Parcul Crâng. Orice buzoian poate vedea cu ochii lui copacii bolnavi, rămași fără coajă FOTO + VIDEO

Orice buzoian de bună-credință poate merge să vadă cu ochii lui ulmii bolnavi din Parcul Crâng.

Fotografia alăturată a fost realizată vineri dimineață la Poarta Crângului.

Degetul inginerului silvic arată un exemplar bolnav, rămas fără coajă și uscat. Adică mort.

Iar de la acest copac, sporii ciupercii ucigașe pot ajunge lesne la exemplarele sănătoase.

De aceea, acest copac, și alții asemenea au fost marcați pentru tăiere imediată. Zeci de ulmi bolnavi au fost tăiați din Crâng în ultimele săptămâni, iar alte sute urmează din cauza epidemiei care afectează această specie.

Încă o dată, orice buzoian la o simplă plimbare pe aleile parcului poate lesne observa ulmii rămași deja fără coajă, dar și pe cei la care stă să cadă.

La vedere, și în cealaltă extremitate a parcului, în dreptul turnului de apă, sunt trei exemplare de ulm, moarte și ele.

Inginerii silvici trec zilnic prin parcul și pădurea Crâng pentru a marca cu galben exemplarele bolnave în vedrea tăierii.

Ulmii uscați nu mai pot fi folosiți în industria mobilei, dar pot fi utilizați măcar ca lemn de foc – până nu putrezesc.

Mai jos s-a inserat și un material video în care inginerul silvic C-tin Jeleriu- șeful Ocolului Silvic Buzău, explică și arată cum sunt afectați ulmii din Crâng.

Adrian Mocanu – mincinosul!

Adrian Mocanu (deputat ALDE), politician pare-se fără scrupule, a încercat să profite politic de această epidemie abătută asupra ulmilor din Crâng.

Deși știa adevărul a distribuit vârtos pe facebook minciuna că primarul C-tin Toma vrea să taie pădurea Crâng pentru a face în schimb cartier de vile.

Trebuie știut și că Primăria Buzău nu este în acest moment proprietară pe Pădurea Crâng, aceasta fiind în posesia Direcției Silvice Buzău.

Câștigul electoral de moment, i s-ar putea întoarce împotrivă lui Mocanu junior. Pentru „isprava” din ultimele zile își atrage epitetul de mincinos, care îl va însoți multă vreme.

Încă o minciună de acest fel și capitalul de imagine, și așa redus, i se poate duce pe apa sâmbetei. Cei câțiva consilieri din jurul său care îl ațâță la astfel de prostii, e posibil să-l păcălească. Și, până la urmă, dincolo de voturi, mai e și onoarea.

 

loading...

12 comentarii la „Parcul Crâng. Orice buzoian poate vedea cu ochii lui copacii bolnavi, rămași fără coajă FOTO + VIDEO

  • Cine este interesat il poate cumpara de la Directia Silvică. Ei sunt interesati sa scape cat mai repede de ulmii bolnavi, pentru ca sunt plini de sporii ciupercii.

   Răspunde
 • Îmi pare rău să o spun , dar anul trecut s-a tăiat a la Dorel sau intenționat , cam tot ce-a vrut cine a vrut ! E vorba de defrișări intenționate !? Afirmația mea se poate verifica analizând rădăcinile copacilor ,,uciși,, iar cine vrea să ,, investigheze cazul,, mă poate contacta pentru ai arăta câteva ,,buturugi,, spre edificare !

  Răspunde
 • Mocanelul nu se dezice! Un mincinos de prima mână. Face orice pentru a mai prinde un loc călduț în parlament unde doarme de ani buni.

  Răspunde
 • Cine controleaza ce se taie?Nu tot specialistii din Buzau?In fata presei se taie copacii bolnavi,apoi si copacii din celalta categorie…din greseala!Pe timpul comunistilor se astupau scorburile cu ciment,acum mai buna e drujba!

  Răspunde
 • Ce a facut Ocolul Silvic pentru Padurea Cring pana acum? NIMIC!Nu plantat ,nu a curatat si nu a ingrijit nici un pom. Nu a facut curatenie si nu avut grija de animalele din padure . Conducerea psd-ista (PSD si al domnilor Mocanu) a Ocolului Silvic Buzau nu poate spune ca nu a vazut nimic cand are sediul chiar in Cring. Arborii aratati au cel putin doi ani de cand sunt uscati.Rusine pentru nepasarea aratata fata de paduri timp de 30 de ani!Au stiut numai sa faca afaceri cu lemne.

  Răspunde
 • Am o nedumerire,in cazul gripei aviare ” specialistii” ucideau toate gainile din zona contaminata,la gripa porcina se proceda cam la fel,pana au iesit oamenii cu parul si s-au luat masuri doar asupra porcilor dovediti bolnavi.In cazul ulmului constat ca ritmul de taiere este lent,ca dupa taiere ”copacii morti ” raman in stive IN MIJLOCUL CELOR SANATOSI,ca valorificarea masei lemnoase este o NEBULOASA.Da, Mocanu minte , nu Toma taie,dar pe Toma il intereseaza ce se intampla cu CRANGUL pe care-l vrea la Primarie ? Daca in loc de o PADURE ,va primii un loc cu LASTARIS spontan,impropriu pentru a devenii ”oaza de verdeata” de care are nevoie Buzaul ? Daca atunci ni se va spune ca si gazonul dintre constructiile private sau publice va fii tot ”verde” si ca acele constructii aduc ”bani la buget” ? Intreb asa ca un votant,care am de ales intre Toma sau Mocanu,dar care spera si crede in a III-a cale.

  Răspunde
 • Când e vorba despre PADUREA CRANG să mă picați cu ceară și n-o să am încredere în veci în bunele intenții ale ORICAROR autorități aflate în fruntea bucatelor din acest oraș ! Poate copiii actuali își vor da seama dacă – peste ani – spusele mele au avut acoperire sau nu …

  Răspunde
 • Dl.Tereaca un jurnalist adevărat venea la fața locului și constanta că defrișările sunt adevărate. Veniți sa vedeți și să fotografiați mașinile care ies din Crîng cu arbori sănătoși tăiați ilegal și nu sunt mesteceni.Nu mai induceți opinia publică în eroare cu arborele descoperit la poarta Cringului.De ce nu ați pozat și filmat acele hectare de arbori bolnavi că să aveți credibilitate in fața cititorilor?
  Să vă fie rușine!!!!

  Răspunde
  • Sunteti in grava eroare. Materialul video arata ca am fost la fata locului. Apoi, defrisarile sunt perfect justificate. Nu vă băgati precum Ad. Mocanu unde nu va pricepeti. Știți dvs mai bine decat inginerii silvici – pentruv care asta e o meserie ? Mergeti dvs prin crang si veti vedea ulmii uscati. Sunt ulmi si nu mesteceni!

   Răspunde
 • Ii sugerez Primarului si celor de la Directia Silvica sa organizeze niste actiuni de plantat puieti de stejar sau alte specii de pomi care se preteaza in locurile si zonele afectate din Parcul Crang,la care sa participam benevol cei carora ne pasa si vrem sa beneficiem de acest ‘plaman verde’,Parcul Crang.Ca de din astia care ‘iubesc natura’, dar o distrug suntem satui;astia sunt asemenea ‘iubitorilor de animale’ care iau cainii de la adaposturi si apoi le dau drumul pe strazi,plangandu-se ca sunt atacati si muscati de caini,fiindca Primaria si hingherii ‘nu isi fac treaba’.

  Răspunde
 • nu mi se par bolnavi….cel putin cei din poza!
  cred ca sunt si bolnavi, dar se taie la gramada si cei sanatosi. cei bolnavi sunt doar un pretext!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.