Patron: „Eu aș desființa stația de betoane IERI, dar mi se pun piedici”

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a mers să observe care mai e stadiul lucrărilor la stadionul de atletism. Vineri, ora 14.00, surpriză, câteva zeci de muncitori erau la lucru.

Dar nu stadionul de atletism e subiectul articolului. Ca și cu alte ocazii, reporterul a observat strada murdărită de betonierele ieșite din stația de betoane situată vizavi de patinoar.

„Ce nasol e poziționată stația asta aici. Strică tot aspectul zonei”, și-a zis reporterul în gând.

Din întâmplare, a privit spre gard și a observat un anunț.

„Construire Locuințe Colective”. „Ar fi tare”, și-a zis reporterul în gând. „Adică în locul prafului și a stației de betoane să apară un bloc ? Nu cred, ar fi prea bine”.

Imediat, reporterul a dat să întrebe la primărie, la cele două numere din afișul de pe gard. N-a răspuns însă nimeni. Ajuns acasă, reporterul a căutat pe net „Cifa”, așa cum scria pe una dintre betoniere. A găsit un număr de contact. „Sunt la un notar. Vă sun eu într-o jumătate de oră”, a răspuns un domn.

După o jumătate de oră, din nou veste bună

„Domnule, eu aș muta stația de betoane de acolo IERI. Nu sunt de acord cu dvs. că face mizerie, noi spălăm în fiecare zi strada, dar asta e altă discuție. Revin, stația de betoane vrem s-o mutăm pe str. Spătarului, mai departe de oraș. Avem amenajat acolo în proporție de 75%”, ne-a precizat prin telefon un domn care s-a prezentat Ricardo Lepădatu.

Bucurie înmuiată

Bucuria reporterului, care locuiește în apropiere și se plimbă cu copiii înspre Aleea Căprioarei, s-a înmuiat după ce interlocutorul a spus următoarele.

„Da, în locul stației de betoane vrem să facem două blocuri frumose, legate între ele. Sunt în scară, se pornește de la șase etaje și se ajunge la zece. O să vă trimit imediat o schiță”.

„Să știți că am demarat demersurile pentru a obține autorizațiile necesare pentru construcția celor două blocuri către Primăria Buzău încă din toamna anului trecut. Panoul informativ pe care l-ați văzut dvs. e al doilea. Sub el, mai e unul, pus prin octombrie anul trecut. Vă trimit și poza cu el”.

„De atunci batem pasul pe loc. Senzația mea e că unii angajați din primărie ne pun piedici. O doamnă de acolo a greșit un document, n-aș prea crede că din greșeală. În loc să repare doamna respectivă, cum ar fi fost normal, am fost puși să facem cerere din nou. Și uite așa, deși v-am zis că aș vrea să mut stația de betoane ieri, s-a făcut aprilie. Marți, arhitecta noastră s-a programat la dnul primar pentru a-i explica situația”, a adăugat Ricardo Lepădatu.

Reporterul a întrebat care-ar fi motivele pentru care să i se pună piedică câtă vreme mutarea stației de betone ar conveni tuturor. Cumva faptul că blocurile s-ar construi la marginea Pădurii Crâng și ar exista temerea că s-ar putea tăia din copaci ?

„Nu, ce ați zis dvs. pică. Între gardul stației de betoane și liziera pădurii e un drum. Acel drum va rămâne. Iar blocurile nu vor fi construite chiar pe margine. Dimpotrivă vom planta noi câțiva copaci în jur. Blocurile vor avea parcare subterană, iar la parter spații comerciale”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. Opinia reporterului, din datele pe care le are acum, e că acel bloc n-ar face mai rău zonei decât stația de betoane. dacă sunt și alte păreri, rugămintea e de a le posta în rubrica de comentarii de mai jos.

Încheiem articolul cu o altă fotografie de pe stadionul de atletism, care la final, după ce se va pune tartan, iar în mijloc gazon va deveni o bijuterie pentru orașul Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

38 de comentarii la „Patron: „Eu aș desființa stația de betoane IERI, dar mi se pun piedici”

 • Interesati-va ce se amenajeaza pe terenul de langa soseaua de centura, curba aceea dintre pasarela Nehoiasu si calea ferata. Se curata terenul acum.

 • He, he!… Pai degeaba s-a batut Toma sa ia Crangul sub haripa lui ocrotitoare? Buzoienii cu minte au intuit de mult timp care sunt resorturile. Ie-te ca incep sa se vada itele afacerii…
  🙂

 • Exagerati. Oamenii astia zic ca nu se taie niciun copac, ba dimpotrivă elimina poluarea produsa de statia de betoane.

 • Domnule Condrea, locatia mentionata de dvs. apartine dlui. Bratila.

 • 1. Crângul e considerat, pe bună-dreptate, PLĂMÂNUL VERDE al Buzăului, fiind probabil cea mai iubită zonă de buzoieni (iar o dovadă în acest sens e isteria în masă care s-a creat anul trecut în urma confuziei că ,,Toma ar vrea să taie crângul” – o acuzaţie care, maliţios exploatată de duşmanii lui Toma, i-a creat şi încă îi va mai crea primarului probleme).

  2. Buzăul e destul de sufocat de blocuri încă de pe vremea lui Ceauşescu. Să mai apară altele noi, după ce că au mai apărut deja, şi de data asta fix lângă perimetrul acestei oaze verzi a Buzăului, atât de mult iubite de buzoieni, care e Crângul, principalul lor spaţiu de promenadă, linişte şi recreere, cred că VA IRITA MULTĂ LUME !

  3. Se naşte şi o întrebare de revoltă: altceva, înafară de blocuri (care sunt deja destule, repet), chiar nu se poate construi în Buzăul ăsta ??? Cu atât mai mult cu cât cele două construcţii care apar în proiect, sunt, după cum o arată şi pozele, parcă desprinse de undeva din Coreea de Nord sau dintr-unul din oraşele alea fantomă ale Chinei – NIŞTE ORIBILITĂŢI DE CONSTRUCŢII ! Efectiv te-apucă sila privindu-le.

 • Blocuri lipite de Crang ???
  O sa fie transformat in cartier, cu blocuri ,masini etc…
  Ce urat…

 • Daca ai face un sondaj de opinie, peste 90% dintre buzoieni s-ar opune acestei constructii.Ar fi începutul dispariției singurului parc adevărat din Buzău.Datorită familiei Lepădatu nu mai avem bazinul olimpic,fabrica de procesare a laptelui,acum nu vom mai avea nici Crangul?Vara se ridica nori de praf din balastiera,daca am avea garda de mediu nu ar trebui sa funcționeze, mai ales acum cand se vor dori organizarea de competiții pe noul stadion.Daca chiar voia sa mute stația o făcea de mult,doar ca e buna ca monedă de schimb,curat zona daca ma lăsați sa construiesc.

 • Auras, “oamenii ăstia”, cum îi numeste tu, au zis că vor face şi vor drege multe, când au preluat bazinul de înot cu girul unor politicieni şi se văd acum bunele intenții! Bazinul a funcționat atât timp cât s-au putut sifona bani publici, după aceea…closed! Apoi, asta cu “elimină poluarea produsă de stația de betoane…”, pe bune? Dar stația a cui este? Eu as întreba, cum s-a eliberat autorizație de mediu, să faci o stație de betoane în buza Parcului Crang, unde teoretic ar trebui să respiri aer curat! Asa că…las-o aşa, complexul de locuințe se va construi în aceeași manieră ca şi Cartierul Orizont!

 • Nu publicati comentarii negative… ce reporter impartial..
  Cum poti sa te prefaci ca nu il stii pe Lepadatu ???

 • Da, nu îl știu pe Lepădatu. Doar din auzite, n-am stat vreodată față în față, nici nu știu cum arată.

 • Pe tot ce a pus mâna Lepădatu s-a ales praful. Omul e pus pe distrugere. Nu credeți nimic din ce spune. Este începutul sfârșitului pentru Crâng!

 • Se vede de la o posta ca este un articol comandat! Dacă tu îl stii “din auzite”, atunci cel care a comandat stirea îl stie “din neauzite”! Auras, “fii profesionist, ce dracu!”

 • Răspuns pt. Mihai. Nu a comandat nimeni nimic. Fabulații poate scrie oricine, nelimitat. Așa pot zice și eu că acest comentariu postat de dvs e comandat. Și nu cred ca v-ar conveni.

 • Orice buzoian il stie pe Lepadatu, chiar si copiii(are si gradinita la Bazin), deci lasa vrajeala ca Acest Domn…..
  Trebuia pus P in titlu…

  Domnule Toma- daca permiteti 1 bloc, apoi totul se va lega si se duce naibii Crangul nostru pe care il doreati cel mai mare parc din Europa !!!

 • Auras, eşti un jurnalist inteligent, care nu ar susține niciodată construirea în acel loc al unui complex de blocuri de locuințe, mai mult, justificând şi cu eliminarea poluării create chiar de dezvoltator, cu stația sa de betoane! Iar cei care au comentat mai sus, nu sunt naivi! Asa că, încă o dată, “fii profesionist ce dracu”!

 • Este doar moneda de schimb ptr fam Lepădatu. Oamenii sunt pe facut bani, nu ii intereseaza când, cum, unde si de unde.Verificati istoria in afaceri a acestei familii si aflați multe răspunsuri.Dle Tereaca poate nu cunoașteți personal , dar este indicat sa faceti un mic exercițiu de cunoaștere a clientului înainte de a scrie un articol.Veti fi surprins de ce găsiți legat de istoricul clientului. ,, Fiti profesioniști, ce dracu!”

 • Domnule jurnalist, am o idee!
  Accesul la buzoienii.ro doar pe bază de abonament sau pay per view. Așa am avea garanția că sunteți independent, echidistant, iar dumneavoastră, care ați dat dovadă de fler jurnalistic, v-ați face treaba liniștit, cu un venit independent de oricine.
  Eu, unul, sunt dispus să plătesc până la 25 de lei pe lună/abonament.

 • Răspuns pt. „nimeni”. Articolul nu l-am scris pt cineva anume. A pornit de la nemulțumirea, cred firească, a existenței acelei stații de betoane într-un loc care s-a înfrumusețat și continuă se se înfrumusețeze. Cum am scris și în articol, trec pe acolo (e drept, treceam când nu era pb coronavirus) impreună cu copiii pe role înspre parc. Anul trecut am scris un articol și cu acel service auto (de lângă cimitirul eroilor sovietici) că strică aspectul zonei.

 • Da, statia este o mizerie, vara bate vantul tone de praf si ciment pe o raza de sute de metri. Dimineata era pista de alergat plina de praf de ciment.
  Garda de mediu evident doarme… se duc si dau amenzi la unul care a dat foc la 3 crengi.

  Si inca ceva : CINE NU IL LASA SA MUTE STATIA DE BETON PE SPATARULUI ? Ce legatura are cu Primaria, putea sa o mute de 1 an… ce dracu
  Sau santajeaza Primaria ca daca nu da autorizatie de blocuri tine statia acolo….

 • Sa cumpere primăria terenul si sa planteze copaci. Asta ar insemna grija fata de mediu. Sa crești suprafața nu ca nu tai de mila. Face cineva asa ceva? Doamne fereste….

 • Cunoastem cu totii istoria familie Lepadatu si ” bunele lor intentii” in favoarea orasului Buzau. Cu siguranta dumneavoastra, domnule reporter, mai bine decat oricare dintre noi asa ca va rugam fiti obiectiv.

 • Raspuns pt. dna Liliana Toma. Vă mulțumesc pt îndemn și vă rog să mă ajutați să pricep mai bine. Care ar fi reaua intenție a familiei Lepădatul în cazul de față ?

 • Reaua intentie este sa tii statia de betoane in oras, langa Crang, patinoar si Kaufland, cand are locatie de 3 hectare spre Spataru
  Rea intenție este sa construiesti blocuri lipite de parc.
  Rea intentie este sa cumperi ieftin Complexul cu bazinul si sa il tii inchis fara subventii- miza de altfel
  Rele intentii erau cisternele cu apa declarat alcool care recuperau accize pt export , iar apa se deversa la 100 mt dupa vama, in rep Moldova
  Etc

 • Ricardo ( Riky) este casatorit cu fata militianului ce il ancheta pe Lepadatu senior
  Ori reporterul s-a mutat anul trecut în Buzau, ori se face ca ploua…

 • Ce nesimțire! Are un simt estetic ceva ieșit din comun, de ce nu face bloc de 20 de etaje, sa încapă cât mai mulți acolo și câștige cât mai mult? O sa fie un dezastru dar sper sa nu obțină Niciodată, Niciodată autorizația. Noi nu avem un arhitect urbanistic, nu avem și noi un plan cum ar trebui sa arate acest oraș? Sau toți au obținut autorizații și au construit haotic? Ce nume e asta, Ricardo? Cum a pus el mana pe bazinul de înot? Ce învârte omul asta? E cu serviciile
  Dl Toma sa nu i dați Niciodată autorizația. Nu trebuie sa se construiască blocuri în partea aceea de Crâng, trebuie tot o baza sportiva, teren tenis sau altceva

 • Dar buna intenție care ar fi Auras? Cumva aceea ” nu vă mai poluez Crangul, Patinoarul şi Stadionul de atletism, cu condiția să mă lăsați să dau acolo un tun imobiliar, în buza Parcului? Iar după aceea ca sa-mi dovedesc buna intenție poate muşc şi din Crang ceva!” Tu chiar crezi că toți cei care au comentat aici sunt naivi?

 • Domnule jurnalist, propuneți domnului Ricki, dacă tot este bine intenționat şi se gândeste la sănătatea noastră, să amenajeze acolo, în locul stației de betoane, un complex sportiv, cu terenuri de tenis, baschet, etc. chiar eventual şi un mic strand, la care să avem acces contra unor prețuri decente, având în vedere că în zonă de află şi stadionul de atletism! Ia vedeți, ar fi de acord?

 • Nu suntem într-o țară normală, civilizata, deci sigur se va construi cu toată opoziția unora, cel puțin în orașul nostru sunt câțiva oameni de afaceri controversați care stăpânesc aceasta urbe de 30 ani. Pentru cei ce aveți bani de investit sau vreți să trăiți civilizat va dau un sfat, emigrați din jegul asta de oraș mai înspre vest.

 • Eu înțeleg aşa : “Informarea şi consultarea publicului” se face tocmai acum, când activitatea de relații cu publicul din Primărie este aproape total suspendată!
  “Marți, arhitecta noastră s-a programat la dnul primar pentru a-i explica situația”, audiențele fiind suspendate ptr. muritorii de rând!
  Reporterul, deşi susține că a fost în zonă de mai multe ori, nu a scris nimic până acum legat de acest subiect, observând întâmplător afișul menționat! Nu l-a observat anterior şi pe celălalt, despre care dl.Lepadatu susține ca exista din octombrie, iar in zonă mergea probabil mult mai des, având în vedere că nu existau restricții de deplasare!
  Tot reporterul se pare că susține ideea, deşi mai toate comentariile de aici sunt evidente, cu argumente mai mult decât pertinente!
  Acum, întrebare pt.novici : Se vor construi blocurile la care se face referire şi cine vor fi beneficiarii celor mai “tari” apartamente, cu vedere la pădurea şi pasarelele din Parcul Crâng?

 • Ştirea asta e atât de bulversantă, încât nici acum nu-mi vine să cred că tocmai în locul acela verde, atât de liniştit, atât de destinat recreării şi plimbării în micul colţ de natură pe care îl avem şi noi, buzoienii, se are în vedere un proiect de…. construire de blocuri ! Că aşa are chef un ,,şmecher”… pe nume Lepădat sau cum îl cheamă. Mă bucur că majoritatea buzoienilor se opun acestui proiect dizgraţios, după cum observ în comentarii.

 • Foarte curios cum arhitecta familiei potente financiar se programeaza marti la primarul orasului ca sa “rezolve” problema, iar muritorii de rand nu mai au acces la audiente de 1 luna, din momentul in care primarul le-a suspendat.
  Elaborarea unui PUZ in care se va da liber la constructii de blocuri va fi un precedent de care se vor folosi si alții, pentru ca asa cum ii zice numele este Plan Urbanistic Zonal. Adica se reglementeaza constructiile in toata zona, nu numai pe parcela respectiva.

 • Categoric nu! Trebuie sa facem petiții, sa adunam semnături în tot Buzăul ca să împiedică aceasta aberație. Măcar la asta sa fim uniți! Nu au ce cauta blocuri acolo, ar arata oribil plus ca ar strica liniștea, atmosfera Crangului.

 • asa cum zice mai sus putin: greu este primul pas, primul PUZ, primul bloc, apoi….jale…
  Se vor agata si altii de ele si vor construi toti blocuri, magazine, saloane de nunti…
  Avem sansa istorica sa salvam sau sa ne batem joc de Crang….

 • Iată că mult huliții parlamentari au făcut o lege bună care obligă edilii să consulte populația referitor la locul de amplasare și destinația unor obiective în localități. Altminteri ne-am fi trezit cu tot felul de construcții pe unde le convenea „întreprinzătorilor”. Trist este că majoritatea cetățenilor, fie neștiutori, fie delăsători, nu își spun cuvântul în termen, conform legii invocate pe panourile de afișaj public. Stoparea abuzurilor nu se poate face fără implicarea activă a cetățenilor protejați de legislația în vigoare. Un sincer bravo tuturor acelora care înțeleg să ia atitudine. Nu numai la ziar, ci pe toate căile legale. Somnul națiunii naște monștri!

 • “Marți, arhitecta noastră s-a programat la dnul primar pentru a-i explica situația”!
  Auras, poate ne informezi dacă “arhitecta noastră” a discutat azi cu domnul primar şi “situația” a fost explicată “aşa cum trebuie”!

 • Fam. Lepadatu, ar trebui sa se mute in alt oras, unde sa o ia se la zero, acolo unde lumea nu ii cunoaste. Asa ar fi cel mai bine.
  Aici ii stim. Nu va mai dati acum mari afaceristi si familie buna, oricat de multi bani ati avea. Atata tot si NIMIC mai mult.
  Punct.

 • Dle Tereaca, de ce imi cenzurati comentul ????!!!! Spuneam un adevar. Sau deranjez prin asta pe domnul pe care “nu il cunoasteti…” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.