Patru furturi într-o singură seară în Micro XIV

Polițiștii buzoieni au fost solicitați de patru proprietari de dube din cartierul Micro XIV.

Proprietarii au constatat dimineața că că peste noapte s-a intervenit la mașina lor (VW Crafter și Mercedes Sprinter). La o verificare mai atentă au realizat că hoții le-au furat catalizatoarele.

Dimineața, la 06.30, când am ieșit din bloc să plec la muncă, am văzut că țeava de eșapament era detașată. Când m-am uitat mai bine am realizat că mi-a fost furat catalizatorul. Unul nou e 40 de milioane de lei vechi. Cât am stat cu domnii polițiști au mai venit trei reclamații din Micro XIV și alte două din oraș. Unora dintre ei li s-a furat întreg sistemul de evacuare!”, ne-a spus unul dintre păgubiți – care locuiește vizavi de școala din Micro XIV.

De ce hoții preferă dubele ? Pentru că e mai simplu și mai rapid. Autoturismele trebuie ridicate pe cric.

Catalizatorul este o componentă a sistemului de evacuare ce filtrează gazele nocive. Poate conține până la 7 grame de metale prețioase (îndeosebi platină). Un catalizator cu miezul întreg se cumpără cam cu 500-700 de lei, dar poate ajunge şi la 1.000 de euro, în funcţie de cantitatea de metale rare, preţioase, pe care o conține. 

Ăsta e catalizatorul!

Pagubele sunt considerabile. Dacă hoțul nu demonteză această piesă cum trebuie și o taie, proprietarul va fi nevoit să plătească sume mari pentru înlocuirea pieselor deteriorate.

În octombrie anul trecut, Poliția Buzău a anunțat prinderea a trei hoți de catalizatoare după un apel la 112 din Micro III – CLICK AICI.

Cele mai tari imagini

În Anglia, „românașii” fură catalizatoare și ziua în amiaza mare! Ridică mașina pe cric și folosesc un flex cu acumulator (vezi VIDEO mai jos).

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Patru furturi într-o singură seară în Micro XIV

  • Poate așa nu mai încalcă hotărârea Consiliului Local și nu mai parchează dubele prin parcările din oraș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.