Păreri împărțite. „E bine” vs „Or să devină niște leneși!”

Kiss and ride în engleză, pupă-l și pleacă în română.

E sistemul implementat la o școală din București cu ajutorul a doi agenți de pază (vezi foto mai jos):

Cei doi agenți de pază au primit însărcinarea de a deschide portiera copiilor aduși de părinți cu mașina la școală. În acest fel părinții nu mai coboară din mașină, iar operațiunea de debarcare a elevilor e mai rapidă.

Inițiativa i-a aparținut primarului USR din Sectorul 2 București. Radu Mihaiu susține că e prima din țară.

Strada e cu sens unic, iar benzile au fost separate cu garduri metalice. Părinții întră pe banda pentru debarcare, ceilalți își continuă deplasarea.

Părerile sunt împărțite, ba chiar s-a declanșat o o polemică după postarea primarului USR.

„O prostie. Se încurajează lenevia printre copii. Să nu mai facă pe jos nici doi pași, vor deveni niște leneși supraponderali. Le-am angajat și majordomi care să le deschidă ușa”, zic contestatarii. Împotrivă sunt și riveranii, care nu-și mai pot lăsa mașinile lângă blocurile situate în apropierea școlii.

De partea cealaltă, multe mămici sunt mulțumite: „Nu mai trebuie să căutăm loc de parcare, nu se mai blochează intersecțiile. E o idee bună, nu mai sunt vremurile de altădată când elevii mergeau pe jos mai mulți kilometri”.

C-tin Toma, primar Buzău: „Vom studia „Kiss and Ride” de la Bucuresti și sper să-l putem aplica și noi”

Mai mult, Toma vrea să doteze Trans Bus-ul cu câteva microbuze care să preia precum un taxi elevii de pe traseu și să-i ducă la școală. În acest fel, traficul din oraș s-ar subția cu câteva sute de mașini pilotate de mămici și tătici.

Citește și:

loading...

19 comentarii la „Păreri împărțite. „E bine” vs „Or să devină niște leneși!”

 • Despre ce kilometri vorbesc „mamicile” alea? Pai, ba, Karen de Romania, o circumscriptie scolara nu are raza nici macar de un kilometru, multe au de doar 200-300m chiar. Daca tu te crezi de natura superioara si iti duci copilul la 7 scoli distanta de circumscriptia ta, ca ai gasit o scoala mai servila, unde eventual directorul pupa mana fiecarui elev la intrare, ca sa fie bine, nu inseamna ca e ceva normal. Dar asa e balcanismul asta infect la noi, unde fiecare se descurca cum poate, cu pile, si unii oameni sunt mai cu mot decat altii. Iar autoritatile incurajeaza, ca sunt din acelasi aluat cu populimea care ii voteaza.

  Răspunde
 • O sa fie la fel. In plus la ieșirea din bretea se va face carambol. Nu mai zic ca cei care nu vor sa aștepte kisendraidu vieții vor bloca oricum banda.
  Vreți exemplu? Școala 1, unde este un kisendraid natural, iar blocajul este la fel.
  Autorul ideii nu trăiește in acest oraș, probabil este de la tara si încearcă sa își ușureze viața altfel decât înscriind copilul la alta scoală decât cea din circumcizie.
  Vedeți dumneavoastră, nu exista decât o singura soluție. Respectarea legii si forțarea prin amenzi a impunerii acesteia. Pana atunci, las-o mah ca merge-așa.

  Răspunde
 • Ca să faci performanță, ca în orice domeniu, ai nevoie de dotări și de cadre didactice cu experiență, deci de bani. Și cum învățământul este finanțat per cap de vită furajată directorii de școli încurajează formarea de clase cu număr de elevi mai mare decât norma didactică. Vin bani mai mulți la același volum de cheltuieli. Sistemul de finanțare al învățământului generează migrația elevilor. Nu mai înjurați mămicile. Mămicile fac ce cred ele că este mai bine pentru puii lor.

  Răspunde
 • Nerespectarea legii a făcut posibil acest traseism scolar. Dacă s-ar aplica legea, nu am mai avea elevi traseisti cu mutații fictive și în consecință nu vor mai fi nici artere blocate. Polițiștii au ajuns de ras, fiind trimiși sa dirijeze circulația în aceste zone în loc sa aplice amenzi pentru oprire în zona cu indicatoare și marcaje care interzic oprirea.

  Răspunde
 • Pixele, bati campii, nu ai habar nici macar un pic despre cum este facuta finantarea in invatamant si cum sunt angajate cadrele.
  Si nu, nu este mai bun pentru puii (eu nu mi-am permis sa le fac animale, desi instinctele lor cam spre asta duc) sa ii duca la 7 scoli distanta, nu au niciun beneficiu.

  Răspunde
 • Impresia initiala mi-a fost de ceva apucaturi sexuale, dupa denumire/ Bine ca nu le-a traznit denumiri de genul fake taxi!
  Am mai spus, Toma (anul asta s-a terminat cu domnia!) copiaza orice, din lejeritate ori teama de a fi criticat, pentru ca raspunsul logic ar fi ”nu noi am inventat, au facut si altii, la aia cum functioneaza, deci locuitorii sunt dobitoci!?!”.
  Orice film american nu neparat cu liceeni sau pentru copii are cel putin o scena cu dusul sau adusul copilului de la scoala. Acolo aia au copii mai nerahitici, din moment ce nimeni nu le deschide viitorilor presedinti, patroni si mari oameni de afaceri usa la masina din cls I-a. Nu, mai Toma, iarasi n-ai inteles nimic dar dai din cap precum bulgarul! Aia acolo pun un om, de obicei chiar parinte, care trage pe el o vesta si un pulan reflectorizant si zoreste masinile sa-si goleasca cat mai rapid continutul, pe o banda sau alveola speciala, cat sa nu incurci circulatia normala din zona dar nici sa se faca coada in fata scolii. Sunt de acord ca ar suna aiuritor ”Am vazut intr-un serial, vom face si noi la Buzau – a declarat primarul Toma”, dar ar fi si mai onest din partea lui dar si functional.
  P.S. Presa când se va interesa la organele abilitate ale statului despre înșelăciunea la care se dedau atâtea familii când își înscriu copiii la școli de care nu aparțin, în baza unor documente sau declarații false, dacă tot nu misca nimeni nimic de zeci de ani? Este un furt grosolan, întrucât primăria Buzău plătește din banii orășenilor (cheltuielile administrative, renovările, utilităile) o parte din școlarizare unor elevi care nu ar avea acest drept, acolo, în detrimentul altora. Acest lucru trebuie sa-l puna in atentie si sa fie rezolvat pana acum de catre administratia lui Toma. Nu e nimic, alegem pe altcineva mai vioi, pai ce sa facem?!!

  Răspunde
 • Aia cu școala din circumcizie e tare, chiar dacă a fost deliberat lăsată la mișto. Unde mai pui că școala e de genul feminin… dar nu ne mai împiedicăm de amănunte acum când se ventilează că genurile nu ezicstă!

  Răspunde
 • Cei cu reședință (chiar și fictivă) la Buzău nu aleg primar la Buzău? Au și ei un beneficiu. Circulație liberă și facilă în oraș. Ăștia cu ghinion și domiciliu în oraș nu au decât să migreze și așa vor circula mai ușor în oraș. Cât mai mulți (doar) cu reședință si recunoștință!!!

  Răspunde
 • @anonim 16:38
  Omul este dator sa încerce sa ofere ceva mai bun copilului său, sperând ca va depăși condiția părintelui. Pe foarte mulți nu-i ajuta construcția genetica și asa pare și în cazul tău, nu se înțelege nimic din postarea ta.

  Răspunde
 • O idee excelenta! Numai sa fie amenajate aceste locuri la cca.500m de școală. Sa meargă un pic plodul pe jos, sa ii treacă somnul pana la clasa, sa mai socializeze cu un coleg , ca e mai sănătos decât pupicii părinților.
  Personal, am copilul la faimoasa școală 11, parchez lângă faimosul iaz cu moara, și îl duc pe jos pana la școală. Chiar dacă ajung ud fleasca înapoi la mașină intr-o dimineața ca azi. Fac asta pentru ca mi se pare normal. Și am și viza de flotant – sac!

  Răspunde
 • @giovany
  Întreabă dacă poți rămâne și tu la școală câteva ore. După o vreme vei înțelege și altceva decât enunțuri simple.
  @dan
  Poate acolo ai tu viza de flotant. Unii au viza în autoturismul din fața întrării în școală. Acolo își refac machiajul, manichiura și alte treburi de reședință.
  O zi bună!

  Răspunde
 • Auraș, eu propun un experiment care să ne demonstreze nivelul de snobism al părinților:
  să se renumeroteze toate școlile, aleatoriu în fiecare an, adică Școala 11 să devină Școala 17, Școala 3 să devină Școala 11 etc.

  Să vezi amuzament, cum târlanii își vor înscrie copiii la „Școala 11” și se vor trezi cu ei înscriși la … Școala 7… 😉 pentru că multor „părinți” chiar le curge scuipat din gură pe hainele de fițe… 😉

  Sau mutați toți învățătorii și profesorii de la Școala 11 la o școală din Simileasca și invers. În felul ăsta părinții vor fi nevoiți să „migreze” și ei cu „flotantul” în zona noii școli și astfel îi prinzi pe ăștia de cred că lipsa de educație de acasă poate fi compensată de numărul unei școli … 😉

  Răspunde
 • @anonim
  Am avut dreptate, ești sărac cu duhul, cât despre pelerinajul taranusilor la școlile ,,bune” din oraș eu m-am situat de partea celor care cer aplicarea legii și anume sa se sancționeze contraventional, toți șoferii care opresc autoturismele în zone cu indicatoare sau marcaje rutiere care interzic acest lucru. Nu știu câte clase ai, dar cred ca te-ai blocat la materia ,,logica” studiata în anii de liceu, probabil de acolo încercarea :,,Ăștia cu ghinion și domiciliu în oraș nu au decât sa migreze și asa vor circula mai ușor în oras”. Am citat din logica ta fraza.

  Răspunde
 • Ideea că la scl 11 sunt profesorii ” ăia buni” este o iluzie….. încă sunt părinți care pică în plasă!

  Răspunde
 • Oile sunt ipocrite, genetic.
  Toti comenteaza si se dau grande din spatele tastaturii, iar in realitate se pun in cap pentru copiii lor.
  Si este normal pana la urma, pur omenesc. Ca or gresi sau nu, timpul o va spune, dar nu va mai dati lupi, cu blana de … oaie.

  Răspunde
 • Dacă le-ar bloca cineva ieșirea din curte sau accesul pe uliță ar sări arși și și-ar cere în gura mare „drepturile”. Când fac ei asta altora în fiecare zi, „vitejii” se ascund în spatele „binelui” copiilor. Cuconitele nemiloase în trafic au pretenția să ai răbdare să coboare, să pună ghiozdanul în spate odorului, să-l pupe, sa-i spună că-l iubește, sa-intrebe dacă nu cumva a uitat caietele acasă, să-l privească lung intrând în școală, în timp ce întârzii la serviciu. Inainte de trecerea de pietoni lasă mașina „pe avarii” și merge să cumpere ceva.
  „Oameni” cu multe drepturi și fără obligații. Oraș deschis la obrăznicie groasă.

  Răspunde
 • By the way, cam ca pe când faceți parcări unităților de-nvatamant din Romania ?!

  Că tot suntem tara civilizata, dintr-o comunitate de oameni civilizați, pe unde copiii, aia care au ajuns majori, vin la școală cu propria masina și o lasă în parcarea unității de învățământ.

  Răspunde
 • @giovany
  Dragă domnule, m-ați prins!
  Sărac cu duhul, blocat în ceva logică, fără clase…. sunt obligat să recunosc superioritatea intelegatorului de texte simple pentru că el este viitorul. Felicitările mele! Cum e aia cu alfabetizatii nefuncționali? Dumneata ești din ăia care cred la litera ce citesc și apoi se revoltă că a fost textul interpretabil. Nasol. În zilele noastre, pentru dumneata e mereu târziu când înțelegi ceva. Succes! Înțelegerea ajută, clasele mai puțin dar nu strică mereu.
  Pe scurt…. amice ești….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.