„Pacienții din salvări sunt de ATI” vs „Nu sunt de ATI”

Noul prefect de Buzău, Daniel Țiclea, a produs succesiv, la Focus și Campus TV, două declarații destul de înspăimântătoare pentru ascultători:

Prefect Țiclea: „Pacienții din ambulanțele care așteaptă în curtea spitalului din Buzău sunt, de fapt, de Terapie Intensivă. Dar ei nu pot ajunge la ATI pentru că nu e loc. Iar la ATI se eliberează un loc doar pe cale naturală (n.r. prin deces)”

Astăzi, însă, purtătorul de cuvânt al spitalului din Buzău, într-o intervenție la Focus Tv, l-a contrazis pe Țiclea.

Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Jud. Buzău: „Nu, pacienții din ambulanțe nu sunt de Terapie Intensivă. Unii au într-adevăr saturații mai mici, dar asta nu înseamnă că trebuie internați la ATI”.

Cine are (mai multă) dreptate nu știm încă, dar, probabil, fiecare dintre ei (Țiclea e economist de meserie) a vorbit înainte cu persoane având calificare medicală.

S-a rezolvat cu ambulanțele

După mai multe zile doar cu informații îngrijorătoare (unele rostite de noul prefect), astăzi avem și vești bune.

Nu mai sunt ambulanțe (10-15 bucăți în zilele precedente) blocate cu pacienți Covid în curtea spitalului.

Adrian Zoican la Campus TV, ora 18.30: „Mai erau doar două când am plecat eu spre studioul TV”.

Reporterul buzoienii.ro a ținut să verifice personal informația. De pe gardul din stația taxi au fost numărate 5 ambulanțe în curte, dar două dintre ele au adus mămici cu copii la Pediatrie. E posibil ca și printre celelalte trei să nu fie musai pacienți Covid.

Rezolvarea problemei cu ambulanțele blocate a fost enunțată și de managerul spitalului, care s-a arătat deranjat (încă de la prânz) de publicarea unei fotografii în care curtea spitalului era plină cu salvări. „Fotografia e veche, acum nu mai e așa”, a spus Claudiu Damian.

Astă seară (ora 19.30), curtea spitalului era eliberată și de pacienții care zilele trecute așteptau în mașinile personale. De la zece autoturisme n-a mai rămas niciunul.

Explicația eliberării curții spitalului e că un grup de pacienți (suspecți Covid, din ambulanțe și autoturismele personale) au fost internați pe secția de Neurologie, iar pacienții de la Neurologie au fost mutați la Cardiologie, unde erau locuri libere. La Neurologie s-a creat o zonă tampon cu 30 de paturi – unde sunt internați pacienții cu simptome Covid, dar cu test rapid negativ și pentru care se așteaptă rezultatul testului PCR.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „„Pacienții din salvări sunt de ATI” vs „Nu sunt de ATI”

  • Faceți bre spital, asta e depășit, noua generație de politicieni! Stați așa cu spitalul făcut de comuniști? Nu va e rușine câtamai angajații la multinaționale? Faceți unu privat ca supermarketuri văd ca faceți. Marii capitaliști si marii politicieni ….

  • Auras stiu ca nu mai mentionezi demult statistica cazurilor de Covid-19 ,dar te rog fii bun si fa-le in ciuda asa -zisilor tai colegi de breasla ,care se dau ziaristi ,dar care nu vor sa lamureasca un lucru desi le-am atras atentia!
    La Bucuresti Grupul de comunicare strategica da pt Buzau niste cifre si la noi ,in presa locala ,DSP-ul da altele !Si asta de cateva zile ,cel putin de cand urmaresc eu,lucru care nu se intampla pana acum ,mai ales in ultimile luni cand ma mai uitam eu si si!Concret azi Bucurestiul da 136 cazuri noi ,DSP 252+1 reinfectat,,ieri Bucurestiul 255 ,DSP 140 +1 reinfectat,pe 1nov Buc 168 ,DSP 175!Care e adevarul ,care minte????Ca imi vin alte lucruri in minte…!

  • Prima fotografie. Mască de bună calitate dar ținută sub nas. Hal de exemplu pentru cetățeni. Nefiind suficient mai dă și sfaturi, creează știri apocaliptice și se dă în bărci ca toți farsorii că și el este priceput la toate. Altul care este și doctor, și economist și antrenor și politician și analist și profesor și de toate pentru toți iar în realitate este doar părerolog cu funcție.

  • se plang toti ca nu mai au locuri ,de ce nu construiti spitale ca bani pe alte lucruri se gasesc,dotati spitalele de la Pogoanele,Parscov,Nehoiu,extindeti aceste spitale si nu mai trimiteti pacienti din judet la Buzau ca bani la sanatate ti se ia din salariu dar cand ai nevoie………..

  • Auras ,azi Bucurestiul 282 ,dsp Buzau 256 !Hai ,mai chiar se lucreaza din burta????N-am timp sa ma uit la alte judete dar deja e magarie!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.