Pământul a luat-o la vale și a ajuns pe drumul județean. Iată unde se întâmplă și din ce motiv

Cine a trecut în ultima vreme prin Sărata Monteoru trebuie că a observat lucrările ample de regularizare a pârârului Sărata care trece chiar prin centrul stațiunii.

Se fac excavații din albia pârâului, iar materialul extras este transportat cu basculantele pe un teren situat între satele Merei și Dealul Viei (vezi foto stânga – click pentru mărire).

Mai mulți cetățeni din zonă ne-au sesizat asupra faptului că în ultima săptămână, probabil și din cauza ploilor, materialul depozitat pe terenul respectiv a luat-o la vale și a ajuns atât în curțile lor, cât și pe drumul județean dintre Merei și Dealul Viei (vezi foto sus).

„Este o problemă de mediu, dar bănuim și o ilegalitate. Demersurile făcute de noi până acum la Primăria Merei și la Garda de Mediu nu au avut nicio finalitate. Basculantele continuă să aducă materialul extras aici. E vorba de o ravenă, undeva lângă o vie. Pe hartă, de sus, se vede o pată albă.

Problema de mediu e că materialul a luat-o la vale, a intrat în curțile noastre, a ajuns și pe drumul județean și riscă să ajungă și la cei cu casele de dincolo de drum. Ilegalitatea pe care o bănuim e că firma care execută lucrarea de pe pârâul din stațiune, Lescaci Com SRL, nu respectă proiectul. Suspicionăm că în proiect excavațiile trebuiau duse în altă parte, nu aici. De ce bănuim acest lucru ? Cei care fac transporturile de pământ ne-au cerut să nu facem tam-tam și să ne înțelegem ca oamenii. dacă erau în regulă ar mai fi zis asta. Vă rugăm domnule reporter să faceți cunoscut acest caz, poate se va sesiza cineva”.


„Da, știu că materialul extras se depozitează acolo. Știu că e terenul unui fost viceprimar din Merei, Costel Călin. Probabil că s-au înțeles, firma de construcții și domnul Călin, să ducă pământul acolo. Noi, de la primăria Merei, nu avem nicio implicare. Nu e terenul nostru, nu e lucrarea noastră, ci a celor de la Direcția Apelor”, ne-a declarat Ștefan Chircă, primarul din Merei.


Sesizată de buzoienii.ro o echipă de specialiști de la Direcția Apelor a plecat pe teren pentru a verifica temeinicia acestei sesizări.

Vom reveni cu răspunsul.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.