Pățania unui buzoian + ce consider eu un neadevăr

Stropită cu ulei. Astfel și-a găsit mașina un buzoian din cartierul Broșteni:


Păgubitul a parcat lângă blocul în care locuiește cu chirie din capătul străzii Tăbăcari. Dimineața și-a găsit mașina în acest fel.

„Opera” îi aparține cel mai probabil unui locatar care consideră că locul respectiv de parcare îi aparține.


„L-am văzut pe o cameră de supraveghere cum a venit cu o mașină, s-a dat jos, a aruncat cu ulei pe cele două mașini, apoi a plecat. Nu i-am identificat numărul de înmatriculare”, a povestit păgubitul.

Opinie

Întâmplarea de mai sus dovedește că zicerea unora că vecinii cu mașini se înțelegeau bine înainte de apariția parcărilor rezidențiale e una falsă.

Opinia reporterului e că, dimpotrivă, înființarea parcărilor rezidențiale în cartierele cu blocuri a limitat certurile/neînțelegerile dintre vecinii cu mașini.


Intervenția primăriei, prin marcarea locurilor de parcare și atribuirea lor într-un mod oficial, a adus în majoritatea cazurilor liniște și disciplină.

Costul de 120 de lei pe an plătit 90% dintre utilizatori e unul convenabil, înseamnă doar 0,3 lei pe zi!

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Pățania unui buzoian + ce consider eu un neadevăr

 • „Zicerea ” noastră este că parcările stau goale în zona unde locuiesc ,inclusiv pe timp de noapte,iar străzile cu case sunt pline de mașini. La bloc sunt vecini care au 3 mașini de familie,iar cei care nu au mașină ,dar au rude cu mașini nu au unde să le parcheze. Nu mai dați slavă acestor demersuri ,vom avea grija la alegeri să votam oamenii care să le abroge .

  Răspunde
  • Ai dreptate, in Micro 5 aveam loc toti inainte. Acum stau locurile platite goale si cei care nu au loc parcheaza in intersectii. Plus multi care au loc platit, dar marlanii o pun tot pe locurile neplatite, sa ia locul celor care nu au parcare de la primarie. De scandaluri nu mai zic, la ordinea zilei, inainte nu erau, ca aveau loc toti.

   Ce paradox, locuri mai multe decat masini si in acelasi timp masini in intersectie, ca nu au unde parca. Bravo, Toma! Bravo si Tereaca, ptr ca-l incurajezi si lauzi.

   Răspunde
   • Toma ar trebui sa ii puna pe aia de la politia locala sa ii amendeze pe cei care au loc de parcare platit si parcheaza in alte locuri in jurul blocului. Sa bage o clauza in contractul de concesionare ca daca parcheaza in alte locuri, sa isi piarda locul platit.

    Răspunde
   • Asta se întâmplă pentru ca nu reușim să evoluăm în gândire, am rămas la aceeași mentalitate din anii 2005, nu plătesc domne nimic și parchez unde vreau și pot ( dacă se poate chiar pe spațiul verde).
    Omul ăsta (Toma) vrea să ne scoată din noroi, însă nouă ne place mocirla rău de tot!

    Răspunde
 • Rudele ălora, care nu au mașini, nu și le pot parca pe ale lor când vin la ăștia „săracii”, nu? Dar dacă te duci la rudele lor cu mașina, ai unde s-o lași? Pentru vizite s-au inventat autobuze, taxi-uri, Uber și altele. Nu mai zic de biciclete, trotinete, chiar și rolele sunt bune. Mai poți bea și ceva pe timpul vizitei… Hai că-i bine!

  Răspunde
 • Corect, cu locurile marcate e civilizatie. Unde nu sunt, apar neandertalienii care pun stăpânire cu japca pe domeniul public, chipurile daca e in fata blocului lor ar avea vreun drept suplimentar. Jignesc, sicaneaza, se comporta ca mafiotii.
  Unde ai acte, acolo ai drepturi, unde nu, zero drepturi!

  Răspunde
 • Cam acolo parcheaza un angajat ca sef la urbis un Opel Astra visiniu cu URB la numar, culmea cel ce se ocupa cu supervizarea lucrarilor de transformare a parcarilor din zonele de bloc in parcari concesionate cu plata anuala.
  Daca spune ca are filmare dar nu se vede numarul, probabil modelul se poate identifica si poate verifica daca nu cumva corespunde.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.