„Păcănele în sala de așteptare”! Cât plătește sala de jocuri

„Păcănele în sala de așteptare!”

Cuvintele de mai sus aparțin deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, care vine adesea la Buzău cu trenul.

Acesta a descoperit că una din sălile de așteptare din gară a ajuns „sală de păcănele”.Emanuel Ungureanu a deschis ușa localului. Înăuntru păcănelele își așteptau clienții

Emanuel Ungureanu, care înainte de a fi deputat a lucrat ca jurnalist, a investigat subiectul.

A obținut de la Ministerul Transporturilor suma plătită de „Zodiac” pentru închiriere (31.066 de lei/lună – TVA inclus) și a cerut stoparea acestei practici.

Ministerul Transporturilor: „Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi are în derulare, în staţia CF Buzău un contract de închiriere a unui spaţiu din patrimoniul privat al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA, pentru destinaţia sală jocuri de noroc. Valoarea actuală a chiriei, în baza contractului de închiriere, este de 26.106 lei/lună + TVA, iar contractul are valabilitatea 11.11.2020 – 10.11.2025”

Pentru a fi corecți trebuie să spunem că gara CFR din Buzău are în continuare o sală de așteptare destul de generoasă:

La momentul în care reporterul buzoienii.ro a ajuns în gară a descoperit lângă sala de jocuri și sala de așteptare, destul de generoasă ca spațiu și neașteptat de curată. Înăuntru se afla un singur călător, o fată. Deci sală de așteptare ar fi, se pune doar problema oportunității înființării unei săli de păcănele în gară. Ce știre ar fi fost dacă în gară s-ar fi făcut o bibliotecă!

Citește și:

loading...

11 comentarii la „„Păcănele în sala de așteptare”! Cât plătește sala de jocuri

 • se poate repara pasajul cu banii din păcănele? Sunt totuși aproape 2 milioane de lei în cei 5 ani de contract…

  Răspunde
  • Ce reportaj de tot rahatul…
   Si asta o fi in campanie electorala?
   Pai daca calatori nu mai sunt, cu ce vrei sa-si scoata cheltuielile regionalele de cai ferate? Le dai tu bani? Nu sunt fan al acestor jocuri, dar cand vad toti fanfaronii ca-si dau cu parerea, ma ia scarba.
   Mars de aici!

   Răspunde
  • Dacă tot a ajuns în gară domnul deputat nu a văzut și jalea de pasaj subteran a cărui renovare nu se mai termină? Gabriel.

   Răspunde
 • Putem concluziona cat de profitabile sunt „păcănelele”, daca acel patron plătește ditamai chiria, la care se mai adaugă și costurile cu salariile, utilitățile, consumabilele, etc. și tot este mega profitabilă activitatea încât să-i permită patronului „bolid” de teren în câteva luni.

  Răspunde
 • Exact asta am observat si eu si mi se pare deplorabil. Sunt elev de liceu si anul asta am calatorit destul de mult cu trenul impreuna cu colegii si de fiecare data mi se parea dubios ca o sala de jocuri exista intr-o gara, care oricum si ea este intr-o stare jalnica si trebuie modernizata.

  Răspunde
 • Emmanuelle trebuia să meargă cu logica mai departe și să propună înființarea spitalului municipal fix în sala cu păcănele și astfel onora și angajamentul luat în timpul campaniei electorale.
  Oricum, legea electorală este defectă rău! Permite unuia care a candidat la primăria Clujului să reprezinte interesele buzoienilor în Parlament. Nu mai rămâne decât să avem la primăria Buzău un bengalez și director la Hașdeu un botswanez.

  Răspunde
 • Foarte bine au procedat cei de la CFR. Aduc bani în firmă.
  Să aducă Ungureanu alt contract mai bun!
  Suferă că el nu are partea lui din contract?
  Cât despre prezența elevilor în sala de păcănele, avem poliția TF, poliția locală, etc. Aceștia legitimează clienții și dă afară minorii.
  Ungureanu să meargă la Cluj!

  Răspunde
 • Nu înțeleg incompatibilitatea dintre gară și o sală de jocuri. Înțeleg pe lângă școli, biserici, spitale ori zone rezidențiale, unde se impune la unele liniște și pace, la altele decență, dar în gară nu, că ce? Aș avea o navetă întreagă de ironii, dar subiectul mi se pare atât de cretin încât trebuie tratat foarte serios!
  Clădirea care găzduiește muzeul și teatrul e, în mare parte, goală* de conținut și subiect. Fostul spital de pe bulevard, acum stă alb, mare și gol*. Clădirea Iazul Morii, stă și ea mare, maro și goală*. Toate ar trebui să fie pe placul parlamentarului, sper! Tot așa speram că logica să-i șoptească că în gară sparg banii călătorii, riveranii rămân săraci prin centrul orașului. Mai aștept de la clujean o poziție la fel de pro(st)-europeană și în privința pasajului insalubru care deservește călătorii aflați în tranzit în gara Buzăului, că acolo are pârghii să ia de nas instituțiile, ministerul, pe primar, pe Emil, pe toți dacă vrea, dar și un scop, al nostru! Dar dacă unul, Veghetor de Rond, și lumea l-a votat să-i reprezinte în Parlament chiar dacă dâra profesională nu-l recomandă nici cât Toma, sigur că merităm și un călător vigilent nemulțumit că sală de așteptare există, gară există, cale ferată există, na belea e și o sală de jocuri – în care nu este obligatoriu să intri!
  * Umplerea, de nevoie, se realizează artificial, prin colectarea de serbări și cu public adus-condus, pentru că nicio rațiune economică nu funcționează acolo unde politicul are idei, de obicei cretine, atunci când nu sunt cointeresați.

  Răspunde
 • Parlamentarul ăsta este de tot circul. A câștigat mandat de parlamentar după ce a promis buzoienilor ca le construiește spital. Nu sunt fan pariuri sportive, nu pariez dar afacerile sunt afaceri și cât timp exista cerere este logic sa existe și oferte. Afacerile cu pariuri sportive sunt legale și chiar suntem bombardați la TV cu reclama la casele de pariuri, chiar echipe de top din Europa au pe tricouri inscriptii cu case de pariuri. Probabil acest parlamentar a găsit locația spitalului promis buzoienilor , în sala de așteptare a stației CFR Buzau.

  Răspunde
 • Acum, când încă e în dezbatere în Parlament proiectul de lege al educației, propun ca și păcănelele să fie incluse în aceste intenții ale legiuitorului . Fac și ele parte – nu-i așa ? – din ” școala vieții ” !…

  Răspunde
 • Din ciclul „S-a suit scroafa-n copac sau Gicule, fă-te că lucrezi!”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.