Patru pacienți dintr-o secție, teste pozitive!

E oficial, C-19 a ajuns la Spitalul Județean Buzău.

Primul caz identificat a fost al unei vârstnice de 87 de ani (cazul 105 la Buzău). Femeii, aflate într-un salon al al secției Boli Interne, i s-a făcut testul înainte de mutarea într-un cămin de bătrâni.

Surpriză neplăcută, testul a fost pozitiv.

Coronavirus a ajuns, după Policlinică, și la Spitalul Județean

Imediat angajații DSP Buzău au intrat în alertă și au decis investigarea tuturor pacienților și a întregului corp medical de pe secția Boli Interne cu recomandarea de a se evita internările și externările până luni.

Veste proastă, alți trei pacienți (o femeie și doi bărbați) din secția respectivă (dintr-un total de 32 de pacienți) au avut de asemenea test pozitiv.

CAZUL 106 – pacient sex feminin, 88 ani, cu multiple comorbidități internată în Secția Medicală.

CAZUL 107 – pacient sex masculin, 71 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală.

CAZUL 108 – pacient sex masculin, 68 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală

Șase dintre cadrele medicale (de pe tura de noapte) au fost deja testate, iar rezultatul a fost (din fericire) negativ. O cauză poate fi legată de faptul că personalul medical a purtat echipamentul de protecție.

Femeia de 87 de ani, pacientul zero de la spital (cazul 105 la nivel de județ) domiciliată în municipiul Buzău, este asimptomatică și a fost internată la Spital Municipal din Râmnicu Sărat.

Ancheta DSP este în desfășurare în acest caz. Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „Patru pacienți dintr-o secție, teste pozitive!

  • Si usor usor intram in randul lumii ,ca prea ne am crezut buricul pamantului!Stai sa vezi dupa asa zisa relaxare cand dobitocii zburda in voie!Voi ziaristii faceti fratilor propaganda pt respectarea masurilor ca altfel vom da de dracu din cauza inconstientilor!

  • Toti nătărăii care au ieșit în draci ultimele luni tot ei stăteau ieri afara ca vaca pe islaz. A dat psd ul lege fără carantinare, fara amenzi, a pus avocatul poporului(a propos de ce nu ne alegem avocatul prin vot?) sa buseasca ordonanțele guvernului. Păi oamenii obișnuiți au condițiile mai marilor psd (sau pnl daca vreti) in spitale????

  • Pentru Anonimul ce pare plecat de pe planetă în ultimii 30 de ani. Democratia românească, instaurată cu largul concurs al unora la fel de buimăciți ca și el, se mai ține în două firișoare: CCR și Avocatul poporului. În rest, întreg statul de strâmb, președinți, servicii, parchete, instanțe(șantajate), propaganda năimiților din presă, acoperiții di parlament, guvern, minister, agenții, autorități, administrație centrală și locală, practică cu avuția publică, resursele naturale, finanțele țării, accesul echitabil la resurse, drepturile și libertățile cetățenești, cea mai jegoasă dictatură din lumea așa zis liberă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.