Drăgaica 2024 va bate recordurile de audiență

Pentru că asta-i e meseria, reporterul buzoienii.ro a fost prezent la toate deschiderile de Drăgaică din ultimii ani.

Dar niciodată n-a fost, încă din prima zi, atât de multă lume, ca azi. Și după amiaza, și – mai ales – seara la concerte:

Lume multă pe cele două alei laterale
Lume multă la terase, cu greu găseai un loc pentru un mic și-o bere. Apropo, prețurile sunt 5 lei micul și 8 lei paharul de bere

Lume multă și la spectacole (Mario Buzoianu, Carmen Șerban și Taraful Rutenilor în prima zi)
Gând la gând cu reporterul a fost și primarul Toma (alături de Carmen Șerban în fotografia de mai sus). „În 2016, au fost 30.000 de vizitatori ai Drăgăicii în două săptămâni. Acum cred că sunt 30.000 de mii, ACUM, AICI”, a spus Toma

Trei categorii de vizitatori

1) Buzoieni care vin pentru spectacole

2) Buzoieni care vin pentru mici, bere, fripturi, bere și ce se mai degustă la terase (în 2024 se anunță cele mai mari încasări)

3) Există și cea de-a treia categorie, deloc de neglijat, a adolescenților și tinerilor care vin pentru a se da în comedii. Iar 2024 e cel mai ofertant an de până acum, cu o roată panoramică (se va deschide mâine) și cu alte tiribombe în premieră.


Ca reporter și ca om, până la urmă, mi s-a întâmplat de câteva ori să nu fiu de acord cu primarul Toma. Cum ar fi, de pildă, cu atribuirea parcărilor de la blocuri ori cu promovarea/mărirea Drăgăicii.

Uneori, mai târziu, mi-am dat seama că totuși primarul e cel care avea dreptate. Da, e mai bine cu alocarea parcărilor (nu te mai cerți cu vecinii), iar să închizi Drăgaica, pentru că-i un kitch, cum zic unii, ar fi o prostie. Ne place sau nu, Târgul Drăgaica e un bun al Buzăului, cu o vechime de sute de ani. Alții ar vrea așa ceva, dar n-au. Apoi, cum și de ce să iei această bucurie miilor de tineri care vin să se distreze la Drăgaică ?

Sunt vreo două-trei tiribombe din astea fără niciun loc liber și cu o sută de adolescenți împrejur care așteaptă să le vină rândul

Biletul de intrare e 3 lei, iar azi – printre miile de vizitatori – a fost și cel mai important om din stat, prim-ministrul Marcel Ciolacu. Buzoianul din fruntea guvernului și, probabil, viitor președinte al României a fost asaltat, precum o vedetă pop-rock, de simpatizanți dornici de se fotografia cu el și primarul Toma:

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Drăgaica 2024 va bate recordurile de audiență

 • Totuși nu spui nimic despre faptul că dl primar a fost huiduit când a urcat pe scenă? Am fost prezent acolo și am văzut reacția publicului.
  Sau poate, că tot ești foarte informat despre ce se întâmplă în primărie, ne spui și nouă și care este procentul cu cate a ieșit dl primar la sondajul de opinie comandat de el.
  Probabil că răspunsul tău va fi că nu ai imformații, dar îți dau eu răspunsul: maxim 52% cu emoții!
  P.S. Sper să publici comentariul!

  Răspunde
  • Îți spun eu cum a fost huiduit dl primar. Se știa că va veni la Drăgaică și că va ține un un mic discurs așa cum se obișnuiește. S-a luat o mână de cetățeni de etnie, au fost năimiți cu 2-3 lei și trimiși acolo special pentru asta, cu unul care să filmeze și să distribuie mizeria asta. Deseară la miezul nopții, precum în 2020, detractorii primarului vor trăi o nouă dezamăgire.

   Răspunde
   • Dacă ai informații mergi la procuratură! 😉

    Răspunde
   • Teoria conspiratiei. Toti de la putere sufera de paranoia, incep sa creada ca toti cei ce ii critica sigur sunt platiti de cineva, pentru ca ei stiu ca toti cei ce lauda puterea sunt platiti sa laude.
    Multi cetateni il huiduie pentru ca in ultimul mandat mai mult a incurcat cetatenii cu tot felul de „proiecte” care nu se mai sfarsesc. Strategia sparg 10 strazi in acelasi timp ca sa para ca facem ceva nu a functionat cand cetatenii vad ca dupa ce se sparg raman sparte si chiar cu anii.
    De proiecte inutile dar pe bani foarte multi nu mai are rost sa vorbim.
    Are noroc ca la nivel local e blat politic, nici un alt partid nu vrea sa castige alegerile si au desemnat niste candidati la misto, doar sa para ca e competitie. La un partid au reusit sa convinga candidatul sa se retraga in ultima noapte dinainte de campanie.

    Răspunde
 • …e jenant pentru buzoienii de pe Unirii sa fie „pititi” aurolacii când a trecut caravana PSD în ultima zi de campanie… Vrem campanie în fiecare zi, sa respiram aer curat, sa arătăm celor care tranzitează Buzau ca suntem civilizati…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.