Pas înainte ca zona de nord a județului să devină sit UNESCO. O delegație numeroasă de parlamentari, însoțiți de 18 primari, a vizitat Geoparcul ”Ținutul Buzăului”

La invitația Președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, o delegație a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO (Simion Lucian-Eduard – deputat PSD, Dobrovici-Bacalbaşa Nicolae – deputat PSD, Nechifor Cătălin-Ioan -deputat PSD, Aichimoaie Ionut -consilier, Jelev Ioan – Reprezentant Comitetul Naţional Român M.A.B. UNESCO) a efectuat o vizită de lucru în judeţul Buzău pentru a identifica modalităţile de susţinere a Geoparcului ”Ţinutul Buzăului”, care poate fi inclus în Reţeaua Globală UNESCO.

            Membrii comisiei, împreună cu președintele Consiliului Județean Buzău, Neagu Petre Emanoil, parlamentari buzoieni (Sorin Lazăr – deputat, Sebastian Radu – deputat, Păle Dănuț – deputat, Ionela Viorela Dobrică – deputat, Lucian Romașcanu – senator și Liliana Zbîrnea – senator), dar și cu primarii celor 18 localități care alcătuiesc Geoparcul ”Ținutul Buzăului”, au vizitat, sub îndrumarea domnului profesor Alexandru Andrășanu și a domnului Răzvan Gabriel Popa – coordonatorul echipei Geoparcul Ținutul Buzăului, cele două puncte de vizitare de la Lopătari – „Muzeul 7 locuri de poveste” și Mînzălești – „Muzeul Timpului Omului”, tabăra de sculptură în lemn de la Meledic, dar și alte obiective turistice aflate pe teritoriul Geoparcului.

În urma consultărilor cu autorităţile locale şi specialiştii în domeniu, care au oferit o imagine mult mai exactă a situaţiei existente, membrii comisiei vor stabili un plan comun de acţiuni pentru introducerea Geoparcului Ținutul Buzăului în reţeaua Globală  UNESCO.

Cele 18 comunități care alcătuiesc teritoriul Geoparcului Ținutul Buzăului sunt: Brăești, Beceni, Berca, Bisoca, Bozioru, Cănești, Chiliile, Colți, Cozieni, Lopătari, Mînzălești, Odăile, Pănătău, Pârscov, Sărulești, Scorțoasa, Valea Salciei, Vintilă-Vodă.

”Le mulțumesc tuturor membrilor delegației Comisiei comune pentru relația cu UNESCO pentru că au răspuns invitației noastre de a realiza o vizită în Geoparcul Ținutul Buzăului. Geoparcul Ținutul Buzăului reprezintă un proiect pe termen lung, un instrument de dezvoltare durabilă a unui număr de 18 comunități din județul Buzău. Acest proiect are nevoie de sprijinul tuturor factorilor de decizie atât de la nivel local, cât și național și doresc să le mulțumesc și să felicit primarii celor 18 localități și parlamentarii buzoieni pentru implicare”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.