Patru blocuri vor apărea în loc. PROTEST!

Această clădire care a servit în ultimii ani drept sediu al unei firmei de construcții urmează a fi demolată în lunile următoare.

Strada Crizantemei, sediu Concifor

În loc urmează a se construi un ansamblu de patru blocuri, două cu patru etaje (și demisol), două cu trei etaje (și demisol).

În această perioadă, până pe 11 mai, se face consultarea publică pentru întocmirea PUZ-ului în vederea construirii blocurilor.

Iar în spațiul public au apărut primele opinii contrare.

Viorel Răduca: „Se doreste construirea a 4 blocuri (cu demisolul vor fi 5 etaje ), 39 de apartamente de 2 și 3 camere cu spatii comerciale la parter pe o suprafata de doar 2612 mp. Este o crima ce se doreste sa se faca pe ascuns. Strada este foarte aglomerata acum, in cursul zilei nu gasesti un loc de parcare. Are sens unic din dorinta de a fluidiza circulatia in zona. Dupa construirea a 4 blocuri aceasta strada o sa fie blocata tot timpul. În capatul strazii se afla ISU Buzau, strada Crizantemelor fiind una din cele 2 strazi pe unde se poate iesi din unitate. Blocarea strazii Crizantemelor va face imposibila interventia masinilor unitatii de Pompieri la solicitarile pe care le au”.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Patru blocuri vor apărea în loc. PROTEST!

 • Cine construieste trebuie sa asigure cel putin 1 loc de parcare de apartament plus pentru spatiile comerciale… de ce nu se asigura locurile de parcare din faza de proiect?

  Răspunde
 • Daca respecta pug si puz poa sa faca si 10 etaje.

  Răspunde
 • Vad ca vecinatatile au si 7 m la cornisa, asta inseamna ca blocurile nu vor fi extraordinar cu mult peste, iar daca PUZ-ul permite regimul de inaltime, legal, pe baza unor criterii…? Vecinatatile cele mai apropiate sunt la 3 metri, chiar nu vad problemele. Mai vad si ca accesul are 5 metri latime si mai sunt prevazute cel putin 16 locuri de parcare. Problemele invocate sunt astfel aberante, pompierii/ambulanta au loc de acces pana la ultima scara a ansamblului, locuri de parcare sunt prevazute in incinta, iar ziua oamenii, in general, sunt la munca, nu tin strazile ocupate cu masini parcate. Cat despre debit… accept ca nu sunt specialist si nu ma pot pronunta asupra randamentului la utilitati, dar in imobilul actual a functionat un sediu de societate mare, care consuma la randul ei, sa fim corecti! Mai erau unii, prin centru, de vrea omul sa faca pe pamantul lui un complex gen restaurant (in spate la benzinaria de langa Politia locala), au sarit buzoienii cu sugestii despre ce AR TREBUIE SA FACA in schimb, pe terenul lui, cu banii si cu priceperea omului, in conditiile in care proiectul deja afisat a fost supus avizarii si autorizarii pentru legalitate… Astia suntem, artagosi dar in momente gresite, cand ne credem luati de fraieri, doar ca ratam cu mult momentul real in aceasta privinta. Pe Soarelui au ingramadit niste blocuri, pe Independentei la fel si mai urmeaza… Orasul este al cladirilor inalte, spatiul fiind limitat si accentul pe sustenabilitate si reducere a emisiilor. E normal sa pricepem mai greu. Daca s-ar apuca Toma insa sa dea de lucru la Urbis si sa mansardeze toate terasele blocurilor cu 4 etaje in prima faza, cu structura usoare, ar aparea zeci de noi apartamente pe piata, Urbis-ul ar avea de lucru si ar si subcontracta la firmele din piata, profitul s-ar reinvesti ori ar reveni CLM_ului si tot asa, doar ca daca nu e la Oradea e mai greu cu primarul nostru…
  Civilizatiile moderne, cu tot respectul, si ma refer de la romani incoace, au evoluat pe fondul capacitatii de acomodare la noi conditii si la disponibilitatea omului de a deprinde noi abilitati si obioceiuri, cum ar fi acela de a locui la casa in suburbie, si nu in buricul orasului, ca nu suntem Paris si nici macar Sibiu, sa ai motiv.

  Răspunde
 • Revoltator! Iar noi nu putem decat asista! Deciziile sunt luate! Trist!

  Răspunde
 • Este o bataie de joc la adresa buzoienilor. Ca sa intelegeti proiectul megalomanic ce se doreste sa se construiasca : strada are 28 de numere, in locul unei case se doreste sa se construiasca 39 de apartamente si spatii comerciale. Acum daca se aproba sa se construiasca blocuri d+p+4 intre case o sa vina apoi cineva sa solicite constructua de blocuri p+6. Se doreste sa se reamenajeze piata Daciei si prin desfiintarea strazii Trandafirilor. Traficul din zona o sa fie preluat si de strada Crizantemelor. Daca se aproba construirea acestor blocuri o sa se blocheze centrul orasului.

  Răspunde
 • Acum este in dezbatere publica Planul Urbanistic de Detaliu. Noi , locuitorii strazii Crizantemelor, nu suntem de acord cu constructia de blocuri d+p+4 intre casele noastre. Nu o sa mai avem intimitate, liniste. Aceasta zona a orasului o sa se blocheze din punct de vedere al traficului. Nu o sa mai putem sa locuim in casele noastre in care stam de zeci de ani. Noi dorim sa se respecte vecinatatile si sa se aprobe constructia de cladiri cu maxim p+2.

  Răspunde
 • Om, iar aberezi cu structurile pe terasa blocurilor. Punct.

  Răspunde
 • cei de la pompieri nu sunt obligati sa treaca pe acolo si nici nu trec, iar aglomeratia se poate rezolva cu noua parcare etajata, de ce trebuie sa fie aglomeratie numai in zona de blocuri. atunci haide sa ne apucam sa construim cum si facem deja case peste tot defrisam padurile, construim unde ar trebui sa facem agricultura etc. voi vreti sa fie liniste, sa parcati masina pe strada si noi de la bloc sa platim etc..mergeti ca afara si faceti case in marginea orasului nu in centru.

  Răspunde
 • Noi , cetatenii strazii Crizantemelor dorim sa fim lasati sa locuim in casele noastre in care stam de zeci de ani. Din unitatea de Pompieri se poate iesi doar pe doua strazi : strada Bistritei si strada Crizantemelor. Cu aceste blocuri se doreste sa se dea un tun imobiliar. La mijloc sunt milioane de euro si noi pensionarii care locuim pe aceasta strada. Mafia vad ca este deranjata.

  Răspunde
 • cRED CA AR TREBUI TRASI LA RASPUNDERE CEI CE AU INGROPAT FIRMA DE CONSTR SI CARE ACUM MUNCESC TOT LA PRIMARIE ??? cINE A CUM
  PARAT FACE ACUM CE VREA CU LOCATIA ????

  Răspunde
 • De ce nu se construiesc blocurile astea , exact astea care ziceti ca ocupa foarte puțin loc undeva la una din marginile orașului?
  Cine vrea distrugerea unei străzi frumoase cu case îngrijite cu aer de provincie liniștita și transformarea intr-un haos de automobile parcate , circulând , poluand-aceeași țigănie care s-a făcut pe Independentei
  Unde este arhitectul orașului?
  Ce înseamnă ghiveciul asta cu blocuri plantate între case? Nu este adevărat ca fiecare face ce vrea pe banii și pământul lui in mijlocul unui oraș!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.