„Pacientul s-a internat în stare gravă! Cheag de sânge la plămâni!”. Iată de ce nu s-a făcut transferul polițistului la București!

Personalul medical din Spitalul Județean Buzău a ținut să corecteze, prin intermediul purtătorului de cuvânt, anumite informații considerate neadevărate difuzate de presa locală în legătură cu decesul polițistului de 35 de ani.

Polițistul de 35 de ani, decedat ieri

„În primul rând, nu este adevărat că nu a existat ambulanță pentru transferul pacientului la București. Pur și simplu, starea acestuia nu a permis transferul. Din păcate, pacientul s-a prezentat încă de vineri, ora 17.35, de la internare în stare gravă. Tânărul polițist se plângea de dificultăți severe de respirație (dispnee acută în limbaj medical). De la UPU a fost transferat pe secția de cardiologie unde a fost preluat de medicul cardiolog de gardă, doamna Geta Ștefănescu. În urma investigațiilor s-a descoperit că pacientul avea un cheag de sânge în arterele pulmonare (tromboembolism în limbaj medical). Starea lui a fost precară în tot acest timp. Luni, la prânz, familia a solicitat transferul la București. Dar, nu s-a putut. Medicul de gardă de ieri, doamna doctor cardiolog Irina Pătrănescu, nu a fost de acord. Exista riscul decesului pacientului pe drum, starea acestuia nu permitea transportul. Din păcate în jurul orei 19.00 în urma afecțiunilor severe pacientul a intrat în stop cardiorespirator. Vreau să precizez că pe toată perioada spitalizării, de vineri până luni seara, a existat medic cardiolog de gardă”, a precizat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Mâine urmează a se efectua necropsia pentru a se releva cauzele exacte ale decesului.

Există și zvonul că, în ciuda tinereții, polițistul ar fi avut probleme medicale pe care nu le-a tratat la timp.

Citește și articolul: Azi dimineață în Buzău: nouă stație de autobuz, un traseu extins. Iată unde!

În ultimele două săptămâni acesta s-a simțit tot mai rău și a decis să se prezinte la spital după în prealabil fusese la un control medical.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „„Pacientul s-a internat în stare gravă! Cheag de sânge la plămâni!”. Iată de ce nu s-a făcut transferul polițistului la București!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.