Orașul Buzău își face steag! Se va alege modelul cel mai votat de buzoieni. Iată care sunt cele trei variante!

Cetățenii orașului Buzău sunt rugați să-și exprime opinia referitoare la modelul de steag ce va fi ales pentru municipiul Buzău.

În urma unui triaj realizat apriori de angajații Palatului Comunal au  fost selectate pentru finală cele trei modele prezentate în cadrul acestui articol.

Buzoienii interesați își pot exprima preferința pentru una din cele trei variante prin comentarii la articolele din presa locală sau direct la  sediul Primăriei municipiului Buzău, camera 6, până cel târziu 2 noiembrie 2017, la responsabilul pentru Relaţia cu societatea civilă, doamna Jipa Petronela.

Dar, iată cele trei modele:


Varianta nr.1: stema municipiului Buzău în mijloc, pe un fond de două culori, alb şi roşu şi cuvintele Municipiul Buzău si România, dispuse deasupra şi dedesubtul stemei.


Varianta nr. 2: stema municipiului Buzău în mijloc, pe un fond albastru, cu patru colţuri
pătrate roşii şi cuvintele Municipiul Buzău, de o parte şi de alta a stemei şi cuvântul România,
dedesubtul stemei.


Varianta nr. 3: stema municipiului Buzău în mijloc, pe un fond alb, două linii roşii, dispuse
deasupra şi dedesubtul stemei, precum şi cuvintele Municipiul Buzău, de o parte şi de alta a
stemei şi cuvântul România, sub stemă.

Citește și articolul: Iată ce comună din județul Buzău și-a stabilit recent această stemă și ce reprezintă elementele componente!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

22 de comentarii la „Orașul Buzău își face steag! Se va alege modelul cel mai votat de buzoieni. Iată care sunt cele trei variante!

 • Modelul 3 Arata cel mai bine!este mult mai reusit.arata a steag mai vestic cu culori mai deschise mai vesele.culorile celelalte sunt mai triste si au mai fost pana acum

  Răspunde
 • daca alt model nu mai concureaza mi se pare cel mai potrivit

  Răspunde
 • Modelul 2 ca sunt Stelist FCSB = Steaua Buzău = Steaua Fortza Steaua

  Răspunde
 • Nu îmi place nici un model!
  Steagul să fie pe un fond alb, să putem scoate în evidență stema.
  Stema să fie la mărimea celei din modelul 2. Cuvintele „Municipiul Buzău” din modelul 1 dispuse ca și în modelul 2. Cuvântul „România” ca cel din modelul 2.
  Modelul 1 parcă ar reprezenta independența prin vărsare de sânge. Modelul 2 e prea încărcat. Modelul 3 lasă Buzăul despărțit de România.
  Ce reprezintă fiecare model/culorile din fiecare model?

  Răspunde
 • Și eu aleg varianta a 3 a ,pentru că este cea mai completă dintre toate .Rafinament ,luminozitate ,echilibru ,frumusețe , eleganță .

  Răspunde
 • Cred că varianta 2 este mai potrivită,dar înlocuit albastrul fondului cu alb.

  Răspunde
 • Nicuna. Parerea mea este ca ar trebui simplificate foarte mult. De ce nu s-a facut un concurs de idei? Avem graficieni in oras.

  Răspunde
 • Acestea sunt doar kitschuri fara nicio legatura cu bunul gust sau grafica de calitate
  (Kitsch este un termen care provine din limba germană și denotă stil prost, de prost gust, deseori în legătură cu diletantism artistic. De obicei kitsch se folosește în legătură cu obiecte pseudo-artistice de prost gust, față de stiluri cu adevarată valoare artistică și estetica sofisticată.-wikipedia)

  Răspunde
 • Niște aberații cromatice fără legătură cu principiile heraldice. Iar dacă e nevoie de pus un steag pe un suport vertical o să devină o cârpă amorfă fără ca să vezi ce e desenat acolo. Greu de potrivit o stemă, trei cuvinte și niște culori când nu știi ce vrei să faci cu ele!

  Răspunde
 • Niste „isteti”au pus un buzdugan si un yatagan..Pai suntem in Turcia sau in Muntenia??
  Nici un model din cele trei nu inspira nimic…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.