„Până acum au solicitat șapte persoane”

În municipiul Buzău sunt peste 300 de persoane întoarse din străinătate și care au anunțat DSP-ul că au intrat în izolare la domiciliu. La nivelul județului Buzău sunt 1764 (date furnizate de Prefectura Buzău).

Cu două zile în urmă primarul C-tin Toma a anunțat că pentru buzoienii din muncipiul Buzău aflați în izolare la domiciliu s-a aprobat o sumă de 9 lei/persoană/zi.

Cum se iau banii ?

„În primul rând trebuie spus că nu se dau bani, ci pachete cu produse alimentare. Beneficiarii trebuie să se fi întors din străinătate, să fie pe lista pe care DSP ne-a furnizat-o și să solicite primirea acestui pachet. Până acum am trimis pachete pentru șapte persoane”, a declarat pentru buzoienii.ro Gabriela Antonescu, șel Direcția de Asistență Socială de pe lângă Primăria Buzău.

Izolații la domiciliu din mun. Buzău pot să solicite pachetul la DSP sau la DAS Buzău (0238.710.329).

Pachetele sunt aduse de polițiștii locali atunci când verifică și dacă persoanele respective respectă izolarea la domiciliu

Atenție! Pachetele se acordă doar celor reveniți din străinătate luați în evidență de DSP Buzău – în intervalul de 14 zile în care se află în izolare la domiciliu. Ajutorul nu se acordă celor care se autodeclară izolați la domiciliu😀.

Articolul d) din Comunicatul Primăriei Buzău

„Se aprobă alocarea sumei de 9 lei /persoana /zi de izolare la domiciliu si aflate in evidența Direcției de Sănătate Publică a județului Buzău, pentru achiziționarea alimentelor de bază, necesare asigurarii hranei, la solicitarea acestora către Direcția de Asistență Socială a municipiului Buzău”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „„Până acum au solicitat șapte persoane”

 • Asta cu 9 lei/zi seamana a gluma, sau a actiune electorala. 9 lei inseamna punga de malai dinainte de alegeri. Inteleg daca e vorba de cazuri sociale, dar marea majoritate a celor izolati la domiciliu sunt cei veniti de afara, adica cei care ne sfidau cu banii lor, nu?
  Dl Toma, daca vrea cu adevarat sa faca ceva util, ar putea organiza un serviciu de livrare la domiciliu, pentru ca la Buzau nu prea avem asa ceva – nu ma refer aici la catering, ci la produse de baza. Ar putea sa apeleze la niscaiva voluntari de la PSD, sa ii ajute pe cei care nu au voie sa se deplaseze. Cumparaturile, evident, contra cost. Sau ar putea organiza chiar si un serviciu platit de livrare la domiciliu, cu tarife rezonabile.
  Dar 9 lei / zi, produse livrate de politie? Pe bune, e o gluma si nici macar una buna…

 • Don Primarele se creeaza discriminare intre cei care muncim si platim taxe/tva etc si aducem plusvaloare locuitorilor orasului si diaspora care aduce bunastare propriilor familii si noua coronavirus.Sunt sute de pensionari care nu au vazut UE ,care chiar au muncit in Romania, si care nu beneficiaza de nici un ajutor. Cu ei ce facem.

 • Calcule politice, nimic mai mult! Toată tevatura este pentru câștigarea de către PSD a unor voturi ale diasporei! Simplu! Deci, cel venit din străinătate, izolat la domiciliu, beneficiază, iar membrii familiei, aflati în țară până acum, cu care a luat contact şi izolați de asemenea la domiciliu, nu beneficiază! Poți explica cum vine asta Auras?

 • Eu sunt curioasa ce cumpara de 9 lei/zi. Cat este cosul zilnic?

 • Eu aș fi curioasa sa vad un astfel de pachet cu necesarul zilnic pentru o persoana izolata la domiciliu….ce poti manca de 9 lei pe zi.

 • Am si eu o intrebare pentru cei care spun ca au platit taxe si impozite im tara asta iar cei din diaspora nu. Aici nu e vorba de cei 9 lei ca nu ai ce face cu ei. Noi cei care am muncit cu adevarat in diaspora nu ii vrem. Dar sa stiti daca voi ati platit taxe din salariul ala care stim toti cat de mare este in Romania, noi cei din diaspora unde ne-am cheltuit banii? Va spun eu tot in Romania. Am luat de la straini si am adus acasa. In Romania!

 • @ Adrian
  Vi se adreseaza cineva care are multe contacte cu Occidentul, incluzand aici rude foarte apropiate care au ales sa lucreze acolo. Niciuna dintre aceste persoane nu s-a intors zilele astea acasa. Aici nu e vorba de bani, ci de principii. Pentru binele dvs ati parasit tara. Refuzati binele tarii ramanand acolo unde v-ati gasit binele dvs si reveniti „acasa”. De fapt, care este casa dvs? Unde este moralitatea? Despre ce „luat de la straini” vorbiti? Despre furt? Pentru ca dvs, daca ati muncit cinstit, ati platit acolo impozitele, ajutand la dezvoltarea acelor tari, nu aici. Aici, mai ales in acest moment, veniti la pomana, indiferent de cati bani aveti in buzunar.
  Dvs, gandind asa, aratati ca nu sunteti „diaspora”, adica seva poporului diseminata in lume, ci apatrizi, cinici si pragmatici pe care, de fapt, ii doare in cot de binele tarii!

 • 9 roni? Pt ce? Dc veniti acum,, acasa,, dc nu stati tot acolo unde era bine unde platit taxe, aveti impresia ca banii vostru cheltuiti in Tara au ajuns la noi? Categoric nu, gresit total pt ca veniti acasa si in inconstienta voastra si a stat ului stati izlolati la domiciliu, voi da dar familia voastra este libera si se plimba la cumpararturi etc, o tampenii mai mare ca asta nu se poate, gandirea de consiliu local in frunte cu un primar care gandeste ca si curca, izolat pt mine nu inseamna acasa sa aiba leg cu toata fam, izolat pe bune si cheltuieste cei 9 roni pt a le asigura mancare acolo primareeee

 • Klaxxy: ai dreptate, dar doar partial. Ei intr-adevar au platit taxe acolo (care au platit) dar banii ramasi (sute de milioane de euro anual !) i-au cheltuit AICI, IN RO ! Banii lor au tinut economia in viata, de multe ori !
  Nu este problema ca vin acum acasa (unii au joburi sezoniere care au fost suspendate si nu au cum se mai intretine acolo, efectiv), problema este in schimb aroganta cu care multi dintre ei dau buzna aici fara sa respecte actualele reguli de izolare !!! Atata tot. Pentru asta ar trebui tinuti cu biciul in case, daca altfel nu au bunul simt s-o faca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.