Ora 22. A intrat în vigoare restricția de circulație a persoanelor pe timpul nopții

La ora 22.00 au intrat în vigoare restricțiile de circulație în afara locuinței.

Cei care nu vor putea prezenta documente și un motiv întemeiat riscă să fie sancționați de poliție, jandarmerie și poliția locală.

Cât e amenda ?

Suma minimă e de 100 de lei, iar maximul de 5.000 de lei (persoane fizice) și 7.000 de lei (persoane juridice).

Numai că, dacă amenda e plătită în 15 zile, atunci contravenienții vor avea de achitat doar jumătate din minim, adică 50 de lei.

O sumă mică, dar care – din informațiile reporterului buzoienii.ro – va fi modificată în zilele următoare.

De ce documente e nevoie ?

În interes profesional: Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator (vezi modelul mai jos) sau o declarație pe propria răspundere (vezi modelul mai jos).

În interes personal: Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru ce se poate ieși din casă ?

În intervalul orar 22.00 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei.

MODEL-Declaratie-pe-proprie-raspundere-OM2.pdf

MODEL-Adeverinta-angajator.pdf

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Ora 22. A intrat în vigoare restricția de circulație a persoanelor pe timpul nopții

  • Cu statu în casă nu e așa simplu cu tot respectul……egal cu zero dacă diasporenii sosesc incontinuu cu zecile de mii la granița, vin din toată Europa…..nu se mai opresc….. situația ne depășește, nu avem resurse, susțineți că românii să stea în case …..dar ăștia vin in continuu! Eficiența? ….. văd că se permanentizează culoarul umanitar prin Ungaria…..păi vor veni cu sutele de mii…. înțelegeți…..vine Paștele, îi apucă dorul de casă, unii cică vin să moară acasă nu printre străini….. astupați “țeava”…. să nu mai intre nici unul și apoi e mai simplu…..altfel vă luptați cu morile de vânt! …… îi deplâng pe bieții români care stau la bloc și cu copii….e greu să stai săptămâni întregi între patru pereți….pentru niște cei care vin cu boala in țară….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.