Pădurea Crâng va trece la Primăria Buzău. „Ca să nu mai fie nicio suspiciune că se va tăia, am introdus asta în lege”

Deputatul PSD Buzău Dănuț Păle e printre parlamentarii buzoieni care au achiesat la solicitarea primarului C-tin Toma de trecere a Pădurii Crâng (180 de hectare) în proprietatea Primăriei Buzău.

Pentru acest lucru s-a întocmit un proiect de lege care se află acum în circuitul legislativ.

„Ca să nu mai existe niciun fel de suspiciuni, că se va tăia pădurea, că se vor face vile în Crâng și așa mai departe, am modificat proiectul de lege. Astfel, Pădurea Crâng va trece din proprietatea Ministerului Finanțelor, cum e acum, în cea a Primăriei Buzău dar am specificat că Ocolul Silvic Buzău va rămâne admistratorul fondului forestier. În plus, tot în proiectul de lege, am introdus amendamentul ca Pădurea Crâng să devină arie protejată de interes local. Sper că acum toată lumea va fi liniștită că din Crâng nu se va tăia nicun copac. Proiectul va fi discutat marți în Comisia de Administrație Publică și Organizarea Teritoriului din Senat”, a anunțat Păle.

Pădurea Crâng

Prin trecerea Pădurii Crâng în proprietatea Primăriei se urmăresc două aspecte. Atenție și îngrijire sporită a pădurii, dar și îmbunătățirea suprafeței verzi pe cap de locuitor al municipiului Buzău.

„Această pădure trebuie să revină Buzăului pentru că este a Buzăului! Nu a Romsilva care este o instituţie naţională. Acest parc este al Buzăului, mai ales că noi trebuie să avem 26 de metri pătraţi, spaţiu verde pe cap de locuitor şi în momentul acesta avem doar în jur de 14 metri. Pădurea Crâng a fost redată municipiului Buzău în anul 1881, printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul liberal de la acea oră, I.C. Brătianu, după ce orașul Buzău a dobândit-o în Justiție după un proces de 100 de ani cu Episcopia Buzăului”, a spus primarul C-tin Toma.

În schimb, membrii USR Buzău, au declanșat o campanie pe internet prin care urmăresc blocarea proiectului de lege și solicită ca Pădurea Crâng să rămână în proprietatea publică a statului. Argumentele acestora le puteți citi dând click AICI. 

Citește și articolul: Bărbat, găsit mort pe stradă. Iată detalii!

Cei de la USR Buzău și-a mobilizat inclusiv colegii parlamentari, chiar dacă nu sunt buzoieni, pentru a încerca blocarea inclusiv în parlament a acestui proiect de lege. Problemele Pădurii Crâng sunt în acest moment legate de tăierile ilegale de arbori și depozitarea deșeurilor dintre cele mai diverse.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Pădurea Crâng va trece la Primăria Buzău. „Ca să nu mai fie nicio suspiciune că se va tăia, am introdus asta în lege”

  • Imi pare rau dar dupa atatia ani PSD nu mai poate beneficia de prezumatia de nevinovatie. Nu exista nici o garantie odata schimbat proprietarul padurii, ca dupa 1 an sa nu se modifice paragraful respectiv de constructii prin OUG. Padurea trebuie sa ramana padure in patrimoniul Romsilva

  • Talharii PeSeDisti din Buzău vor sa aplice smenul Belina si in cazul Crângului

  • Bravos,
    Si dacă ne iese „din pix” spațiul verde per capita, putem liniştiți să betonăm legal tot Buzăul.
    Viva la revolucion!

  • Padurea trebuie sa ramana la Romsilva. Daca este amestecat si Pale, sigur nu e nimic bun. Haideti sa initiem o petitie! Arata foarte bine padurea acum .

  • Padurea Crang trebuie sa fie a buzoienilor nicidecum a Romsilva. Atat timp cat va fi in subordinea Primariei va fi curata, curatata de toate „mizeriile” care se produc prin aceasta . USR ar trebui sa-si vada de politica lor care nu e politica ci o adunatura de oameni finantati din afara si nu doresc decat destabilizare. Dragi buzoieni ar trebui sa fim uniti si sa ne aparam teritoriul pentru a avea cat mai mult aer curat si un loc unde intr-o zi de sarbatoare sa putem iesi la promenada.

  • Pădurea Crâng ,cel mai frumos și aerisit loc din Buzău ,acum că e luat în proprietatea Primăriei ,ne dă siguranța că nu se va transforma în lemne pentru foc ,ci dimpotrivă ,fiecare buzoian va avea grijă să o păstreze măcar așa cum e .Aș vrea ca această lege să nu se schimbe și să fie păstrată și de personalitățile care vor veni la conducerea orașului ,pentru că ,noi, nu ne dăm seama ,dar Crângul a fost al buzoienilor și al lor trebuie să rămână unul din plămânii municipiului Buzău .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.