„Pare blând, dar nu e! A atacat multe persoane, inclusiv copii”

„Domnule reporter, vă rog să veniți pe strada Patriei. E aici un câine periculos, pare corcitură de pitbull. Aseară a atacat o fată de pe stradă care venea de la liceu. Socrul meu a auzit țipetele fetei și a ieșit din curte. Câinele o prinsese de geacă și nu-i dădea drumul”.

Cum reporterul venea din centru pe Bd. Unirii, a virat stânga la semafor către str. Patriei.

Lângă biserică a găsit un câine alb, care dormita cu botul pe labe.

Reporter: „Ăsta e ? Vă trimit acum fotografia. E un câine alb, dar pare blând”

Cititor: „Da, ăla e. Pare blând, dar nu e. I-o fi dat cineva de mâncare sau i-e somn. A sărit și la mine când coboram din mașină, a trebuit să urc la loc. A atacat mai multă lume de pe stradă, inclusiv copii. Cu toții am sunat la Poliția Locală, dar degeaba. Iar la ecarisaj nu răspunde nimeni. De-asta am apelat la dvs.”

Cât a mai stat reporterul prin preajmă, cățelul s-a sculat în picioare, dar nu s-a legat de nimeni, chiar dacă pe lângă el au trecut și câțiva elevi de liceu.

O doamnă s-a oprit, a mângâiat cățelul, a căutat în geantă și i-a dat lăsat doi pumni de boabe:

Alba-neagra

Când să plece, reporterul a fost interpelat de doamna de la magazinul de perdele:

„Da, e foarte rău! Să mi-l omoare p-ăsta micu’! Când l-a văzut a tăbărât instantaneu pe el”

„L-a mușcat, uitați aici pe gât și aici după ureche. Dacă nu săream cred că îl omora. Să vedeți ce rău face maidanezul când îl vede p-ăsta micu’ la geam”.

Doamna de la perdele a confirmat spusele cititorului în legătură cu eleva atacată seara trecută:

„Ar trebui să vină să-l ia cineva, până nu se întâmplă vreo grozăvie”.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „„Pare blând, dar nu e! A atacat multe persoane, inclusiv copii”

 • acest caine a cauzat multe rele mie si familiei mele

  Răspunde
 • Dar ce ocupat sunteti d-le Tereaca! Sa tot citesti „articole” d’astea!

  Răspunde
 • Oras deschis, oras modern, wireless, smecherii, dar ne mananca haitele de javre pe strazi, nu am mai vazut in niciun oras din tara dintre cele mai rasarite asa ceva, doar in alea uitate de lume.

  Răspunde
 • Este foarte cuminte,trec mereu pe lângă el.Cred că cei din magazinul de perdele sunt singurii deranjați .Câinele lor este mai agresiv decât cel de pe stradă.

  Răspunde
 • Camy, ia-l acasa daca este asa cuminte. Sper ca astia care incurajeaza crescutul de caini pe strazi sa sfarseasca cum au sfarsit aia ajunsi pe la stiri dupa atacurile cainilor.

  Răspunde
 • Luati-l la voi acasa, ce mai stati ?!

  Mesaj pentru oile iubitoare de animale.

  Răspunde
 • Doamna Camy, de ce nu îl adoptați pentru a deveni câinele dumneavoastră?

  Răspunde
 • Asa este,e agresiv și la cățelul meu a sărit sa-l muște de gât,l-am luat in brațe in ultima clipă. Era pe Unirii la periferia Luca(aproape de Bisericuța Copiilor.

  Răspunde
 • Astazi a atacat o fetita de cca 14 ani jn fata bisericii, a scapat.o un barbat ce a oprit masina !!!! Mie mi.a fost frica sa intervin , am 65 de ani
  Am sunat la Politia locala si au zis ca nu au atributii !!!
  CINE SE OCUPA DE CAZURILE ASTEA ???

  Răspunde
 • Un animal fără apartențență trebuie capturat, verificată starea de sănătate și ținut în adăpost o perioadă dată. Apoi, cei mai empatici dintre noi pot să își asume legal și moral grija unui astfel de animal, adoptându-l cu totul sau în sistem foster, adică plătește o taxă lunară către adăpost, taxă care să acopere hrana și padocul. Pentru a încuraja captura, și mă refer în rândul cetățenilor care susțin prin diferite mijloace ilegale și antisociale existența acestor animale în localități (când îi ascund, îi hrănesc), dar și adopția, administrația poate acorda subvenție la sterilizare și la inventarierea exemplarului (cip).
  Dacă nimeni nu se sinchisește legal și asumat de un animal, acel animal trebuie eutanasiat. Am ajuns în situația de față pentru că tot a mers cu ”las-o așa!”, și iată! Cine în schimb consideră că are resursele materiale și de timp pentru a îngriji și a răspunde de acțiunuile unui animal, să o facă, dar practica hrănirii și protejării animalelor fără stăpân, de către cetățeni, atunci când ecarisajul încearcă să-i prindă, e inumană și indecentă, în orice rațiune neîntunecată.
  Am fost implicat involuntar într-o activitate de îngrijire și redistribuire a animalelor fără stăpân/adăpost și pot spune că e într-o zonă gri, unde practic sufletele sunt vândute, cu sprijinul mediului online și a unor complici din ”afară” în cazul meu, unde donațiile ar trebui să însemne inclusiv aportul medicului veterinar ori al îngrijitorilor, fapt care nu se petrece. Dar decât să moară animale, e bine și așa, dacă toată lumea își asuma povestea creată, adică noii proprietari aka cumpărători și donatorii aka oengiștii aka iubitorii de animale ”dar e nevoie de bani!”. Mă refer la asociațiile non-profit, nici măcar la vreo instituție implicată (unde sunt alte povești).
  Acel câine va fi bând până o va lua razna sau va fi atacat ori provocat la rându-i, și atunci ne vom întreba iarăși cu toții dar de ce nimeni nu a făcut nimic. Păi pentru că ”merge și așa!” plus că ”e blând!”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.