Omul legii era și el un biet găinar. Agentul L. Ștefan a fost prins în timp ce lua șpagă


Într-o țară unde parlamentari, miniștri, judecători, medici, primari etc. fură ori iau șpagă, nici breasla polițiștilor nu mai e curată.

Unii dintre cei plătiți de stat să-i prindă pe hoți sunt ei înșiși infractori. În goana nebună după bani/bunuri nu mai contează că-i mânjesc și pe colegii care își fac meseria cu onestitate.

Ultimul caz de infractor îmbrăcat în uniformă polițienească e cel al lui Lucian Ștefan, șeful de post din comuna buzoiană Unguriu.

Acesta a fost încătușat și se află acum în arest după ce organismul înființat pentru depistarea polițiștilor corupți l-a prins în flagrant.

Conform D.G.A Buzău (Direcţiei Generale Anticorupţie)  joia trecută agentul Lucian Ștefan a fost prins în flagrant în timp ce primea cu titlu de mită 50 de cartușe de țigări.

Polițistul trebuia să se asigure că o cantitate mare de țigări de contrabandă – 4.100 de pachete – va fi distrusă.

Numai că acesta în complicitate cu doi doi angajați ai firmei mandatate să distrugă țigările au întocmit actele în fals și au păstrat țigările.

Polițistul a fost reținut pe loc, iar apoi arestat pentru 30 de zile pentru luare de mită și complicitate la deținere ilegală de produse accizabile. 

Totul a plecat de la o informație primită la începutul anului de polițiștii anticorupție că țigările nu erau, în fapt, distruse.

S-a mers pe fir, iar pontul s-a dovedit adevărat. Cu acest prilej, au fost confiscate pentru a doua oară 8 baxuri cu țigări (82.000 țigarete).

Cei doi angajați ai firmei care au oferit mita sunt cercetați, sub control judiciar, pentru dare de mită și deținere ilegală de produse accizabile.

În plasă au căzut și doi lucrători vamali din cadrul Direcției Regionale Vamală Galați, membri în comisia de distrugere, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la deținere ilegală de produse accizabile. Ambii, sunt cercetați în stare de libertate.

În încheiere, felicitări polițiștilor anti-corupție și procurorului de caz, cu rugămintea de a rămâne corecți și a nu se dedulci la rându-le la șpagă.


Citește și articolul: Se reformează primăriile! Pas înainte pentru modernizarea accelerată a României. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Omul legii era și el un biet găinar. Agentul L. Ștefan a fost prins în timp ce lua șpagă

  • Furau ceva, nu gluma, 10.000 euro dintr-un foc.
    Sa tot lucrezi in politie la compartimentul asta de „distrugere” doar pe hartie.
    Azi „distrugi” doar pe hartie niste tigari, maine niste droguri… afaceri banoase.
    Sunt curios, agentul era unul din agentii care incaseaza salariu 2000 euro pe luna ca au spor de „raspundere” ca sa nu fie tentati sa fure?

  • Oamenii legii de bună credință le-au făcut de fapt un serviciu delapidatorilor. pentru că dacă nu-i arestau oricum mureau de cancer la plămâni .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.