Orban, noi precizări azi despre șomajul tehnic la bugetari

Veste bună azi dată cadrelor didactice din România de premierul Ludovic Orban.

Acesta a anunțat azi la Radio România Actualități că profesorii și învățătorii nu vor fi trimiși în șomaj tehnic.

„În privința profesorilor nu se va aplica această decizie. E nevoie de o creştere a activităţii cadrelor didactice pe final de an școlar şi pentru pregătirea tuturor examenelor. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu și pentru cadrele didactice”, a spus Orban.

„Pe lângă profesori nu vor fi afectați de șomajul tehnic pentru 15 zile din lună angajații din sănătate, din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă” – Ludovic Orban

Premierul a mai spus că măsura este una de solidaritate cu angajații din privat trimiși în șomaj tehnic de patroni, dar și că – în acest fel – se reduce riscul răspândirii coronavirus printre bugetari.

Rămâne de văzut, până la urmă, ce bugetari vor (mai) fi trimiși în șomaj tehnic existând și opinii că până la urmă mai toți vor fi trecuți pe lista excepțiilor și că guvernanții s-au pripit ieșind cu astfel de declarații în spațiul public.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Orban, noi precizări azi despre șomajul tehnic la bugetari

  • Te grabesti sa lansezi in spatiul public aireli. Intai te documentezi si pe urma lansezi “bomba”. Daca vrei sa fie ” solidaritate” sa participe toti bugetarii, nu numai personalul suport.Este discriminatorie masura , un contribuie numai salariile mici, si un nr. relativ mic de salariati.Aici am dat-o dupa gard, fiecare minister va hotara, dar se face dupa ureche la fel cand canti o melodie fara sa o stii.

  • Corect ati accentuat: ramane de vazut cui i se va (mai) aplica. Viesparul e mare si, daca vine stapanul cu fumul, roieste si inteapa!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.