Patru școli din Buzău vor trebui să primească 1300 de elevi!

Anunțul a fost făcut în această seară de primarul C-tin Toma la Campus TV.

Vorbim de cea mai importantă investiție din jud. Buzău din ultimii ani.

E o veste bună pe termen lung, dar problematică pe moment.

Clădirea Colegiului Mihai Eminescu, grav avariată, va intra în reparații capitale din această toamnă, iar elevii vor trebui mutați.

Licitația pentru desemnarea constructorului e pe final (s-au deschis ofertele), iar firma câștigătoare se va apuca în curând de treabă.

„E o problemă mare. Unde o să-i mutăm deodată pe cei în jur de 1300 de elevi. Nu știu dacă ne vor ajunge două școli, probabil va fi nevoie chiar de patru. Aici trebuie să ne ajute Inspectoratul Școlar. O primă variantă ar fi mutarea unora dintre clase la Școlile nr. 6 și nr. 16 din Micro V. Rămâne să le găsim pe celelalte două. Din păcate, deși trebuie să ne mișcăm repede, la inspectorat e acea problemă la nivel de conducere. O echipă e pe picior de plecare dar n-a plecat, alta stă să vină dar încă n-a venit. Aștept și eu să se rezolve mai repede ca să am, împreună cu doamna director Camelia Voicu, cu cine discuta”, a spus Toma.

Imobilul liceului Eminescu este monument istoric. Reparațiile vor fi capitale (rezistență, arhitectură, instalații) și vor costa în jur de 6 milioane de euro – fonduri guvernamentale.

Pentru acest proiect s-a bătut mult Marcel Ciolacu.

Șeful PSD Buzău a reușit să-l promoveze în programul de investiții PNDL 2 în perioada în care a fost vicepremier.

„Personal, mă bucură în mod special un proiect al meu de suflet: modernizarea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Buzău, o clădire monument istoric, cu aproape 100 de ani de tradiție. Iar același lucru se va întâmpla și în cazul C.N. ”Alexandru Vlahuță” din Râmnicu Sărat, un alt edificiu încărcat de istorie care avea nevoie de reabilitare”, a spus Ciolacu, fix cu un an în urmă.

Din cauza numărului mare de elevi ai liceului și a dificultății mutării lor s-a pus pe tapet și posibilitatea reabilitării liceului cu elevii în el, cu ore scurtate și elevi mutați dintr-o clasă în alta. Această variantă ara șanse minime de a fi pusă în aplicare.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Doar cei de la „pază” dau teste fizice, restul nu. Iată cum s-a ajuns la această „discriminare” CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

22 de comentarii la „Patru școli din Buzău vor trebui să primească 1300 de elevi!

 • aparent elevii n au nimic de zis in legatura cu asta?

 • Domnule primar daca asfaltati strazi, plantati niste copaci si va bateti joc de 1300 de elevi s-ar putea sa nu mai iesiti a doua oara in functie…

 • SI cam cati bani a castigat primaria? Intreb pentru un prieten.

 • pare rau boss al doilea mandat nu il mai iei scz

 • Vara nu se putea domnule?

 • aveti grija domnule primar, mosilor si ajutoarelor sociale nu prea le pasa de liceu dar le trece lor vremea si vin cei tineri!

 • Cu persoanele cu handicap ce faceți dom primar.Nu mai măriți și dvs.. pensiile că, vai de capul nostru

 • Felicitări celor implicați in acest proiect ,felicitări doamnei director chiar daca este o problema de moment este o realizare de viitor.

 • La asfaltat strazi nu se poate fura prea mult.Oamenii s au orientat catre reabilitari licee , biblioteci etc , unde preturile sunt umflate si inbogatirea este mult mai rapida. La Buzau , nu ne trebuiesc strazi si trotuare , merge si asa .

 • Tipic buzoianului, el vrea ajutoare sociale marite, pomana sa frece menta degeaba.
  Nu vrea asfalt, nu vrea renovari, nu vrea civilizatie… vrea bani de pomana pentru el sa aiba ce baga in el, ce bea si ce fuma… restul nu conteaza pentru el, important e ca el sa nu munceasca si sa aiba pomana.

 • Domnul primar ar trebui sa gaseasca solutii impreuna cu Inspectoratul Scolar . Ar trebui ca elevii sa fie mutati in acelasi loc. Va dati seama ce haos va fi pentru profesori care ar trebui sa alerge intre 4 scoli? Nu se poate asa ceva. Este vorba de prestigiul unui colegiu.

 • Cate comentarii de oameni nebuni. Dacă repara e de rau, dacă nu repara e tot de rau. Sunteți plecați cu pluta amicilor.

 • Să se repartizeze,de către ISJ Buzău,un corp de la una din unitățile școlare cu mai puțini elevi.Majoritatea elevilor se duc la școlile mai performante, celelalte rămând cu efective reduse de copii.

 • Si tot firma de casa AGI Construct o sa faca conturile pline ??Intreb ptr un prieten !!

 • Cel mai probabil da, tot Agi Construct a lui Ionel Turturica, sau cum se autonumeste el Becali de Buzau.
  Are pila puternica pe contractele de renovari institutii de invatamant in Buzau si nu numai, pe zona de est, Buzau-Braila-Galati-Prahova

 • O varianta ar fii liceul Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzău! Este destul de mare si cu multe clase.

 • Dragi boscodei din comentariile de mai sus, in calitate de cetatean onest, platitor de taxe si impozite si neafiliat politic, am urmatoarea sugestie pentru voi: intrucat tot sunteti voi in permanenta nemultumiti ca actualul primar Toma, nu se ridica la asteptarile voastre si ca nu are (ne)realizarile fostei conduceri sau ca a ingropat economic Buzaul, cum au facut fostele administratii. Ma gandeam cum ar fi daca, v-ati lua voi frumusel mentorul spiritual si politic si v-ati munta intr-un singur cartier – spre exemplu in Simileasca (cartier fumos, cu case, cu oameni muncitori – majoritatea castigandu-si cu sudoarea fruntii traiul pe afara). Mai ales ca majoritatea celor de acolo au cam aceleasi viziuni de dezvoltare locala ca voi. Ulterior, va va separati administrativ de Mun. Buzau si redeveniti comuna, condusa de un singur lider – respectiv el lider maximo Bosco! Beneficiile ar fi clare: va veti putea face propriul program economic si de dezvoltare si veti fi condusi de mentorul vostru…. A si apropo: va veti putea face si propria Companie de apa, condusa de cine, credeti….? Uh, ce spuneti? Nu suna bine? Si ne lasati pe noi, pulimea si prostimea, ca sa nu va mai intinam cu dorintele noastre de dezvoltare si cu problemele de zi cu zi ….

 • Erata: in comentariul de mai sus am vrut sa spun: “ca NU a îngropat economic Buzau, cum a facut fostele administratii”! Tot respectul pentru primarul Toma si pentru eforturile pe care le face!

 • Lasa ca si asta sifoneaza banii aiurea.
  Vezi sifonarile pe spectacole si prostii, catre aceleasi firme de casa.
  Acolo e usor, ca nu trebuie multa munca sa furi banii. Iei la suprapret afise, servicii de publicitate, siteuri de 2 bani. Chestii care se realizeaza usor, in 5 minute si la care adaosul e de 5000%.

 • Sper ca domnul Toma să continue ce a inceput,pentru că orice ar face mereu vor fi si nemulțumiți care nu stiu dacă ar fi in stare să facă si altceva decât să critice.

 • FOSTUL LICEU DE POLITIE AR PUTEA ACOPERI INTREGUL COLECTIV DE LA LICEUL EMINESCU . ESTE SUFICIENT SPATIU PENTRU TOTI ELEVII SI IN MODUL ACESTA SI JANDARMII CARE PAZEZESC OBIECTIVUL SI AR PUTEA CASTIGA SALARIUL CARE NU ESTE “ MIC“ SA AIBA UN FOLOS…

 • Domnule p(mic)rimar,
  Boc a CLUJ NAPOCA n-a mutat nici un elev sar a infiintat 4 trasee transport elevi. dUMNEAVOASTRA v-a trecut ceva prin cap in acest sens ? S-au va ajunge statuia de la Cimitirul Eroilor . In 2020 sunt convins ca veti primi ,, canci ” voturi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.