Ipoteză de lucru. N-ar fi mai bine să avem grijă de bunici, iar restul lumii să-și vadă de treabă ?

E o idee. Poate fi combătută. Se poate să fie total greșită. Dar merită să ne aplecăm puțin asupra ei.

Dacă abordarea statelor împotriva coronavirus e greșită ?

Luăm cazul Italiei drept model. Guvernul a luat măsuri extreme. Închiderea orașelor, a magazinelor, piețelor, restaurantelor și, în general, a activităților de producție considerate „neesențiale”. Transporturile și industria hotelieră (cu o pondere importantă în PIB-ul Italiei) sunt deja la pământ.

Aceste măsuri severe, dacă vor fi continuate câteva luni, vor duce la zeci de mii de afaceri închise și milioane de șomeri. Economia se va prăbuși. În loc să încaseze bani, guvernul va cheltui în plus. Până când statul va ajunge în incapacitate de plată. La un moment dat, când se va trage linie, se va constata că epidemia n-a fost stârpită, dar economia a fost pusă în genunchi.

Sunt acum 150 de morți pe zi de coronavirus în Italia ? Să nu se ajungă în câteva luni și la 300 de morți pe zi din sinucideri și jafuri (oameni disperați, fără bani și posibilitatea de a-și întreține familiile).

Varianta 2, mai bună ? Bătrânii izolați, restul lumii își vede de treabă, economie neafectată

N-ar fi oare mai bine, în condițiile în care media de vârstă a celor decedați e de 81 de ani, ca toți cetățenii de vârsta a treia să fie izolați la domiciliu ? Iar restul lumii, sub 65 de ani de ani să zicem, să-și vadă de treabă ? Populația activă se va îmbolnăvi de coronavirus, dar se va vindeca în câteva zile, iar economia țării va funcționa. Nu va fi pusă pe butuci. Iar bunicii noștri vor primi în acest timp la ușa locuinței hrană și tot ce au nevoie.

Foto: Pachet cu cele necesare lăsat la ușă

Nu va fi ușor pentru părinții și bunicii noștri, dar poate că așa vor fi mai bine protejați de virus. Până când se va descoperi un vaccin și viața tuturor va reveni la normal. Dar cu economia funcționând normal în tot acest timp.

Așteptăm mai jos, în rubrica de comentarii, opiniile dvs.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Ipoteză de lucru. N-ar fi mai bine să avem grijă de bunici, iar restul lumii să-și vadă de treabă ?

  • Propunerea este atat de logica incat… nu are nicio sansa. Psihoza este prea mare.
    Cine va accepta ca se poate imbolnavi de coronavirus, ca de o gripa sezoniera, continuandu-si in acest timp activitatea?
    Cine va accepta ca i se poate imbolnavi copilul, ca de o raceala, fara sa reactioneze?
    De gripa stie toata lumea si nu prea o ia in serios, desi avem deja peste 50 de morti doar in sezonul asta. Aici insa este vorba de psihoza.
    Sincer, desi ideea este logica, eu nu cred intr-un asemenea demers. Nu acum…

    Răspunde
  • Cred ca este vorba despre imprevizibilitatea acestui virus si despre efectele pe termen lung. Sa explic:
    1. Imprevizibilitate: este adevarat ca au decedat in special varstnici sau persoane cu afectiuni deja existente. Au fost insa si cazuri de tineri care au murit subit. De obicei, decesul in aceste cazuri a survenit din asfixie – s-au desprins celulele pleurale si in plamani s-a format lichid. La cei cu afectiuni existente, au fost o cadere a mai multor organe. Se pare ca virusul ar afecta plamani, inima si ficatul…De aceea cititi cazuri cu tineri pusi pe aparate – nu mai au functie respiratorie cum trebuie.

    2. Efecte necunoscute pe termen lung: la ora actuala, nu stim daca dupa episodul virotic pacientul se recupereaza integral, au fost cazuri cand virusul a revenit. Nu stim daca pe termen lung organele sunt afectate. Nu stim cum reactioneaza la o alta infectare… etc
    Cred ca cel mai bine este sa ne pazim pana la aparitia unui vaccin..

    Răspunde
  • Bai desteptilor, unii cu mai multa scoala ca voi au spus ca nu se cunosc multe date despre acest virus. Cine iti garanteaza, ca odata ce te-ai vindecat, peste catvea luni nu vei avea alte simptome sau nu-ti vor ceda alte organe?

    Răspunde
  • Lăsat sa se răspândească, virusul va suferi mutații periculoase pentru tineri inclusiv. La final, scăpa doar copiii de pana în 12 ani. Restul, morți! Copii care vor muri de foame și ei în scurt timp. E o idee și asta, nu?

    Răspunde
  • Jurnalistii se pricep la presă – care se pricep, medicii la medicină, mecanicii la mecanică, electroniștii la electronică, etc. Doar politicienii români stiam că se pricep la toate Auras şi uite unde am ajuns! Să golim rafturile de spirt medicinal – îndrumați fiind şi pe unde îl mai găsim, ca să aflăm de fapt de la un medic specializat, zic eu, că de fapt nu este eficient în nici un fel în combaterea/eliminarea acestui virus!

    Răspunde
  • Este o idee logica. Dar vor iesi toti la treaba cand nu vor mai fi bani, fara probleme…

    Răspunde
  • Virusul nu se uita la varsta, iar cei mai multi infectati sunt de varste medii. Acestia sufera mai putin in urma infectarii, dar sunt purtatori si devin difuzori de virusi.
    Nu vedeti ca sunt infectati de la 1 la 90 de ani?

    Răspunde
  • La cei sub 60 de ani covidul e inofensiv precum o raceala sau gripa. La cei peste 60 de ani si care au sistemul imunitar la pamant din cauza batranetii si bolile batranetii, covidul are acelasi efect precum o raceala sau gripa, adica poate fi bomboana de pe coliva.
    Gripa obisnuita omoara anual in europa de 100 ori mai multi oameni cu sistemul imunitar la pamant fata de covid, in schimb oamenii sunt manipulati sa creada ca covidul este mai periculos, cand in realitate e mai inofensiv decat gripa obisnuita.
    Multa propaganda falsa cu covid, menit sa sperie lumea si sa ajute niste mafioti sa faca multi bani si sa capete mai multa putere asupra oamenilor folosind spaima oamenilor fabricata de propaganda.
    Isi freaca mainile de bucurie patronii supermarketurilor, care intr-o luna care in mod obisnuit era cea mai proasta luna din an fac vanzari mai mari decat fac de Craciun si Paste combinat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.