Parlamentarii PSD Buzău convocați printr-un SMS duminică la citirea moțiunii. Prezență obligatorie. Dragnea, disperat să nu-i scape înspre Ponta

Toți cei 7 parlamentari PSD de Buzău, cinci deputați și doi senatori, au fost convocați duminică în Parlament printr-un SMS primit aseară. 

“Dragi colegi, va rog mult sa ne mobilizam si DUMINICA (18 iunie), ora 15.00 sa facem cu totii un efort si sa ne intalnim in sedinta de grup de la CDEP, pentru semnarea motiunii de cenzura! Va urma BPR la ora 16.00, iar la ora 16.30 vom avea plen reunit, in cadrul caruia se va citi textul motiunii. La final vom avea o intalnire comuna – parlamentari si presedinti de organizatii judetene, intr-o locatie ce urmeaza a fi comunicata ulterior. Prezenta obligatorie!”.

Parlamentarii PSD au fost anunțați, de asemenea, de liderii de grup că prezența este “obligatorie”. După plenul reunit ar urma să  aibă loc o ședință lărgită a PSD. 

Precipitarea pesediștilor fideli lui Dragnea este generată de sentimentul acut că le fuge pământul de sub picioare și că pot pierde guvernarea după ce Victor Ponta s-a proțăpit la Palatul Victoria. Cu fiecare zi care trece șansele ca pesediștii să opteze pentru Ponta și Grindeanu în detrimentul lui Dragnea cresc exponențial. De aceea alde Dragnea vor să scurteze la maximum acest interval.  

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, iar PSD și ALDE au împreună 247 de parlamentari.  Numai că, momentan, pare floarea la ureche pentru Victor Ponta să strângă 20 de parlamentari PSD care să nu voteze moțiunea. Șansa lui Dragnea pentru a nu fi ejectat din politică o mai reprezintă doar convingerea UDMR să voteze moțiunea. 

loading...

11 comentarii la „Parlamentarii PSD Buzău convocați printr-un SMS duminică la citirea moțiunii. Prezență obligatorie. Dragnea, disperat să nu-i scape înspre Ponta

 • 1. Cea mai tare armă politică din România ultimilor ani este Justiția „independentă”.
  2. Presat cu dosare Dragnea nu a fost Premier și ca urmare a fost nevoit să pună oameni pe care îi credea „ascultători”, obedienți, ca Shaideh sau Grind(in)eanu.
  3.Presat cu dosare Ponta: a) a demisionat ușor după „Colectiv; b) nu a intrat în PRU, lăsându-l pe Ghiță și pe prietenii lui fără șansa de intrare în Parlament, ajutând, indirect, partidele „Systemului” , PNL-USR-PMP cu cele 10-15 procente pe care le-ar fi avut PRU cu el; c) iar acum continuă dansul pe jeratic trecând de partea „Systemului”(Președinte-sri, sts, spp, pg, dna, csm, iccj+parteneri externi).
  4. Cuiul lui Pepelea este Programul de Guvernare care deranjează „Systemul” cel invizibil dar omniprezent, protectorul multinaționalelor, adversarii taxării acestora în țară, cel care are sarcina de a menține România în starea de colonie furnizoare de resurse(petrol, gaz, ciment, oțel, aluminiu, minereuri, lemn, terenuri) și forță de muncă ieftină(salarii și pensii mici), încurcate masiv de înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare!
  5. Toate protestele și tulburările, de după alegerile din dec. 2016, au un singur scop: frânarea, până la blocare definitivă a Programului de Relansare a României, care deja începea să-și arate roadele creșterii economice și majorării veniturilor populației.

 • Mare „trilemă” pe capul lui Ciolacu: prieten cu Dragnea, prieten cu Ponta, prieten cu Grindianu. Majoritatea e de partea haștag rezistenților iohaniști. El cu cine s-o duce? Pe buzoieni i-o fi întrebat?

 • Mai Marioara de la campie,totul in capul tau e haos!
  Daca ai idee, cați romani pleacă din tara sa muncească in străinătate pentru ei si pentru cei de-acasă?
  Din ce motiv?
  Te rog,sa nu te faci de ras cu astfel de postari!
  Daca erau in tara cei 3 mil.de romani,mâncam iarba după vaci!

 • Domnu care e Observator!
  Am fost votant fidel al PSD. Dar de un an, de când vad jigodii care își zic psd-isti,ma dezgusta la maxim!

 • Multi,,patrioți” înjura U.E.!
  Fara U.E. nu eram nici macar ce suntem azi!!!

 • Eu nu am votat pesedeu am votat pe Tăriceanu da îi sînt dator lu Dragnea cu toate bubele lui că suferă din cauza că a chemat lumea să dea jos pe nenorocitu de Băsescu. De la hoțu destrăbălat se trag toate și nu se șterg o sută de ani.

 • Mi-a șoptit o viorea…Trurly, Trurly, dragă!… Că, după ce l-a bătut pe spate, Trump l-a trimis pe clămpău la CIA să-l prelucreze cum trebuie menținut statutul de colonie (protectorat american). Întors, era să zic acasă, acasă e unde e mă-sa și tac-su, la Wurtzburg, în Germania, întors aici a demarat imediat planul de stopare a programului de guvernare, în timp ce el, Kaizerul, face, cu prefăcută detașare, apel la clarificarea rapidă a situației. Ș-am încălecat pe o șa…, Trurly, Trurly, draaagă!

 • Mamă Omida, percepi doar efecte. Nu înțelegi cauzele. Nu ai date.

 • Hopa! Se aude că Senatorul PSD Romașcanu votează cu Grindeanu. Înseamnă că cineva de la sistemul din umbră li l-a impus pe listă la Buzău. Să vedem cum va vota.

 • Uite ce pățesc pesedeii dacă se tem de competențe. Pun în funcții tiriplici alunecoși, șantajabili și tupeiști care le arată dosul când le e lumea mai dragă.

 • Eu pot să spun că știu atâtea lucruri despre dl Ponta ,cât și mai puține despre dl Dragnea Dacă aș fi pus însă să aleg între cei doi ,alegerea mea ar fi categoric dl Ponta .Și să vă spun și de ce .Pur și simplu mă amuză mai mult prostioarele dlui Ponta ,decât lupta acerbă pentru puterea a dlui Dragnea.Acesta ar fi în stare să îl ducă la azil și pe taică-său dacă i-ar sta împotrivă să câștige ceva .Dl Ponta în schimb nu duce o luptă atât de acerbă ,dlui și în momentul de față tratează cu lejeritate jocul puterii pe care îl consideră chiar un joc și aparent infantil își vede de pătrățica pentru care își ia salariu ,lăsând să se înțeleagă că are toți boii acasă și după amiaza poate merge liniștit să se joace cu cine vrea el după ce și-a făcut temele pentru a doua zi .Așa că în felul în care merg treburile copilăria asta întârziată a dlui Ponta poate atrage mai mult electoratul decât figura încrâncenată și încruntată a dlui Dragnea care prin toți porii emană lupta pentru putere .Eu sper ca în momentul 0 condamnarea dlui Dragnea să atârne foarte greu imaginii sale și să-l oprească din drumul său , pe care ,repet ,îl consider periculos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.