Patru firme din Buzău, Ploiești, Iași și Satu Mare se bat pe contractul de 3 mil. €

Veste bună, două clădiri cu valoare istorică și turistică pentru orașul Buzău vor fi reabilitate.

E vorba de Casa de Oaspeți și de grajdurile de pe domeniul Marghiloman.

Casa de Oaspeți a găzduit numeroase personalități ale începutului secolului trecut. Inclusiv Regina Maria (soția regelui Ferdinand) obișnuia să vină la Buzău, la conac, unde admira caii, grădinile cu flori și se sătura de căpșuni

După reabilitare, la parter vor fi o cafenea și un mic restaurant, bucătărie și recepție, iar la etaj și mansardă șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita și grajdurile de peste drum (trei imobile), care vor servi drept spațiu expozițional – două imobile, dar și unul care va primi ocazional câțiva cai (cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din parc).

După finalizarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, Primăria Buzău a pus pe masă 3 mil. € pentru cele trei obiective: 1)casa de oaspeți, 2) grajduri și 3) teren+piste hipism.

Patru firme din patru orașe au depus oferte pentru a câștiga contractul:

Concas, Buzău, 249 angajați, 74 mil. lei cifră de afaceri

Grup Construcții Est, Iași, 118 angajați, 53 mil lei cifră de afaceri

Euras, Satu Mare, 49 angajați, 85 mil. lei cifră de afaceri

Romconstruct Ploiești, 23 angajați, 20 mil. lei cifră de afaceri

Bine ar fi să câștige Concas, firmă din Buzău (plătește taxe la Buzău), cu angajați din Buzău (plătesc taxe la Buzău), dar care a și dovedit de-a lungul anilor pricepere și seriozitate față de alte firme venetice (interesate doar de bani, mai puțin de calitate și respectarea termenelor). Directorul Gagu, buzoian, va dori, cu siguranță, ca lucrarea să fie ca la carte și nu va da „buleală” ca alții.

După reabilitarea Casei de Oaspeți și a grajdurilor, plus, pe un alt proiect Casa Grădinarului (sere didactice pentru copii) întreg Complexul Marghiloman va deveni un loc unde buzoienii să-și poată duce oaspeții din alte locuri cu destul de multă încredere că plimbarea va fi una plăcută.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Patru firme din Buzău, Ploiești, Iași și Satu Mare se bat pe contractul de 3 mil. €

 • Regina Maria se satura ea si de altceva, la Buzau si nu numai. Tare ii mai placea majestatii sale babicul autentic mioritic ascuns in itarii garzii regale sau cel de import, indesat in nadragii inaltilor reprezentanti ai unor puteri straine in Regatul Romaniei. Inimioara aia a ei, cea adusa din Cadrilater, in casetuta de argint, tare iubareata a mai fost…. Rea de musca, bre, cum ar zice tov Leo TZ, marele revolutionar de pe la colturile Palatului Comunal.
  :)))

  Răspunde
 • Noi renovam grajduri si pe strazi ca Independentei iti rupi rotile si picioarele pe trotuar …

  Răspunde
 • Vai Tereaca, ce mi plac comentariile tale! „Bine ar fi sa castige Concas”. Cred ca pe vremea comunistilor ai fi fost fruntas in campul muncii. Lingau mai mare ca tine nu am vazut. Sau, nu ti mai ajung banii de la primaria Buzau si speri sa incasezi ceva in plus si de la Gagu?
  P.S N ai decenta sa publici comentariul!

  Răspunde
 • Macar are decenta sa publice comentariile….
  Ar putea folosi mai bine acest talent , daca ar avea un pic de coloana vertebrala…

  Răspunde
 • Lasati rautaciosii, cu multe nu sunt de acord in orasul acesta deoarece sunt alte prioritati care nu se ating momentan dar cine stie poate o sa le vina randul macar se misca ceva tot e un lucru bun mai ales ca avem un oras in care nu prea avem cladiri istorice, cetati,macar pe cele care le avem sa le respectam

  Răspunde
 • Doamnele si Sf Legionar Arsenie Boca, ajuta !!!nu uitati ca regina Maria a fost infirmiera in timpul razboiului si a ajutat ranitii apoi cel mai important lucru este ca a fost la marile puteri mondiale pt a fi recunoscute noile granite ale Romaniei mari FRANTA ANGLIA siUSA si a obtinut tot ce si-dorit cu mare tupeu si diplomatie.De ce va intereseaza viata ei particulara mai mult decat viata ei dedicata poporului Roman ???

  Răspunde
 • Auras ,daca ar mai imbunatati aleile(cui i-o fi venit ideea cu alei cu…praf ,sa-i fie rusine!),daca vara s-ar uda florile si iarba ,daca gardienii ar pazi si parcul nu doar cladirea si aleea principala,daca…,intr-adevar Parcul Marghiloman ar fi o minune!

  Răspunde
 • Păi de unde era să moștenească și Carolică pasiunea pentru adulter…?
  Mai ușor, nene, cu pianul regalității pe scările democrației, mai ușor!
  Un minim efort de documentare ar clarifică rapid și prestația reginei în rol de infirmieră pe așa-zisul front cât și influența ei în cancelariile marilor puteri, după război. România Mare nu s-a realizat prin abilitățile deosebite ale casei regale ( nici măcar prin farmecele și disponibilitatea sexuală a reginei) ci prin sacrificiul armatei române și al populației, pe fondul unor conjuncturi favorabile în plan internațional ( căderea marilor imperii, pericolul extinderii bolșevismului în vestul Europei – vezi Ungaria 1919-, interesul statelor occidentale de a realiza o zonă tampon cu noul URSS, munca diverșilor diplomați români rămași ulterior în anonimat….etc).
  Casa Regală a demonstrat ce poate cu adevărat în anii interbelici când a patronat o economie coruptă, a subfinanțat armata, s-a dedat la o lungă serie de atrocități și asasinate politice – dictatura carlistă- și a pierdut teritoriile statului fără ca măcar să tragă un foc de armă. Ca să nu mai vorbim de gloriosul act de ” întoarcere a armelor” ( a se citi trădare josnică) de la 23 August, ocazie cu care peste 100.000 de militari români au fost expediați de sovietici în Siberia și, nu mai puțin important, bolșevicii lui Tov Leo Tz au îngenuncheat România. Cu girul manifestat fără echivoc de către aceeași Casă Regală a României!
  Domnule Anonim, cititul nu a ucis încă pe nimeni. Încă mai avem în Bz o Bibliotecă Județeană foarte bine echipată. Vă sfătuiesc să o vizitați!
  ( Asta dacă nu sunteți de fapt Tov Leo Tz, marele bolșevic securist, absolvent de Ștefan Gheorghiu, cel care nu ezită să pună în practică vechile metode proletare pe frontul online sub diverse identități).

  Răspunde
 • Dacă o firma din Buzău ar trebui sa câștige contracte in Buzău, înseamnă că în Iași ar trebui să câștige o firma din Iași, nu din Buzău, nu?
  Pe principiul acesta, Grup Romet nu mai ajungea o firma mare. Rămânea mică, iar Buzăul, poate cu un alt primar.

  Răspunde
 • Nu va mai luati de tov. Leo, ca copiii lui este aitishti si va prinde.
  Nu-i asa, Cuza Voda ?!

  Răspunde
 • Important – sunt bani de la UE sau din bugetul primariei ( nostri) ?

  Răspunde
 • Dl Gagu a terminat sacul cu dat buleala, in Orizont, (acum) nu mai are, deci sustin ideea unei licitatii pe SEAP cu dedicatie!!! Om serios cand nu santajeaza orasul (prin consiliul local municipal).
  Parerea mea ca ar face o pereche minunata alaturi de Troia cea cu lucrari strambe, precare si la marea nepasare, si trebuiesc sustinuti!

  Răspunde
 • Sa intelegem ca in urmatorii 2-3 ani se suspenda nuntile acolo, ca va fi organizare de santier si automat asta va insemna blocarea accesului avand in vedere ca ruina aia e exact pe langa aleile de acces.
  Mai bine daramau ruina, si asa nu a mai ramas nimic din ea.
  Cat despre grajd, si ala o ruina, era folosit de politistii locali ca loc de popota atunci cand n-aveau chef sa deranjeze aiurea copiii din parc sa se simta si ei barbati in putere.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.