Oraș Buzău. Investiții de 75 mil. €, dar cresc tarifele. Iată graficul scumpirilor

Una caldă, una rece dinspre Compania de Apă pentru locuitorii orașului Buzău.

Avariile la țevile sparte și apa murdară la robinet se vor reduce drastic. Doar pentru mun. Buzău urmează de anul viitor investiții în schimbarea țevilor de 75 mil. €.

În schimb, timp de șase ani vor urma creșteri de tarife, după cum se poate observa în tabelul de mai jos.

Toma înfrângere. Deocamdată

Primarul C-tin Toma a căpătat simpatia multor buzoieni în momentul în care a anunțat că va reduce tarifele după preluarea de la gruparea „Boșcodeală – Tescaru” a controlul Companiei de Apă. Controlul l-a preluat în noiembrie anul trecut – după ce s-a reușit demiterea lui Tescaru – dar iată că acum în loc de reduceri, urmează noi creșteri.

„E o regulă înstăpânită aici ca rambursarea împrumuturilor, pe partea de cofinanțare, să se facă prin creșteri de tarife. Eu nu sunt de acord. Vă spun că am fost personal la dna ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ne-am întâlnit și cu cei de la BEI și cu toți consilierii. Am cerut modificarea acestei practici. Așa s-a gândit inițial, fără a se lăsa altă opțiune. Noi la Buzău vrem s-o modificăm, adică rambursarea s-o facem prin diminuarea costurilor de producție, nu prin scumpiri de tarife”, a explicat primarul.

Concret. Ce se va face în mun. Buzău cu cele 75 mil.€

Apă

*12 km de conducte de aducțiune noi

*26 km rețea distribuție nouă

*reabilitare stație pompare

*extindere rețea apă 8,2 km

Canal

*4 noi stații de pompare apă menajeră

*8,4 km extindere rețea canalizare

*1,5 km conducte noi defulare apă menajeră

*reabilitare/optimizare canal by-pass rețea canalizare 4,2 km (se rezolvă inundațiile după ploile torențiale pe str. Frăsinet)

La nivelul întregului județ Buzău urmează investiții de 292 mil. €. Contractul dintre Comp. de Apă și Min. Fondurilor Europene ar urma să se semneze joi.

Mâine și consilierii județeni, după cei locali, sunt convocați să-și dea avizul pe proiectul cu fonduri europene.

Dispoziția-nr.-295-din-30.09.2019

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Oraș Buzău. Investiții de 75 mil. €, dar cresc tarifele. Iată graficul scumpirilor

 • Adica a facut promisiuni electorale, sau cum sunt cunoscute pe aici, minciuni electorale.
  De cand a pus stapanire pe Compania de Apa si pana in 2025 o sa dubleze preturile, adica opusul a ceea ce spunea cand dorea suport popular pentru preluarea in stapanire a Companiei de Apa.
  Numai la anul o sa mareasca preturile cu peste 36% fata de anul asta.
  Se anunta vremuri grele pentru buzunarele buzoienilor, totul pentru a capata niste oameni bine plasati multe milioane de euro din contracte cu statul prin compania de apa.

 • Interesant, n-o sa mai fie doar cea mai scumpa apa din Romania, o sa fie mai scumpa decat apa plata imbuteliata … =))

 • Florine scuze ca intervin, dar cred ca vorbeste gura fara tine: La Compania de Apa 1000 de litri de apa fara canalizare costă 5.06 lei. Cât costă un bidon de 5 lei de la magazin.
  DAR VORBIM SA NE AFLAM IN TREABA. Vezi http://www.cabuzau.ro/info/tarife/

 • Draga Ionel, era doar o figura de stil dar probabil dumneata ca si angajat al Companiei o iei la modul personal. Un lucru este insa cert, vom avea chiar cea mai scumpa apa din Romania. Daca pana acum ne depasea doar Constanta, de anul viitor nu vom mai avea rival ….

 • Oameni buni, pana la scumpire e vorba de pierderile lunare de peste 2 mc de apa rece pe apartament, care au aparut pe factura luna trecuta, va rog faceti un calcul simplu astfel:
  * la un bloc cu 4 etaje, 20 apartamente rezulta 40 mc = 40 tone
  * la un bloc 7 etaje, cu 21 apartamente rezulta 42 mc = 42 tone
  * la un bloc cu 8 etaje, cu 36 apartamente rezulta 72 mc = 72 tone
  Unde s-a dus apa asta cine a consumat-o???? intrebari fara raspuns inca. Cand ploua vedeti cantitati in factura de parca a fi fost ciclonul din America
  Nu observati ca nu vor sa de-a o hotarare prin care fiecare proprietar sa fie obligat sa isi verifice apometrele. Sunt persoane care din 2009 si poate mai bine nu si-au verificat apometrele sau sunt asa zise firme care nici nu le-au demontat si sunt bune.
  Daca continuam sa ne furam caciula nu vom ajunge la nici un rezultat.
  Rog ceilalti cititori al site-ul sa ma lamureasca si pe mine in urmatoarea problema ca eu nu ii gasesc raspunsul: Cum se poate ca intr-o familie de 2 adulti si 3 copii sa aiba un consum pe luna de apa rece de doar 650 (sasesutecincizeci) litri ?????????????????

 • Florin :::::::::;; Scuze

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.