„Omul nu te crede dacă nu-l privești în ochi și nu-i strângi mâna!”

Aurel Stoica, primarul din Țintești, crede că știe de ce n-a trecut referendumul la Buzău.

„Pentru că Toma n-a stat de vorbă cu fiecare om în parte, să-l roage personal să vină la vot. Eu, la Țintești, am făcut-o. Am mers la fiecare poartă din cele patru sate. Omul nu te crede, dacă nu-l privești în ochi, nu-i strângi mâna și nu-i răspunzi la toate întrebările. Cu tot internetul și facebook-ul ăsta, dacă nu te vede omul la față nu rezolvi nimic. Să nu credeți că la Țintești a fost ușor. Li s-a băgat oamenilor în cap că li se măresc taxele, că nu mai au voie să crească animale și alte prostii. Dacă nu mergeam la fiecare gospodar acasă, să stau de vorbă cu oamenii, să-mi dau cuvântul, poate nu trecea nici la Țintești”.

Evident, reporterul i-a replicat primarului. „Păi, la dvs., la Țintești, se poate în câteva zile să stai de vorbă cu toți oamenii, poți să mergi la ei la poartă. Dar, la Buzău, la oraș, la bloc, sunt zeci de mii de oameni, cum să faci asta ?”

Primar Țintești: „Asta e! N-o faci, nu trece! Trebuia mers la ei la serviciu, în piețe, în parcuri, în stațiile de autobuz, pe unde se mai adună oamenii, tinerii… Strânse mii de mâini și toți rugați personal de Toma să vină la vot. Pentru oameni asta contează. „M-a băgat în seamă primarul!”. Referendumul ăsta e ceva special, oamenii au o grămadă de suspiciuni, cred că ai tu acolo un interes, ceva. Au fost răspândite și tot felul de zvonuri, neadevărate, vă spun eu, că Toma are terenuri, afaceri pe aici. Toma trebuia să vorbească personal cu oamenii că să le înlăture toate îndoielile”.

Concluzie. Nu știm dacă omul are dreptate, dar opinia lui e interesantă și merită luată în seamă. Mai ales că în România, niciun referendum, local sau național (separat de alegeri), n-a făcut cvorum.

Dacă prezența la referendum ține de invitat personal oamenii la vot, iar la oraș sunt zeci de mii și Toma doar unul, probabil că trebuiau să fie mai mulți cei care invită. Altfel, „n-o faci, nu trece!”

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„Omul nu te crede dacă nu-l privești în ochi și nu-i strângi mâna!”

  • Primarele…, dupa ce toti ati mintit 30 de ani, nu va mai crede nimeni, stai linistit…

  • Tomiță asta-i valoarea ta la următoarele alegeri ai grija cu megalomania ta și nu te crede de neînlocuit !

  • Don Primarele ar fi mai bine sa mai iesi din Palat si sa vb. cu oameni de pe strada, mai lasa ce zice gasca pe care o pastoresti pe salarii frumoase.Asculta strada daca o sa vrei un nou mandat ca acum vin alegerile si nu prea ai ce deconta.Strada nu uita si nu iarta..

  • Deasta a castigat omul alegerile dupa 12 ani de nefacut nimic. inca 4 stie joaca cu omul din poarta in poarta!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.