chiar daca ar fi platit banii, de ce ar merita statuie el si nu si cei 100.000 de oameni care anual platesc statului jumatate din venitul muncit?

  Răspunde
  • Pentru că aia 100.000 nu sunt Viorel Tudose, Nr 1 in furnizarea de energie, cel mai smecher om din aceasta branșa de departe, care a ajuns cel mai mare furnizor de energie exclusiv prin contracte de furnizare cu niste entități ale statului de ți se face părul măciucă: Parlamentul României, SRI, Metrorex, și multe, multe altele.

   Nu va mai băgați în afacerile omului, știe el prea bine cum își administrează activitățile, din punct de vedere contabil, unde e mai bine să-și țină sediul social, s.a.m.d.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.