Pădurea Crâng chelește. „Unele parcele pot fi afectate până 50%!”. De ce Primarul Toma poate să zică merci!

Ulmi tăiați în Pădurea Crâng

Direcția Silvică Buzău a emis ieri către buzoienii.ro o informare referitoare la pagubele produse pădurii Crâng.

Pe unele parcele ale pădurii, ulmii sunt în proporție de 50%! Asta înseamnă că dacă toți ulmii ar fi afectați și s-ar dispune tăierea lor, parcelele respective ar fi sever afectate.

La nivelul întregii păduri Crâng, proporția ulmului este de 20% (alături de frasin, stejar și arțar). Angajații pădurii taie în aceste zile exemplarele bolnave (uscate), tocmai pentru a opri răspândirea ciupercii canceroase la toți ulmii din Crâng.

„Ni s-a recomandat ca măsură de urgență tăierea ulmilor uscaţi pentru reducerea presiunii infectioase si a pagubelor. Menţionam ca nu exista tratament pentru combaterea acestei ciuperci Agentul patogen care provoacă uscarea exemplarelor de ulm este ciuperca Ophiostoma novo-ulmi”, ne-a declarat Cornel Pitiș, șeful Direcției Silvice Buzău.

În condițiile în care în Crâng drujbele răsună pentru a răpune ulmii uscați, buzoienii de bun simț, iubitori ai naturii, s-au sesizat și au trimis către presă semnale de avertizare. Temerea era ca nu cumva drujbarii din Crâng să fie din tagma celor care taie pentru a-și procura lemne de foc sau, mai rău, membri ai unor grupări mafiote care urmăresc chelirea Crângului pentru a construi în loc vile ori restaurante.

Toma să zică merci

Primarul Toma poate zice acum mulțumesc pentru că demersul său de trecere a Pădurii Crâng în proprietatea municipalitățiii a fost întârziat.

Mai nimeni n-ar fi crezut acum că la mijloc e vorba de o măsură sanitar-preventivă și nu de o tăiere malefică a copacilor.

Probabil că Toma ar fi fost în aceste zile linșat public, iar minciuna că urmărește de fapt tăierea Crângului ar fi prins inclusiv la persoane de bună credință.

Așa, cât pădurea e la Direcția Silvică, informația cu posibila dispariție a ulmilor din Crâng e privită de opinia publică cu îngrijorare și mai puțin cu bănuiala că la mijloc ar fi ceva necurat.

Mai jos a fost inserată informarea trimisă de Direcția Silvică pentru buzoienii.ro.

comunicat Directia silvica
loading...

4 comentarii la „Pădurea Crâng chelește. „Unele parcele pot fi afectate până 50%!”. De ce Primarul Toma poate să zică merci!

  • probabil tot afaceristii si psd-istii au infectat ulmii. e la mintea cocosului

  • Eu am mari indoieli de veridicitatea acestor boli si de necesitatea absoluta de defrisare a viitoarelor spatii comerciale, pardon, a padurii.
    Cred ca in comentariile de la articolul trecut s-a strigat Bingo cu ce s-a spus… au nimerit la fix smenul buzoian.
    Defrisam si instrainam e sloganul.

  • Pingback:

  • Cred ca e un sambure de adevar in ceea ce au scris cei de mai sus!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.