Până mâine cel puțin ne uităm la ea. Motiv de arțag între politicieni

Drumul Buzău – Brașov nu va fi deschis azi.

Reprezentanții autorităților ajunse azi la Siriu s-au limitat la a admira stânca prăbușită pe drum.

Îndepărtarea ei cu un boldo-excavator s-a considerat a fi periculoasă, „dacă se mai prăbușește tocmai atunci o altă bucată?”.

Până la urmă pocinogul pare să fi căzut pe cei de la ISU. O echipă de pirotehniști ar urma să vină mâine la fața locului pentru a dinamita bolovanul. Până atunci, circulația pe ruta Buzău – Brașov a fost deviată pe traseul Cislău – Calvini – Drajna – Slănic Prahova.

Mai prompte au fost totuși reacțiile politicienilor locali referitoare la „cazul Siriu”.

Romeo Lungu, deputat PSD Buzău: „La sfârșitul lunii ianuarie i-am atras atenția ministrului Cătălin Drulă cu privire la situația de la Siriu printr-o întrebare parlamentară. După aproape două luni, în continuare pică bolovani. În loc să prezinte ca o mare realizare de infrastructură un rond, la Spătaru, care nici măcar nu este gata, ori să fluture în fața cetățenilor foi despre autostrăzi fanteziste, reprezentanții puterii ar fi trebuit să identifice soluții pentru această problemă concretă de pe DN 10”.

Gabriel Avrămescu, deputat PNL: „Nu mă pricep să fluier ca don’ arbitru Romeo Lungu de la PSD Buzău, dar dacă aș avea acum un fluier aș încerca să-l trezesc pe deputatul care se dă atotcunoscător în ale drumurilor din județul Buzău! Dle Lungu, înteleg că v-ați deranjat probabil de la meci, preocupat fiind de alunecările versantului de la Siriu pe DN 10 care au blocat drumul ce face legătură dintre Buzău și Brașov. Eu mă întreb cât ați colindat dumneavoastră județul dacă abia acum ați observat că în zonă, versantul care mărginește DN 10 este în pericol să alunece.Problemele la acel versant, despre care vorbiți cu atâta patos într-o postare a dvs., sunt vechi de zeci de ani. Tocmai de aceea, dle deputat Lungu, pe DN 10 există restricții de tonaj de peste 20 de ani. Știați asta? Probabil că nu, pentru că dacă ați fi știut, nu ați fi găsit oportun să comentați la adresa guvernului actual de parcă ați uitat că PSD a guvernat ani la rând țara asta ignorând problemele județului Buzău tot timpul”.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Până mâine cel puțin ne uităm la ea. Motiv de arțag între politicieni

  • Cine ii oprește sa ceara bani de la programul european prezentat ieri de președinte să facă drumul pe celălalt mal al Buzăului ? Și eventual și bani pt prelungirea caii ferate pana la Întorsura Buzăului.

  • Daca pentru un bolovan va trebuie 3 zile atunci ne-am dus dracu. Alții au făcut în tara asta acum 70 ani minuni cu târnăcopul și voi cu ce tehnologii exista nu sunteți în stare. Numai habarniști peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.