Patru probleme sesizate de buzoieni. „Ce facem în cazul ăsta ?”

Problemă delicată cea a gunoiului de lângă pubele.

Precum în bancul cu rabinul (vezi mai jos), dreptate au și RER, și Primăria, dar și buzoienii (!).

Primăria Buzău n-ar mai dori să plătească pentru gunoiul lăsat pe jos și intenționează să transfere această cheltuială către asociațiile de proprietari. Proiectul este în dezbatere publică.

Pe de altă parte, buzoienii i-au prezentat primarului trei probleme (reale) prin comentarii către site-ul nostru:

1) „Sunt prea puține pubele/containere. Nu fac față la volumul de gunoi. Ce să facă omul, să ia gunoiul înapoi în casă, dacă pubelele sunt deja pline ? Nu, îl lasă jos”.

2) „În zona platformei noastre de gunoi există mai multe societăți comerciale, care aduc și ele gunoiul aici și, uneori, îl lasă pe jos mai ales că nu încape în pubele. Întreb și eu, cum faci distincția între gunoiul casnic și cel rezultat din activități comerciale ?”

3) „Am “norocul” ca apartamentul sa fie amplasat fix lângă o platforma de gunoi și văd tot. Locuiesc în Dorobanți II. Aproape în fiecare noapte se aduc de la casele din împrejurimi tot ce nu îți trece prin gând! Saltele, veceuri, plăpumi, etc. Domnule primar, sunt convins că și dvs. sunteți de acord că nu corect să plătim noi pentru ei.

4) Platforma de gunoi de lângă blocul meu deservește trei asociații de proprietari. Una mare, una mijlocie și una mică. Cine și cum va împărți cheltuielile între asociații cu gunoiul lăsat pe jos ?

Bancul cu rabinul

Vestit pentru înţelepciunea sa, rabinul este pus în situaţia de a împărţi dreptatea între doi împricinaţi. Îl ascultă cu atenţie pe primul şi spune: „Ai dreptate”. Îl ascultă şi pe cel de-al doilea, iar răspunsul este identic: „Şi tu ai dreptate”. Aflat de faţă, Iţic îl întreabă, nedumerit, pe rabin: „Păi, cum vine asta, Rabi? Nu se poate să aibă amândoi dreptate!”.Iar rabinul cel înţelept îi răspunde: „Şi tu ai dreptate!”

Postare de pe pagina RER SUD Buzău de azi

„Din pacate, încă mai întâlnim zilnic situații în care unii buzoieni aruncă deșeuri pe domeniul public, fapt care conduce la poluarea zonei și la crearea unui aspect murdar, neîngrijit al locului respectiv. Poza reflectă atitudinea necivilizată a unora, lipsa de respect față de mediu, față de locuitorii din zona și nu în ultimul rând față de eforturile firmei de salubrizare de a menține orașul curat.Vă rugăm să depozitați deșeurile în locurile special amenajate și în recipientele corespunzătoare fiecărui tip de deșeu, în caz contrar riscați să fiți sancționați!” – RER Sud Buzău

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Patru probleme sesizate de buzoieni. „Ce facem în cazul ăsta ?”

  • Ai dreptate, Tereaca!

  • Ba, da ne mai ameninta multi astia de la RER ? Ba ca una, ba ca alta… Ia dracu punga de jos si gata daca nu esti in stare sa pui destule pubele. Se vaita de parca tre sa scoata sacii de gunoi din fantana. Sa se privatizeze si astia si gata! Sa fac 2 firme si sa se bata la pret. Asa e cand ai clientela captiva, faci fite. Mai dati afara din rudele care paraziteaza banii publici de prin birouri si angajati mai multi pe teren.

  • RER Sud e firmă germană și a fost privată de la început.

  • Privata si clientela captiva e si mai rau decat bugetara, e o combinatie criminala. Astia au si interes sa te stoarca de fiecare leu, au si clienti captivi. Au ajuns sa se lamenteze in presa pentru fiecare punga de gunoi in parte. Daca e grea munca, mars! Sa vina alta firma.

  • RER face ce vrea pentru că este singură pe piață. Are monopol. Ar trebui să existe și alte firme și concurență între acestea pentru a face bine clienților.
    Pe de altă parte, săptămânal colectez unul-doi saci galbeni. De ce plătesc gunoiul la fel ca ceilalți care nu fac acest lucru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.