Orașul Buzău va avea un nou parc. Investiție de 4 mil.€

„E gata proiectarea, până la sfârșitul acestei luni, octombrie, vom deschide șantierul la Buzău”

Anunțul l-a făcut azi către reporterul buzoienii.ro managerul de proiect al firmei din Cluj (SC Electrogrup SA) – care a câștigat licitația de amenajare a noului parc din Buzău (aprox. 4 mil.€, fonduri europene).

Proiecție a viitorului parc (zona satului de răchită)

Noul parc va fi amenajat pe o suprafață de șapte hectare – situată între ștrand și râul Buzău.

Vor fi alei, locuri de joacă, spații verzi, sat de răchită, pergole, bănci, iluminat.

În foto, mai sus, s-a prezentat o schiță din caietul de sarcini

Practic, Parcul Tineretului se va extinde înspre râul Buzău. Orașul Buzău a primit acest proiect cu fonduri europene pentru a „regenera” suprafețele de teren alterate din această zonă. În loc de gunoaie se va face parc.

Nu mai puțin de 8 firme (!) s-au asociat pentru a câștiga acest proiect (vezi lista de mai jos).

Următoarele proiecte cu fonduri europene ce se vor implementa în orașul Buzău:

A) Înfrumusețarea Pieței Dacia + Aleea Trandafirilor

B) 14 autobuze electrice + stații de încărcare (primul lot e așteptat până la sfârșitul anului)

C) Velocity. Orașul Buzău va primi 475 de biciclete inteligente (cu computer de bord) și 48 de stații, plasate în tot orașul, de unde bicicletele vor putea fi închiriate

D) Sistem de monitorizare trafic (Bd. Unirii, Bd. Industriilor, Transilvaniei, Al. Marghiloman și Obor)

E) Modernizare transport în comun (automate de eliberare abonamente și bilete, sistem GPS autobuze, panouri electronice informare, wi-fi în autobuze etc.)

Pe lângă proiectele de mai sus, Primăria Buzău a depus, spre aprobare, documentațiile pentru atragerea altor investiții cu fonduri europene în oraș.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Orașul Buzău va avea un nou parc. Investiție de 4 mil.€

 • Arata bine proiectul. Sa vedem și comentarii de la Gica contra

 • Doar arata. Multe au aratat bine pe hirtie la inceput, iar la final…….

 • Și bălțile ălea numite „Iazul Morilor” arătau bine, la început, în desene. Așa de bine, că nu semănau nici pe departe cu ceea ce a ieșit în final. Așa că domnii edili să mai lase dracului aceste proiecte „futuriste”, adevărate „găuri negre” la bugetul local și să se aplece mai mult pe ceea ce există deja. Și mă refer aici la aleile dintre blocurile gri din amărâtele alea de cartiere, alei care nu au văzut o asfaltare de la crearea lor, de peste jumătate de secol. Sunt spații verzi, tot printre acele blocuri, adevărate maidane, paradisul căpușelor și altor gângănii, care mai de care mai periculoase, care necesită o reamenajare. Străzi și alei de creat cu tot ceea ce le trebuie, unde pot fi puse canapele și stâlpi de iluminat, dar mai ales parcările domnilor edili, acestea sunt o prioritate de grad zero. Dar cine să știe toate astea? Dincolo de gardurile vilelor domnilor edili, nu prea se văd toate astea, iar domnul primar care zicea la un moment dat că parcurge zilnic nu știu câte zeci de kilometri prin oraș, în realitate domnia sa a descoperit teleportarea, pe care, se pare că o practică cu succes! În general, cu toții au adoptat acea „politică a struțului”, știm cu toții ce vreau să spun. La bună vedere”

 • Și iazul morilor a arătat bine pe hârtie… Dar e bine că se va face. Decât gunoaie și câini aproape sălbatici, mai bine un parc. Totuși, as prefera mai mulți copaci în locul betonului.

 • Se încep proiecte fără gândire.
  Bine nteles ca reporterul sterge comentariile reale dar contra partidului finanțator!
  Până una alta, România, Buzăul are nevoie de drumuri. Cai de acces. La noi este praf, dar facem parc. Este nevoie de 10 parcuri nu doar 1.dar puneti asfalt. De vreo 3 ani mintea Ciolacu ca se va asfalta centura de pe dig. Ar fluidiza f mult traficul. Dar cine sa faca acolo dacă nu s interese??? In fine. Ne laudam cu schițe in realitate nu se respecta nici 50 % din proiect!
  Haideti cu carpeala in oras

 • spilul e ca peste drum de Orizont langa calu de inox va aparea un alt cartier bengos facut de Pi-CO Doloiu si nu putea ala sa vanda apartamente cu vedere la fosta groapa de gunoi … asa ca a apelat la colegu lui de la secu primarele care este el primar toma sa puna bani de la noi toti sa-si rezolve omu problema ……

 • parcurile dintre blocuri cred ca sunt prioritare..acestea trebuiesc luate in calcul, cu alei cu refacerea si micsorarea de garduri vii in detrimentul parcarilor, plntarea copacilor acolo unde exista teren liber, asfalt pe strazi, si apoi extindere parcul Tineretului.
  proiectul existent acum pentru extindere parc este ok…doar ca ar trebui sa fie parcurs asemeni….sa regasim la sfarsitul lucrarii tot ce este inclus in proiect acum…nu altceva (vezi buncarul din parcul Iazul Morilor). m-am saturat sa fiu mintit pentru castiguri de electorat….

 • Asa, Fane si care ar fi problema ?!
  Poate copiii tai vor avea sansa sa stea intr-un cartier nou, indiferent de cine l-a facut si sa-ti plimbe nepotii intr-un parc nou.
  E asta un lucru rau ?!
  Sau esti un mic comunist, genul „nu ne vindem tara, sa lasam terenul ala parloaga, ca in ultimii 33 de ani ??!!
  Ca nu inteleg, care-i baiul tau ?!

 • Dar o policlinică municipală, nu s-ar fi putut construi?
  Bazarul,o clădire inutilă care a înghițit sume enorme,se poate? Și nici nu e gata din lipsă de bani??
  Iazuri ,avioane,locomotive, impozite cu 50% mai mari,lalele,levănțică, pomi care nici măcar umbră nu fac

 • Uniunea Europeană nu finanteaza constructia de spitale. Din câte am inteles finantează doar achizitia de echipamente și asta doar pentru pediatrie și oncologie.

 • Oare toate planurile astea nu ar trebui aduse la cunoștință buzoienilor și apoi aprobate? Sau dl. primar propune și aproba numai ce vrea dansul? Văd că Buzăul nu are nevoie de altceva decât de parcuri. Parc aici, parc în pădurea Crâng…care va începe, bineînțeles cu defrișări…canale cu apa, piste de biciclete …sute de biciclete…sunt curioasă câte vor fi folosite…E frumos și ne place și nouă dar cred ca sunt alte probleme mult mai importante care ar trebui rezolvate…

 • Răspuns pt Ania. Tot ce propune primarul trece prin Consiliul Local și este supus la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.